Macie ochotę na pyszne i lekkie ciasto ? to koniecznie zróbcie sobie to ciasto . Jest bardzo ciekawe w smaku po dodaniu do niego imbiru i gruszki . Oba te składniki dają niesamowite połączenie. Wymiary foremki : 28 x 40 cm Czas pieczenia : 30 - 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: 4 gruszki szklanka cukru 2 szklanki wody 1/2 szklanki miodu
Różne smaki w kuchniDzisiaj zapraszam na pyszne mini tarty czekoladowe z solonym karmelem. Aromatyczne, mocno czekoladowe, ciekawe w smaku, na kruchym kakaowym cieście. Mnie bardzo smakowały, lubię połączenie słonego karmelu z czekoladą. Tarty możemy ozdobić owocami lub podać posypane tylko solą w płatkach. Deser proszę podawać w temperaturze pokojowej, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Mała Cukierenkazdecydowałam się na wegetariańską opcję. Warzywo faszerowałam kuskusem z suszonymi pomidorami iziołami. Danie szybkie w przygotowaniu i bardzo syte, do tego naprawdę apetycznie prezentuję się na talerzu. Ci ciekawe, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Faszerowaną cukinię podałam z sosem jogurtowym, do którego dodałam czosnek, wędzoną i ostrą paprykę. Polecam wszystkim miłośnikom cukinii! Cukinia faszerowana kuskusem
Moja smaczna kuchniamożna z niej przyrządzić. Są to ryżowe kopytka, które można spożywać zarówno na słodko, jak i na słono… …Uprzedzę Was, żebyście nie sugerowali się ich “nudnym i nieciekawym” wyglądem… Gdy pierwszy raz zaproponowałam Mężowi skosztowanie tego przysmaku to spojrzał na mnie podejrzliwie Zdecydowanie nie był entuzjastycznie nastawiony do ich spróbowania. Ale jak tylko ugryzł samo kopytko był
Lamarida.plbrak Ci do tego wszystkiego motywacji pisz śmiało na adres: dietetyk@kateskitchen.pl Razem damy radę, a Ty otrzymasz kompleksowe wsparcie, skrojony idealnie do Twoich potrzeb plan żywieniowy, dodatkowe zalecenia i ciekawe triki oraz solidną porcję motywacji. Możliwe również konsultacje on-line
Kate's Kitchenwięc wypadkowa moich wspomnień z Hiszpanii, przepisów znalezionych na hiszpańskich stronach (dzięki którym dodałam do napoju cynamon) i ostatecznie mojego subiektywnego smaku. W czasie moich poszukiwań natrafiłam na bardzo ciekawe wytłumaczenie , skąd w ogóle wzięła się sangria. Niektórzy twierdzą, że robi się ją tylko dla turystów. Ale podobno jej początki sięgają czasów rzymskich, kiedy to mieszano wino
Chilli Czosnek i Oliwazmiksowanych składników niż z tych w większych kawałkach. Taka zupa daje nam poczucie sytości przez dłuższy czas niż taka sama porcja zupy , z tych samych składników, ale nie zblendowanych. Ciekawe, prawda? Próbowaliście zupy kurkowej z sokiem marchewkowym? To jest super smak! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaaparatem i statywem. Po prostu było ciasno, ale za to mieliśmy trochę śmiechu. Kuchnia nie jest duża Obie miałyśmy na sobie fartuszki ze Sklep10x.pl i przystąpiłyśmy do pracy. Ciekawe jest, że teściowa robiła już to ciasto z tysiąc razy, ale pomimo to na blacie leży stary przepis, do którego obie co chwila sięgałyśmy. A koniec końców teściowa
Relaxtimetylko mogę to sobie wyobrazić czy tak dobre jak jadłam na początku roku. Organizatorom dziekuję za możliwość swoistego współtworzenia produktów linii "Z gruntu dobre", było to dla mnie ciekawe doświadczenia. Zapraszam Was do obejrzenia kilka zdjęć i filmiki z styczniowego spotkania w Akademii Samku Sokołów. Filmik i zdjęcia udostępniam dzięki uprzejmości Organizatora. chwila dla nas czyli kilka ćwiczeń
Dzieje kuchennej Wiewiórywiele ciekawych i niesamowitych wydarzeń. Wątek miłosny oraz typowa walka dobra ze złem, której celem jest ochrona małego miasteczka i jego mieszkańców przed mrocznymi mocami na początku był ciekawy. Pierwsze trzy części przeczytałam dość szybko. Później… książka straciła swoją „magię”. Ponieważ zazwyczaj kończę to, co zaczęłam, przeczytałam cykl do końca. Ostatnie części mnie po prostu zmęczyły. Może
W mojej kuchnidoświadczonych mistrzów sztuki kulinarnej. Regularnie odbywają się tutaj różnego rodzaju warsztaty, wszystkie informacje na ich temat znajdziecie na stronie studia w zakładce Warsztaty . Kolejne ciekawe i smakowite warsztaty już wkrótce, warto się na nie zapisać . Jestem pewna, że wyjdziecie stąd z nowymi umiejętnościami i nowymi inspiracjami kulinarnymi
Kulinarne przygody Gatitypyszna przekąska, która umili czas każdemu! Takie jabłka najlepiej smakują od razu po usmażeniu, podane na ciepło, np. z miodem lub melasą. Pod przepisem znajdziecie również zaproszenie na bardzo ciekawe wydarzenie organizowanie w moim mieście ;). Składniki: 2 duże jabłka 1 jajko 150 ml mleka 120 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki cukru kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki
Nastoletnie Wypiekaniewartościowym, ale także smacznym? Zdrowszą wersję czekoladowego kremu można przygotować z: orzechów, daktyli i kakao awokado, kakao i banana twarogu i fasoli ciecierzycy i daktyli Ostatnie połączenie jest dość ciekawe, ale zapewniam że osoba której podacie taki krem nawet się nie zorientuje z czego jest zrobiony. Mało tego, na pewno poprosi o więcej, dlatego łapcie ten przepis
Powiedz dietom nieCiekawe czy Ania jadała takie ciastka? a może własnie takimi słodkościami zajadała się razem ze swą przyjaciółka od serca? To kolejny przepis z książki "Kuchnia z Zielonego Wzgórza". Ciasteczka co tu dużo mówić są genialne! Szczerze je Wam, polecam :) Ciasteczka bostońskie 1 szkl. masła 1.2 szkl. brązowego cukru 1 bardzo płaska łyżeczka sody rozpuszczona
Dzieje kuchennej Wiewióryzobaczyłam ten przepis Andrzeja Polana w jednym z programów telewizyjnych - od razu wiedziałam, że muszę to zrobić! Ciekawe połączenie mięsa z ciastem francuskim, lekko wyczuwalne jabłka, idealnie uzupełnienie i wykończenie musztardą porzeczkową. Lekko zmodyfikowane. Polecam! Składniki: 3 kiełbasy białe (ugotowane), ciasto francuskie, kawałek pora, pół pęczka szczypiorku, 3 łyżki prażonych jabłek, majeranek, sól, pieprz , jajko + 2 łyżki mleka
Lena Gotuje