ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:89/728)

Marynowane papryczki chilli na zimę. 166

 Pyszne, pikantne papryczki chilli na zimę. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a zimą zaskoczą na pewno nie jedną osobą, bo są superowe. Idealnie zamarynowane

Kuchnia Łukasza
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. 326

 Plasterki ziemniaków przełożone mięsem mielonym i pysznym sosem na bazie gęstej śmietany. Danie bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a smakiem zachwyci na pewno wszystkich

Kuchnia Łukasza
Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką. 206

 Piękny niedzielny poranek spędzony przy herbatce i kawałeczku pysznego ciasta z jabłkami. Idealny początek dnia!   Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu

Kuchnia Łukasza
POLSOJA- WSPÓŁPRACA 195

tutaj przeciągać.. Spodziewajcie się ciekawych propozycji , porządnej dawki zdrowia , bo o to nam przecież chodzi, prawda? Polubcie Polsoja na Fb  TUTAJ  , gdyż znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji i porad na temat zdrowego odżywiania

Z Kuchni Do Kuchni
Pomysł na wegetariański obiad z Polsoja 225

mięso i już. Postanowiłam go nabrać! Użyłam do tego vege kiełbasek białych . Kiełbaski maja kształt kiełbas mięsnych, ale z mięsem nie mają nic wspólnego! Vege kiełbaski białe Polsoja ,są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kiełbas i mięs. Mogą być wspaniałym dodatkiem do tradycyjnych polskich zup, takich jak żurek czy barszcz, jak również stanowić samodzielne danie. Vege kiełbaski białe najlepiej smakują(...)nabrać z powodzieniem TAKIEGO mięsożercę! Smacznego ! Jeśli jesteście głodni zmian i poprawy własnej kondycji...to polubcie Polsoja   na Fb  TUTAJ   , gdyż znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji i porad na temat zdrowego odżywiania

Z Kuchni Do Kuchni
Prawie jak masło orzechowe;) 220

Zresztą podstawą jest słonecznik i oliwa, reszta to dowolność w kombinacji:) Ja trzymam w lodówce. Daria8802 , dokładnie tak: ciężkie i smakowite masło:) Pozdrawiam:) diablica66 2012/02/11 15:50:06 Bardzo ciekawa pasta. Lubię wszelkie smarowidła do chleba, więc pewnie by mi smakowała. karmel-itka 2012/02/11 17:46:43 geniusz kreatywny! świetna pasta. dodałabym trochę miodu. sowa_nie_sowa 2012/02/11(...)taka słodko-słona, więc miód pasuje:) Margot11 , zakwasowego nigdy nie piekłam, a od dawna mam ochotę, może się w końcu zmobilizuję i upiekę:) Pozdrawiam! degustatorka 2012/02/12 17:20:21 Ciekawa ta Twoja pasta, nie jadłam jeszcze czegoś takiego. sowa_nie_sowa 2012/02/12 17:27:13 Degustatorko , spróbuj, jest prosta do zrobienia, z tym, że nie gwarantuję, że będzie

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasto ananasowe 154

się ciekawy aromat. Postanowiłam wypróbować nowy przepis na ciasto z ananasem. Akurat miałam kilka muszek na stanie więc pomyślałam, że akurat je wykorzystam. Ciasto mnie zawiodło, mokre i ciekawe w smaku, nie wiem jak wy ale ja właśnie takie ucierane lubię najbardziej:)  Składniki na dużą prostokątną blachę 3 szklanki mąki 2 szklanki mielonych płatków owsianych 2 szklanki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Akcja kulinarna ¡Viva España! - Zapraszam do udziału w akcji! 185

akcji wyrażacie zgodę na taką publikację. Akcję ¡Viva España! mam przyjemność organizować z moimi przyjaciółmi, Asią i Piotrkiem, prowadzącymi portal na temat Hiszpanii , na którym możecie znaleźć mnóstwo ciekawych informacji dotyczących zabytków, kultury i kuchni tego wspaniałego kraju. Szczególnie dużo miejsca na portalu poświęcono hiszpańskim winom i winiarstwu w ogóle, ponieważ ta tematyka zajmuje bardzo ważne miejsce(...)Asia i Piotrek, zaś koszty wysyłki pokrywamy wspólnie. Nagrody wysyłamy tylko na terenie Polski.  Jedna osoba może zostać wyróżniona tylko jedną nagrodą.  Skąd czerpać hiszpańskie inspiracje? Dużo ciekawych przepisów na tradycyjne hiszpańskie potrawy znajdziecie w dziale Kuchnia na portalu Asi i Piotrka (prowadzeniem tego działu zajmuje się z kolei Asia). Na moim blogu również jest małe

Chilli Czosnek i Oliwa
Test patelni do grillowania linii Positano, firmy Ballarini 164

patelnię grillową Positano. Wynik testu jest absolutnie subiektywny. Wybaczcie mi ewentualne nieścisłości natury technicznej. Firmę Ballarini znałam ze słyszenia, wiedziałam, że proponuje produkty z wyższej półki. Mimo to, ciekawa byłam, czy rzeczywiście jakość produktów odpowiada famie firmy na rynku. Biorąc do ręki patelnię, od razu przekonujemy się o jej solidności. Za sprawą grubego dna wykonanego ze stali(...)napiszę list do Św. Mikołaja( czytaj: Mężowi dokładnie wytłumaczę o co mi chodzi) Aby patelnia dobrze Wam służyła, polecam zapoznanie się z instrukcją użytkowania( click ). Sama dowiedziałam się paru ciekawych rzeczy na temat jej konserwacji. To jeszcze nie koniec. Dzięki uprzejmości firmy Ballarini w następnym poście zaproszę Was na konkurs. Do wygrania oczywiście wysokiej klasy produkt Ballarini, dobrej włoskiej

Mia Cucina Sofieta
Sałatka na ciepło z ryżem, cukinią i melisą 153

razem podparta poszukiwaniami w Internecie. Inspiracja znaleziona na blogu z włoskimi potrawami Lucullian Delights . Ryż ugotowany na sypko, połączony z młodą, delikatną cukinią, orzeźwiającą cytryną i melisą. Całkiem ciekawe połączenie. Nazwaliśmy to sałatką na ciepło, ponieważ nie przychodziło nam inne określenie na to danie. A Wy jakbyście je nazwali? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Świąteczni śledziożercy 214

Śledzi nie jadam! Po prostu ich nie lubię, bleee. A chyba nawet nigdy ich nie próbowałam? Wyglądają nieciekawie, więc pewnie też tak smakują (to jest moje wytłumaczenie). Ale święta to czas kiedy wszyscy gromadzą się przy świątecznym stole, czyli też śledziowi smakosze. Także ten przepis jest specjalnie dla Misia.  Przepisów na śledzie jest od groma i ciut, ciut(...)pokroiłam w paski. W szczelnym słoiczku ułożyłam naprzemiennie śledzie i sos. Następnie schowałam do lodówki do przegryzienia na kilka godzin (w szczelnym pojemniku można je przechowywać kilka dni).  Ciekawe czy będę smakowały Misiowi? Ja oczywiście nawet ich nie spróbowałam, więc z niecierpliwością czekam jego minę ;) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ -------------------- Powiązane posty: Moje świąteczne menu Świąteczne przygotowania

bastalena
10 miejsc na śniadanie w Lublinie 251

koktajle. Lokalizacja w centrum powinna zachęcić. Otwarte już od 6:00! źródło: fanpage Kanapki i Dodatki Mandragora, ul. Rynek 9   Mandragora zaprasza na śniadania, ale co ciekawe, dopiero od godziny 12:00. Raczej będą korzystać z nich turyści i nocne marki, którzy lubią się wyspać. Tanio nie jest, ale kto chce spróbować żydowskiego śniadania to powinien być(...)wtedy pracuje. Ale dla pozostałych śniadania dostępne na miejscu i na wynos. Cen jakoś nie dałam rady się doszukać.  źródło: fanpage Spinacz Cafe Zielony Talerzyk, ul. Królewska 3 Ciekawy wegetariański lokal na kulinarnej mapie Lublina. Codziennie inne menu, a w nim śniadania: pasty do pieczywa, owsianki, naleśniki czy koktajle. Na specjalne zamówienie np. jajecznica. Brzmi świeżo i smakowicie. Czynne

Pasja Smaku
Spotkanie "z oliwą" w łódzkim Klubie Wino 149

było moją mocną stroną! Ale dziękuję wszystkim, którzy w szkole uprzejmie pożyczali mi swoje;) Moja wiedza na temat oliwy była bardzo uboga i na spotkaniu dowiedziałam się wielu naprawdę ciekawych rzeczy. A to kilka, które wydały mi się najciekawsze... 1. Prawdziwa, najwyższej jakości oliwa wytłaczana jest mechanicznie - począwszy od miażdżenia, poprzez wyciśnięcie soku, na oddzieleniu oliwy od wody kończąc(...)przyznać, że miejsce bardzo przypadło mi do gustu, choć po przeczytaniu napisu na powyższym zdjęciu o ceny wina nie miałam odwagi spytać ;) Bardzo mi się spodobał prosty, ale pełen ciekawych detali wystrój wnętrza i chętnie odwiedzę to miejsce jeszcze raz, gdy będę w okolicy. Żałuję, że miałam przy sobie tylko telefon, który niestety przy słabym oświetleniu nie potrafił uchwycić

Kraina Tysiąca Smaków
Pasta z zielonego groszku bardzo wiosenna:) 172

tylko zielony groszek jest niedoceniony, chyba w ogóle strączkowe. Raczej są na uboczu kuchni, a to zdrowe białko jest (może konserwowe trochę mniej;) zawsze.oliwek 2012/02/07 18:18:25 bardzo ciekawa pasta :) ja tam groszek kocham :) Gość: monami, 213.134.163.7* 2012/02/07 23:02:09 uwielbiam taką pastę :) wolę ze świeżego groszku, ale z konserwowego też pyszna. sowa_nie_sowa 2012/02/08(...)automatycznie mi nie wyswietla sie . W sumie to nie zdazylo mi sie to jeszcze na innych blogach a tez ich troszke mam.. Dalej probuje cos z tym zrobic ... ciekawa jestem tez czy sa inne osoby co maja podobny problem? basia3005 2012/02/12 12:46:09 jesli chodzi o subskrypcje to moge to zrobic na twoje nowe tematy, ale dalej

Zdrowa Kuchnia Sowy