ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:506/988)

Kinder Bueno - bez pieczenia 227

Kinder Bueno - bez pieczenia To ciasto powstało z miłości do kuchennych eksperymentów. Jaki był efekt - sami oceńcie. Moim zdaniem to miła odmiana, od 3 - Bita, czy Kinder Country - ciast bez pieczenia, które są chyba wszystkim już znane. Smakiem na prawdę dobrze imituje znany wszystkim batonik -  Kinder Bueno, warto wypróbować ! Składniki: 15 herbatników maślanych kakaowych 30 herbatników maślanych zwykłych(...)typu Nuttella Na krem bueno: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku 150 g orzechów laskowych Na krem ciemny: 4-5 łyżek kremu do smarowania typu Nuttella 200 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone Na polewę czekoladową: 2 łyżki masła 100 g gorzkiej czekolady

My sweet a life
Keks z makiem 390

ciasta. Ojj tak… zdecydowanie chciałabym przeskoczyć brzydką, deczszczową pogodę… ale zdecydowanie łatwiej mi przez nią przebrnąć mając coś pysznego pod ręką! Składniki: * 150 g mąki pszennej * 100 g cukru * 100 g masła * 3 jajka * 2 łyżeczki amaretto (można zastąpić paroma kroplami olejku) * 70 g skórki pomarańczowej * 80 g maku * 50 g suszonych daktyli * 40 g dowolnych orzechów(...)masę z żółtkami. Całość mieszamy. Masa będzie bardzo gęsta. Do masy bakaliowej dodajemy stopniowo białka starając się jak najbardziej napowietrzyć masę. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 60 min w temperaturze 175 stopni. W połowie pieczenia możemy przykryć ciasto folią aluminiową aby nie przypaliło się z góry. Ciasto studzimy w formie. Lukier: sok z cytryny

Mohiella
Ciasto prince polo 201

Przedstawiam kolejne smaczne i efektowne ciasto,które doskonale pasuje na świąteczny stół. kakaowy biszkopt:  4 jajka 2/3 szklanki cukru   2/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   3 łyżki kakao szczypta soli beza: 5 białek   1/2 szklanki cukru 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych 3/4 szklanki wiórków kokosowych  75 g prince polo classic szczypta soli(...)proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 20 min. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia po czym kroimy wzdłuż na dwa placki. Białka na bezę ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i stopniowo wsypujemy cukier. Do białek wsypujemy orzechy ziemne posiekane drobno posiekane, wiórki

Kolorowa kuchnia Elki
Makowiec z rosą 190

zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Formę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć ciastem, schłodzić w lodówce przez 60 minut. Piec w 180 stopniach do lekkiego zarumienienia. Wystudzić. Masa makowa: 1200 g masy makowej z puszki 100 g cukru 100 g posiekanych orzechów włoskich 120 g miękkiego masła 1 łyżeczka aromatu migdałowego 4 łyżki kaszy manny 4 jajka(...)masy makowej dodać cukier, orzechy, masło, aromat, kaszę mannę oraz żółtka jaj. Utrzeć drewnianą łyżką, aż składniki dokładnie się połączą. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Delikatnie wmieszać do masy makowej. Na zimny spód ciasta wyłożyć masę makową, wyrównać. Ciasto piec w 175 stopniach przez 45 minut. 5 minut przed końcem tego czasu przygotować piankę na wierzch ciasta. Pianka

kulinarnyswiatdomi
KRUCHE ROGALIKI Z NADZIENIEM Z BIAŁEGO MAKU 207

kostka masła (lub innego tłuszczu) 1 roztrzepane białko (do posmarowania rogali) 1 cukier waniliowy (do posypania rogali) trochę posiekanych orzechów włoskich (do posypania rogali) Wykonanie:  Do przesianej mąki dodajemy posiekane masło. Chwilę wyrabiamy po czym  wlewamy śmietanę. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę,  zawijamy ją  w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Następnie wyjmujemy(...)dzielimy na 4 części. Każdą z części ciasta rozwałkowujemy cienko nadając mu kształt koła i dzielimy na 8 części (powstanie 8 trójkątów). Na podstawie każdego trójkąta nakładamy nasze nadzienie i zwijamy rogaliki. Gotowe  układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 25-30 minut (aż się ładnie zarumienią). Przed podaniem możemy oprószyć

Walijskie Pichcenie
Mazurek mleczno-czekoladowy z bakaliami 162

smaku ale też w wyglądzie. Tym razem przygotowałam mazurek, który w smaku przypomina trochę blok czekoladowy (który uwielbiam) z mnóstwem bakalii.  Wyszedł baaardzo słodki ale jaki pyszny :) Ciasto kruche: 1 szkl mąki krupczatki Młynomag 1 1/3 szkl mąki pszennej luksusowej Młynomag 1/3 szkl cukru pudru szczypta proszku do pieczenia 200 g margaryny łyżka smalcu jajko łyżka kwaśnej śmietany Masa(...)masła 1/3 szkl drobno pokruszonych herbatników kilka suszonych daktyli 50 g płatków migdałowych 50 g wiórków kokosowych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich 2/3 gorzkiej czekolady Terravita 70% Do ozdoby: czekoladowe jajeczka płatki migdałów kolorowe kandyzowane skórki zielone wiórki kokosowe Ciasto kruche : wszystkie suche składniki posiekać z margaryną i smalcem. Dodać jajko i śmietanę, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto zawinąć

Smakołyki Asi
Wino i ciasto na świątecznym stole 159

dobór win do ciast na świątecznym stole poprosiłam Gabriela Kurczewskiego z Blisko Tokaju - bloga roku według Magazynu Wino . Desery świąteczne mają charakter tradycyjny a także po części sezonowy. W ciastach i daniach ważną role odgrywają bakalie, suszone owoce, powidła i konfitury. Dobierając wino do takich deserów nie sięgnąłbym po oszałamiająco świeże młode wino z późnego zbioru. Okres Świąt to dobra(...)keks dobrze poczuje się w towarzystwie słodkiego Tokaji Szamorodni, w którego słodyczy również odnajdziemy suszone morele, rodzynki i gorzkawy posmak orzechów. Nie będzie to również wino przytłaczające a jego wyraźna kwasowość podtrzyma ochotę na dalszy ciąg. Makowiec to specyficzne ciasto. Masa makowa jest dość ciężka, w smaku dość intensywna i słodka ale łagodna. Proponuję do niego harmonijne trzy puttonowe Aszu

królestwo garów
Lody Kinder Bueno 130

Dzisiaj mam dla Was przepis na rewelacyjne lody o smaku batoników Kinder Bueno . Te lody to HIT! Jedne z najlepszych jakie jadłam! Od dawna się do

Oryginalny smak
Biszkopty serowe 114

tarce o grubych oczkach. Później dodaj mąkę, roztopione masło, jajka oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej rękoma i delikatnie wyrabiaj ciasto, które powinno mieć konsystencje ciastoliny. Następnie umyj dłonie i zwilżonymi rękoma formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki wykładaj na blaszkę pozostawiając niewielkie odstępy. Na koniec każdą z kuleczek delikatnie spłaszczaj (ja robiłam to łyżeczką). Biszkopciki piecz przez około

Natka Pietruszki
Sernik crème brûlée 368

Ten sernik, to zdecydowanie jeden z największych faworytów na mojej stronie. Sernik na kruchym spodzie z dodatkiem orzechów laskowych, z delikatną masą serową z dodatkiem białej

Świat Ciasta
Ciastka orzechowe 213

Pyszne, kruche i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Orzechy włoskie z dziadkowego drzewa i babciny przepis sprawdziły się znakomicie :) Składniki : -  szklanka mąki, - szklanka zmielonych orzechów, - 3/4

Przepisy Mikołaja
CIASTO Z DYNI Z ORZECHAMI 343

Ciasto jest wilgotne i umiarkowanie słodkie. Idealne na jesienny podwieczorek. Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Mazurek jajo 218

wzór ciasta. Kolejną część wypełniam różaną marmoladą, dalej używam cytrynowy lukier, a na koniec rozpuszczoną czekoladę. Dodatkowo dekoruję ciasto płatkami migdałowymi. Część ciasta oddałam do dyspozycji mojej córce, która zrobiła swojego małego mazurka. Do zdobienia użyła dodatkowo orzechów ziemnych blanszowanych.  Espumisan Max to wyrób medyczny

Kuchnia co dnia
Odchudzone batoniki owsiano-bananowe... 147

dużej misce, lub garnku rozgnieć banany widelcem na gładkie puree. Dodaj do nich pozostałe składniki:  obrane i pokrojone drobno jabłko, posiekane orzechy (jeśli używasz), płatki owsiane, pokrojone daktyle, wiórki koksowe, cynamon i len. Całość dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do przygotowanej foremki, dociśnij, wyrównaj i piecz przez 30 minut. Wyjmij, zostaw do ostudzenia na kratce, a następnie i pokrój

Lejdi of the house
KETO PASZTECIKI A’LA FRANCUSKIE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez mąki i glutenu) 822

Kolejne danie nie tylko na wigilijną wieczerzę Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów bądź jak ja unikają obróbki termicznej orzechów więc rezygnują z keto-pierogów na bazie mąki migdałowej. Są to paszteciki z ciasta, które wg nas nieco przypomina ciasto francuskie. Lekko chrupiące, przepyszne a do tego niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Świetnie smakują z filiżanką czerwonego barszczu

Ola la LCHF