ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:258/988)

Ciasto marchewkowe 352

wyborem miodu miałam problem gdyż w wysokiej temperaturze traci swoje prozdrowotne właściwości, pozostaje sama słodycz. Próbowałam wcześniej to ciasto z ksylitolem, ale jakoś czułam, że to nie jest to. Jednak miód nadał innego posmaku, który z orzechami i marchewka doskonale się skomponował. Wy możecie jednak użyć innego słodzidła, pamiętajcie jednak aby dostosować jego ilość do rodzaju. Nie wszystkie słodkie dodatki(...)jajka w całości. Mały zabieg, a jednak czuć różnicę. Nie będę się więcej rozpisywać. Zajrzyjcie do przepisu i do dzieła.   Ciasto marchewkowe składniki: 250 g startej marchewki 4 jajka 150 g masła (miękkiego) 100 g mielonych orzechów laskowych 100 g mąki owsianej 100 g miodu 1 pomarańcza (sok + skórka) 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

Przysmaki Karolki
Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT 152

Coś ostatnio wzięło mnie na czekoladowe ciasta… Chwile temu wstawiłam przepis na ciasto czekoladowe a’ la Lava Cake , a dziś stawiam na zdrowe brownie. Jeżeli lubicie zdrowe słodycze to koniecznie musicie wypróbować owsiane brownie! Przepis jest prosty w wykonaniu, a smak zachwyci każdego czekoladoholika! Nie zwlekajcie, bo będziecie żałować Przepis na ok. 12 kawałków, jeden zawiera: 196 kcal(...)się jednorodna. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i delikatnie mieszamy. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia przelewamy gotową masę, na wierzch wykładamy połówki orzechów włoskich i pieczemy przez 30-40 minut (zależy czy chcecie, by ciasto było bardziej lub mniej wilgotne). Smacznego!   Artykuł Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Keks świąteczny z bakaliami z białą czekoladą 161

Keks to ciasto biszkoptowo-tłuszczowe przygotowywane metodą „na zimno” i „na ciepło”. Jest pełne bakalii i orzechów obtoczonych w mące po to, aby bakalie nie opadały na dno ciasta. Wypiekane były już w starożytnym Rzymie z orzeszkami piniowymi i granatem. Mój keks jest pełen orzechów i  ekologicznych suszonych owoców. Użyłam metody „na zimno”. Składniki: po 40 gram: - suszonych ekologicznych(...)suszone owoce. Odsączyć na sicie bakalie, dodać orzechy i wymieszać z łyżką mąki. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Masło utrzeć w misie z cukrem na puch. Dodać żółtka dalej ucierać. Następnie dodawać mąki, mleko i wanilię. Dodać ubitą pianę. Dodać bakalie i całość delikatnie przemieszać. Przelać ciasto do formy prostokątnej i równomiernie rozprowadzić ciasto. Upiec

AZgotuj!
Tarta snickers na szybko 478

Ekspresowe ciasto – bardzo słodka tarta z mnóstwem orzechów i kajmakową masą. W smaku przypomina mi batona Snickers. Tarta wygląda bardzo apetycznie i zdecydowanie przypadnie do gustu wszystkim łakomczuchom 🙂 Czas wykonania: 1 h ( + czas chłodzenia) Ilość porcji: 10 – 12 kawałków Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta z jabłkami 216

żółtka Nadzienie: 600 g jabłek (waga po obraniu i wydrążeniu gniazd nasiennych) 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu garść posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka kaszy manny Dodatkowo: sok z cytryny 1 łyżka bułki tartej 1 białko Ciasto: Wszystkie podane składniki szybko zagnieść ze sobą na gładkie ciasto. Podzielić je na 2 części, każdą zawinąć w folię i włożyć do lodówki(...)lodówki na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie: Jabłka zetrzeć na tartce o dużych oczkach i skropić niewielką ilością soku z cytryny. Następnie dodać cukier, cynamon, orzechy i kaszę manną. Całość dokładnie wymieszać. Formę z ciastem wyjąć z lodówki. Na spód wysypać jedną łyżkę bułki tartej. Wyłożyć na wierzch jabłka i równo je rozprowadzić. Drugą część ciasta rozwałkować i za pomocą noża

My simple kitchen
Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą 96

Migdały to jedyne orzechy, które mają działanie alkalizujące (czyli odkwaszające). Dlatego ciasta z dodatkami migdałów są lepsze dla naszego zdrowia. Migdały bowiem neutralizują zakwaszające działanie cukru. Dzisiaj polecam ucierane “ Ciasto ze śliwkami, mielonymi migdałami, gorzką czekoladą i skórką startą z cytryny” . Ciasto jest pyszne jedzone jeszcze na ciepło. W kolejnych dniach świetnie smakuje z kleksem bitej śmietany i odrobiną sosu

Moja Delicja
SZARLOTKA NA ORZECHOWO-MIODOWYM SPODZIE 118

słyszy się „szarlotka”, to jabłka. Później kruszonka itd itd. Nie tym razem! W tym cieście, to jego spód nadaje rytm. Wyraźny aromat włoskich orzechów miesza się z mocną nutą miodu spadziowego. Ciasto, mimo [...] Artykuł SZARLOTKA NA ORZECHOWO-MIODOWYM SPODZIE pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
CIASTO KRÓWKOWE Z BANANAMI BEZ PIECZENIA 186

SKŁADNIKI: Ciasto 300 g herbatników np. Maślanych 10 dag orzechów włoskich Masa budyniowa 1 opakowanie budyniu np. waniliowego 750 ml mleka 3 banany Masa kremowa 1 opakowanie kremu do tortów np. truskawkowy 150 ml Śmietany 18% 100 ml mleka PRZYGOTOWANIE:  Blachę o wymiarach 28 na 30, 5 cm wykładam papierem do pieczenia.  Następnie dokładnie układam herbatniki. Na herbatniki(...)warstwę z herbatników.  Przygotowuję krem truskawkowy.  Do miski wykładam śmietanę i ok 100 ml mleka całość miksuję.  Krem wykładam na herbatniki. Orzechy przekładam do malaksera i drobno siekam.  Posypuję wierzch ciasta.  Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na całą noc min. 12 godzin. Smacznego

Gotowanie Patki
Ciasto Snickers bez pieczenia 1157

masą. Wyłożyć na przygotowany spód. Równomiernie rozsmarować i wstawić do lodówki. Polewa:  400g masy krówkowej (kajmaku),  orzeszki do posypania lub starta czekolada. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Można posypać np. posiekanymi orzechami lub startą czekoladą. Przechowywać w lodówce, jednak wyjąć ciasto z lodówki 30-60 minut przed podaniem. Źródło: Kuchnia pod wulkanem

Z miłości do słodkości
Zawijaniec drożdżowy z masą kajmakową 215

Już pisałam wcześniej..że z jednego ciasta zrobiłam trzy rodzaje...były lussekatter  ,  zawijańce z orzechami  i oto już trzeci pomysł z tym samym ciastem drożdżowym..tym razem z masą kajmakową...było pyszne..najszybciej zjedzone... 300 ml mleka 200 g masła 50 g drożdży 2 jajka 0,5  łyżeczki soli 150 g cukru 2 g szafranu

Moje domowe kucharzenie
SNIKERS LENY 303

ułożyć  na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 min w temp. 170-180 stopni C. Drugą część ciasta będziemy piekli wraz z masą orzechową, którą należy przygotować wg poniższych wskazówek. Masa orzechowa: Obłuskane orzechy dzielimy na mniejsze cząstki.  Wszystkie składniki na masę wrzucamy do garnka i smażymy na wolnym ogniu ok. 15 min. stale mieszając(...)łyżce zimnej kaszki i całość ręcznie ucieramy.    Krem wykładamy na część upieczonego zimnego placka z orzechami .  Przykrywamy to drugim plackiem i całość polewamy polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.   DOBRA rada: Ciasto najlepiej przygotować na ok . 1-2 dni przed planowanym spożyciem, wtedy jest najsmaczniejsze i zdąży zmięknąć , gdyż w tym samym dniu

Moje Słodkie Piekiełko
Kruche rogaliki 139

typowego kruchego ciasta. Oczywiście bywają rogaliki z ciasta drożdżowego , ale dziś chciałam zaproponować Wam je w innej odsłonie. Będzie to ciasto, które bardzo polubiłam i które nadaje się do różnego rodzaju dań i deserów. Jest to kruche ciasto twarogowe . Może mieliście już okazję spróbować ciasta twarogowego wypełnionego farszem z kapusty i grzybów, jeśli nie, to koniecznie spróbujcie. Ciasto to wykorzystałam(...)przygotowaniu. Ważne, aby ciasto po wyrobieniu spędziło dłuższą chwilę w lodówce , dzięki chłodzeniu będzie się lepiej wałkowało! Twaróg, którego użyłam do ciasta, to twaróg trzykrotnie mielony taki, jak na sernik . Ciasto po w yrobieniu   jest odrobinkę klejące , ale nie dosypujcie, więcej mąki niż jest to w przepisie, ponieważ będzie twarde. Zapewniam, że ciasto po schłodzeniu będzie idealne do wałkowania

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto orzechowe z zatopionym jabłkiem 103

Ciasto ze sporą ilością mielonych orzechów. Bardzo delikatne i miękkie.  Nie kruszy się przy krojeniu, długo pozostaje wilgotne, mięsiste - to zasługa dodatku masła i śmietany. Słodkie, soczyste jabłko, zatopione w każdym kawałku  - bez dodatku cynamonu, cukru waniliowego i innych przypraw. Jak widzicie - żadnych lukrów, żadnych dodatków.   Proste ale nie banalne.  Jesienne.  Idealne na moment(...)Dodajemy pojedynczo jajka, po każdym miksując około pół minuty. Następnie do masy wsypujemy zmielone orzechy,  przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,  dodajemy śmietanę, wlewamy likier.  Na najniższych obrotach miksujemy wszystkie składniki - starajmy się jak najkrócej, wystarczy, by masa stała się jednolita. Przelewamy ciasto do formy, wcześniej posmarowanej  masłem lub olejem i oprószonej mąką. Rozprowadzamy równo, wygładzamy

Kronika Piekarnika
Jasny chleb żytni z orzechami i sezamem 166

właściwe: zaczyn (cały) 300 g mąka żytnia jasna typ 720 185 g woda ciepła 25 g miód 6 g sól Wyrabiane do połączania składników. Potem sypnąłem trochę orzechów i sezamu, wrobiłem w ciasto. Fermentacja ciasta 45 minut w misce.  Potem przełożone do foremki i około 90 minut wyrastania w foremce w temp. ok. 28oC Pieczenie : 10 minut 230oC

Przepisy na domowy ser i chleb