ciasto - 164325 przepisów (strona:6724/10955)

Naleśnik bananowy bez mąki z kremem kokosowym 230

Znane i lubiane ciasto bananowe bez mąki w innej odsłonie :) Tym razem jako naleśnik zawinięty w rulonik z pysznym nadzieniem kokosowo-waniliowym. Całkowity czas przygotowania takiego śniadania to 10 minut, więc sprawdzi się również wtedy, gdy nie mamy za wiele czasu :)   Naleśnik: 1 banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej

Chocolate Muffin Blog
Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi 211

Piersi z kurczaka można przygotować na wiele sposobów i wcale nie muszą być nudne. Dzisiaj upiekłam je pod pierzynką z natki pietruszki, orzechów włoskich, czosnku oraz

Oryginalny smak
Bezglutenowy chlebek jaglany 168

ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10 minut.  Do miski z mąką dodaj pozostałe składniki: sól, resztę cukru oraz mleka, a także zaczyn z drożdży. Za pomocą łyżki wyrabiaj ciasto przez 4-5 minut, aż będzie jednolite. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.  Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę keksówkę o wymiarach około 25x12 cm wyłóż(...)papierem do pieczenia i natłuść.  Wyrośnięte ciasto przełóż do przygotowanej formy i odstaw jeszcze do wyrośnięcia na 15 minut. Formę z masą chlebową wstaw do większego naczynia żaroodpornego wypełnionego wodą do wysokości 1 cm. Całość wstaw do piekarnika i piecz 50-60 minut. Upieczony chlebek studź przez 15 minut w formie, następnie wyjmij i pozostaw na metalowej kratce

Roślinna - blog wegański
Tort limonkowy 413

intensywny jak bym sobie życzyła, więc dodałam do nich odrobinę zielonego barwnika spożywczego (jeśli używacie tych w żelu naprawdę wystarczy minimalna ilość nakładana wykałaczką, żeby zafarbować całą porcję ciasta). Chciałam, żeby kolory układały się od najciemniejszego do najjaśniejszego, dlatego każdy spód był pieczony osobno – po dwie blaszki naraz. Jeśli zależy Wam na czasie całość można upiec od razu(...)słodziłam już ponczu, bo same biszkopty mają sporo cukru, poza tym chciałam, żeby tort był orzeźwiający i lekko kwaskowy. Biszkopty układamy na paterze zaczynając od najciemniejszego. Pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem

Ciastkozercy
Muffinki pomarańczowe z serkiem 204

zetrzeć skórkę i z połówki wycisnąć sok. W pierwszym naczyniu wymieszać suche składniki. W drugim naczyniu wymieszać mokre składniki. Do suchych składników wlać mokre składniki i wymieszać na jednolite ciasto. Papilotki rozłożyć w formie do pieczenia muffinek, napełnić ciastem do 3/4 wysokości i z wierzchu posypać płatkami migdałów. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 25 minut. Do suchego

Ala piecze i gotuje
Filety rybne gotowane z zielonym groszkiem 212

Składniki: 600 g fileta z dorsza lub mintaja 3 pomidory 1 duża cebula 1 puszka zielonego groszku 1 szklanka bulionu warzywnego 1 łyżeczka tymianku 3 łyżki

kgwjanczewo
Naleśniki z nadzieniem serowo - porzeczkowym 183

robić mając za sobą głodujących... a mogło wyjść całkiem przyzwoite zdjęcie :) Skłandniki: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 500 g serka waniliowego (ewentuanie: twaróg + cukier waniliowy + cukier) sos czekoladowy Ciasto na naleśniki ( link poniżej) Przepis + składniki Wykonanie: Z podanych pod linkiem powyżej składników przygotowujemy ciasto na naleśniki. Następnie smażymy obustronnie i na każdym placu smarujemy jedną łyżeczkę sera, następnie

W Moim Magicznym Domu
Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 229

czasem banana, i pędzę do pracy. A tam, po jakiejś godzince, dopada mnie głód. No dobra, mały głodek raptem... Niemniej, jak możecie sobie z pewnością wyobrazić, otoczona jestem przez ciasta, ciastka i ciasteczka, co tylko potęguje ssanie w żołądku. W końcu, skuszona smakołykami, sięgam po drożdżóweczkę, albo - czyste szaleństwo! - po kawałek ciasta z bitą śmietaną...  W końcu jednak powiedziałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rustykalny sernik z orzeszkami ziemnymi 282

orzeszki zmielić w młynku, bardzo krótko, dosłownie kilka sekund. Mąkę i cukier wymieszać z drobno pokrojonym zimnym masłem na mokry piasek. Dodać orzeszki,  jajko i miksować dalej, aż ciasto zacznie zlepiać się w kulę. Pod koniec dodać wodę. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i wyłożyć dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Drugą wylepić bok tortownicy, wysmarowanej uprzednio

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
A’la flaczki drobiowe z warzywną nutą 196

Flaczki takie są świetną alternatywą dla ludzi którzy nie lubią tradycyjnych wołowych flaczków. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a smakiem zainteresują każdego. Bardzo dobry

Niezły Młynek
Owsiane ciasteczka karobowo - jaglane z daktylami 201

jaglaną ekspandowaną umieścić w misce, dodać żurawinę, wymieszać. Oliwę z oliwek połączyć z syropem klonowym, przelać do suchych składników, zmiksować. Dolać mleko lub wodę, zmiksować, pozostawić na 3 minuty (ciasto ma się kleić, jeśli składniki się nie zlepiają dodać stopniowo jeszcze więcej płynu). Z całości ciasta odrywać porcję, ugnieść ją w dłoniach i formować grubsze ciasteczka

FitKot
sernik kawowy 213

Subtil"  i nawet mi zasmakowała (i mówię to absolutnie szczerze) bo jest łagodna i nie drażni mocnym aromatem. Użyłam jej też do zrobienia sernika, który  nie miał ciasta ale składał się z trzech warstw: kakaowej, kawowej z fusami i kawowej na bazie kawy rozpuszczalnej. Całość polałam białą polewą z dodatkiem kawy właśnie. To ciasto idealne dla kawoszy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chleb kukurydziany z suszonymi pomidorami 174

Obie mąki wymieszać z solą, dodać przestudzone siemię lniane i miksować na wolnych obrotach. W trakcie dodać najpierw wyrośnięty zaczyn, a następnie pokrojone pomidory i oliwę. Wyrabiać kilka minut. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki i wstawić ją do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę 40 stopni z termo obiegiem na około 30 minut. Kiedy ciasto wyrośnie, podnieść temperaturę 200 stopni z termo

Kuchenne zapiski Edyty
Bezglutenowy chleb z ziaren i migdałów czyli "Smakowita Ella" w praktyce 267

dokładnie się ze sobą   połączyć. [ u mnie woda wchłonęła się dopiero po dwóch godzinach ] Rozgrzej piekarnik do 200°C (lub do 180°C w trybie z termoobiegiem). Wyłóż ciasto na blachę do pieczenia. Nie formuj zbyt   wysokiego bochenka, bo chleb się nie dopiecze – powinien mieć zaledwie 5–7 cm wysokości. [ dno i boki wysmarowanej smalcem foremki i górę(...)chleba posypałam obficie ziarnami ] Piecz chleb około 45 minut, aż wierzch zrobi się złotobrązowy,   a na wetkniętym w środek czystym nożu nie będzie surowego ciasta. Dobra rada Nie ma dobrego zastępnika dla proszku z nasion babki płesznik,   który skleja masę na superchleb. Proszek ten możesz znaleźć   w Internecie lub w sklepach ze zdrową żywnością. Moja uwaga

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bagietki pszenne 239

łyżeczki soli 2 łyżeczki drożdży instant (albo 20-25 g świeżych) Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy robotem kuchennym 7-10 minut. Ewentualnie 15 minut ręcznie. Wyrobione ciasto przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i formujemy bagietki. Takie długie i cienkie wałki robimy, później urosną i będą wyglądały

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania