cukru i jajek. Jedząc go nikt nie zgadnie z czego jest zrobiony, dopóki mu nie powiesz. Jeśli nie przepadasz za awokado przepis odczaruje Twoją niechęć. Na słodko ten nieciekawy owoc smakuje genialnie. Recepturę znam od dawna, nie mogłam jednak przełamać swojej niechęci, bo bardzo nie lubię tego awokado . W diecie przyspieszającej metabolizm przewija się awocado w wielu przepisach. Jednak
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przecieru pomidorowego jest akceptowalnym kompromisem. Jeśli jednak „zwykła” zupa pomidorowa z kluskami, makaronem lub ryżem wydaje Wam się już po prostu nudna, to jest ratunek. Istnieją bowiem inne ciekawe warianty, a wśród nich wersja z mięsnymi klopsikami. Coś jakby zupa klopsowa w wersji pomidorowej. Nie jest to danie zupełnie w Polsce nieznane, ale chyba niespecjalnie popularne – a szkoda
Kulinarna Pokusasobie prezentu, więc… Co ważne, prezenty do kuchni są przede wszystkim ponadczasowe. Zapewniam, że każdy, kto lubi „siedzieć w garach”, będzie zwolennikiem takich upominków. Przygotowałam zestawienie ciekawych prezentów-gadżetów do kuchni Praktyczne prezenty do kuchni Zabawne miarki kuchenne w kształcie wisienek znajdą miejsce w każdej kuchni i będą cieszyć oko. Dodatkowo liść jest separatorem do jajek
Kuchnia BazyliiJeśli decyduję się zjeść kanapkę - co rzadko się zdarza - staram się, aby znalazło się na niej ciekawe połączenie dodatków. Tak, aby nie zapychać się pieczywem, ale delektować smakiem :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaborówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie! Polecam. Moi drodzy jeśli kochacie tak jak ja musli, to zapraszam Was serdecznie na stronę mojemusli.pl Już niedługo na blogu ciekawe przepisy z wykorzystaniem musli Zaglądajcie
Słodkie okruszkiszybko, że muszę zjeść tabletkę. Choroba lokomocyjna to rodzinna niedyspozycja. Lepiej żeby zupa została w żołądku…ha, ha… Tak więc jutro będę pisać do Was ze Sztokholmu. Ciekawe co mój najstarszy syn wymyśli tym razem? Sztokholm jest piękny i ma tyle do zaoferowania. Na pewno pójdziemy gdzieś dobrze zjeść…Jakiś spacer…Rodzinnie, bez stresu
codojedzeniawstążką. Gotowe! Mam też dla Was niespodziankę! Z okazji Walentynek wraz z 14 blogerkami kulinarnymi i we współpracy z Agnieszką z NES STUDIO stworzyłyśmy darmowego ebooka! Znajdziecie tam ciekawe przepisy oraz interesujące artykuły w miłosnej tematyce. Nie zabraknie też DIY! Zapraszam serdecznie
Czerwona PorzeczkaDziś mam dla Was miłą niespodziankę :) Wraz z blogerkami kulinarnymi przygotowałyśmy dla Was zupełnie darmowy e-book na walentynki. Oprócz przepisów na różne słodkości znajdziecie w nim inne ciekawe pomysły na...o tym dowiecie przeglądając e-book ( wystarczy kliknąć w poniższy banerek, by się do niego przenieść ). Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tego
W kuchni u MonikiSkąd takie połączenie? Po prostu,na opakowaniu świeżego tymianku przeczytałam, że razem z czekoladą stanowi ciekawe połączenie i jest często wykorzystywany właśnie w deserach. W mojej kuchni od razu zrodził się pomysł na takie lody-zwłaszcza, że do przetestowania czekała na mnie maszynka do lodów włoskich. W mojej kuchni tymianek nigdy nie był używany przy tworzeniu
Kuchnia w czekoladzietrawienia i pracy nerek, dzięki czemu wykazuje działanie detoksykujące. Całości dopełnia orzeźwiający smak różowego pieprzu, nie pomijajcie go, tym bardziej, że jak wiadomo pieprz przyspiesza metabolizm, a co ciekawe, ponoć ma też właściwości przeciwbólowe. Namówiłam Was? No to do dzieła! :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej trzykolorowej quinoy 5 łyżek mąki z żółtego grochu 2 łyżki mąki kasztanowej
Quinoa Raz!śniegu po kostki, z lubością wdycham świeże, mroźne powietrze. Obserwuję na wpół zamarznięty strumień i psy hasające po polu. Każdego kolejnego dnia zaczynam w miejscu, w którym poprzednio przerwałam. Ciekawe, jak daleko zajdę? I co powstrzyma moją dalszą wędrówkę...? Dzisiaj mam dla Was przepis bardzo prosty, a jednocześnie niezwykły. Zadziwiające, jak tak banalne składniki, jak masło, jajka
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSelery z grzybami smażone - kuchnia podkarpacka Selery z grzybami to ciekawe warzywne danie kuchni podkarpackiej pochodzące z okolic Głogowa Małopolskiego. Pomiędzy dwa plasterki ugotowanego selera wkłada się farsz z suszonych grzybów i cebuli, całość panieruje się w jajku i bułce tartej i następnie smaży. Smak tego dania to przede wszystkim doskonały farsz, który dodaje charakteru selerowi. Przepis pochodzi
Trzeci talerzprzykładem, że królują u mnie bardzo różne dania, ale idąc do restauracji, oczekuję specjalizacji w danym kierunku, czegoś, co pozwoli mi albo odkryć nowy ląd, albo przynajmniej zainspirować się ciekawymi smakami. Dania w Korbie niestety pod tym względem nie zaskakują — wiele z nich bazuje na dość oklepanej kuchni włoskiej i to niekoniecznie najwyższych lotów, chociaż istnieją także mocne strony
Food Squarebędą nas bolały brzuchy, ponieważ od momentu wyjęcia ptasiego mleczka, do momentu kiedy został na stole ostatni kawałek, minęło może 15 minut. A foremka miała 20×20 cm. Ciekawe, które z nas połakomi się na tą ostatnią porcję Składniki na blaszkę 20×20 cm: Ptasie mleczko : – 3 białka – 1 łyżka żelatyny (korzystam z żelatyny
Relaxtimepewno Was rozgrzeje :) Ostatnio z moją połówką urządziliśmy sobie przedwstępne Walentynki kulinarne, a 14 lutego również coś zaplanowaliśmy kulinarnego, jednak już nie ja będę gotowała, a odwiedzimy ciekawe miejsce, w którym skosztujemy Walentynkowych przysmaków. A co Wy planujecie przygotować na Walentynki? Składniki : 200 g makaronu tagliatelle 80 g sera pleśniowego (użyłam Ser Cambozola
Niezły Młynek