ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:508/988)

Kakaowe ciasteczka z orzechami 125

następnie drobno pokroić. 2) Do przesianej mąki dodać kakao, pokrojone schłodzone masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia, a na koniec pokrojone orzechy i migdały. 3) Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 4) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 min. 5) Z gotowego ciasta formować ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem

Fitsweet.me
Ciasto orzechowo-serowe siostry Anastazij 478

też zaskoczyło wyjątkowym smakiem. Połączenie lekkiego orzechowego biszkoptu i sernika jest świetnym pomysłem. Ciasto jedno z lepszych jakie ostatnio zrobiłam. Polecam. CIASTO SEROWO-ORZECHOWE SIOSTRY ANASTAZJI Składniki: biszkopt: (20x30) 3 jajka 1 szkl drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 szkl cukru 1/4 margaryny 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa sernikowa

Bon appetit mon amie
Biscotti z suszonymi wiśniami i nerkowcami 215

jajka oraz skórkę cytrynową. Mieszamy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy,  3. Płynną masę łączymy delikatnie z suchymi składnikami. Dodajemy orzechy, migdały razem ze skórką, oraz suszone wiśnie. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.  4. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia rozprowadzając i nadając nieco płaski kształt po bokach. 5.Ciasto pieczemy w 35 minut

vaniliowoczekoladowa
SERNIK KARMELOWY NA SŁONYM SPODZIE 262

Składniki na spód: 100 g solonych, prażonych orzechów arachidowych  100 g herbatników (najlepiej pełnoziarnistych, np digestive) 75 g masła masa serowa: 600 g dobrze zmielonego

OliveandThyme
Bożonarodzeniowe inspiracje. 164

Skandynawski chlebek . Edyta Guhl. Witajcie, zapraszam na krótką podróż fotograficzną w przeszłość. No, może nie aż taką daleką...Chciałabym Wam dzisiaj pokazać, co działo się u

dolcevitainmykitchen
Keks orzechowy 206

Bardzo smaczny i wilgotny keks z dodatkiem orzechów włoskich, idealny do popołudniowej kawy. Zawsze piekę go na święta Bożego Narodzenia, nie wyobrażam sobie bez niego świąt

Bajeczna Kuchnia
Szarlotka orzechowa bezglutenowa 159

kokosowych Wykonanie: • Ryż ugotowany zmiksować z oliwą i cukrem, po czym wymieszać z ricottą. • Dodać mielone orzechy i mąkę ziemniaczaną. • Blaszkę o wymiarach 25×25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. • Połowę ciasta wyłożyć na spód. • Marmoladkę jabłkową wymieszać z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na ciasto. • Na wierzch

To co kocham
Cytrynowy jabłecznik z bakaliami 156

Jabłecznik ten ma bardzo dużą ilością jabłek w stosunku do pozostałej ilości ciasta. Ciasto praktycznie służy tylko jako spoiwo do jabłek. Taka szarlotka ma wyczuwalne plastry jabłek, pomiędzy którymi czają się bakalie i orzechy, ma też delikatny cytrynowy smak. Polecam dla osób dbających o linię, bo nie jest słodka, a można dodatkowo ograniczyć ilość(...)względu na obecność bakalii. Najlepiej smakuje na ciepło, prosto z piekarnika. Składniki: • 1,5 kg jabłek • po 1/3 szklanki rodzynek, żurawiny, płatków migdałowych i orzechów włoskich • sok z 2 cytryn • 1/3 szklanki oleju • 1/3 szklanki jogurtu • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej • 1/3 szklanki mąki pszennej • 1/3 szklanki cukru • 3 jajka • po 1/2 łyżeczki sody

To co kocham
Gruszki w białym winie. 147

albo potraktować jako element bardziej rozbudowanego deseru. Można je podać z lodami, bitą śmietaną, mascarpone lub nawet z jako dodatek do ciasta. Syrop można zredukować do gęstego sosu i polać takim gorącym specjałem owoce. Można dodać orzechy. Można też żurawinę. Można wymyślić wiele innych sposobów, ale ich realizacja będzie trudna, bo prawdopodobnie wyjemy jednak gruszki prosto ze słoika ;) Składniki

zadanie-gotowanie
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 236

pure z dyni miksujemy lub ugniatamy widelcem. Doprawiamy cukrem i ekstraktem waniliowym. Masa nie powinna być za rzadka, bo będzie wypływała w ciasta. 7. Nadziewamy nią faworki. Boki możemy obtoczyć w cukrowych groszkach, startej czekoladzie lub mielonych orzechach. 8. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przekąski , Przepisy Tagged: dla dzieci , dla niejadka , dynia , faworki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Orzechowe muffinki z Monte! 216

dokładnie mieszam.  Do ciemniej porcji dodaję posiekaną mleczną czekoladę i połowę orzechów, do jasnej porcji posiekaną białą czekoladę i pozostałe orzechy.  Blachę do muffinek wykładam papilotkami i wlewam analogicznie do deseru Monte- najpierw ciemną część ciasta, następnie jasną (po ok. łyżce. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni i piekę muffinki 20-25 minut

Cook&Love
Ciasteczka dyniowe z kardamonem, pomarańczą i cynamonem 190

ucierać, albo mieszać łyżką drewnianą aż do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Ciasto włożyć do lodówki i pozostawić na minimum 3 godziny. Schłodzone ciasto podzielić na małe kawałki (resztę przechowywać w lodówce) i formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odstępach i lekko spłaszczać. Blachę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego

Calzonella.com
Naleśniki z lodami 154

będzie smakował dorosłym i oczywiście dzieciom. Wraz z lodami, naleśniki mogą być serwowane z bitą śmietaną, dżemem, świeżymi owocami, możemy dodać posiekane orzechy i trochę czekolady. Chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszne naleśniki z lodami. Ciasto na naleśniki 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego

Naleśniki
Babeczki czekoladowe z solonymi orzechami. 313

Pamiętacie pyszne ciasto czekoladowe bez użycia miksera?Z tej samej masy można zrobić cudowne babeczki z solonymi orzechami i migdałami .Mniam. Składniki: na 10 babeczek 160 g mąki pszennej 175 ml śmietany 18 % 100 g masła 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Ladylaura.
Szarlotka z orzechami i bezą 187

przepadam za szarlotkami, jeżeli już ktoś zrobi kawałek zjem nie więcej. Ta szarlotka to istna Bomba! Idealne ciasto kruche którego nie trzeba długo zagniatać, ponieważ proporcje są perfekcyjne, jabłka z kawałkami chrupiących orzechów i cynamon = połączenie idealne do tego chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku beza uwieńczona kroplami rosy! Istna poezja! Piekłam w tortownicy o średnicy

Pychotkaaa