ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:264/988)

Ciasteczka tłuczkiem robione 130

Ciasteczka tłuczkiem robione Kruche, maślane, delikatne i bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu ciasteczka z czekoladą. Do ich wykonania używamy zwykłego tłuczka do mięsa, którego kształt odciskamy w cieście tworząc oryginalny wzorek.     Składniki: ok 400g mąki krupczatki 150g miękkiego masła 150g cukru szczypta soli 2 jajka 100g gorzkiej czekolady     *** Masło ucieramy z cukrem i solą(...)kolejno po jednym jajku. Następnie pomału dosypujemy mąkę, a na końcu drobno pokrojoną czekoladę. Całość zagniatamy i wstawiamy do lodówki na około pół godziny *** *** Następnie z ciasta formujemy kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Końcówkę tłuczka do mięsa (tą w kratkę) moczymy w mące i odciskamy na kulce ciasta spłaszczając ją delikatnie. Na końcu szklanką lub innym okręgiem wykrawamy ciasteczka

Blog z Apetytem
Ciasto dyniowe z orzechami pekan 166

Pełne słońca jesienne ciasto dyniowe. Pełne przypraw z dodatkiem orzechów pekan

Polska Zupa
Ciasto dyniowe z orzechami pekan 137

Pełne słońca jesienne ciasto dyniowe. Pełne przypraw z dodatkiem orzechów pekan

Polska Zupa
Ciastka francuskie jabłkowo-migdałowe 221

Ciastka z gotowego ciasta francuskiego nadziewane jabłkami, uprażonymi mielonymi migdałami, cynamonem i posypane płatkami migdałowymi. Ekspresowy i pyszny deser do kawy lub herbaty. Polecam Składniki (na

Oryginalny smak
Rogale drozdzowe z orzechami czyli nieNiedzielne Sniadanie odc.73 177

niedzielny poranek chrupaliśmy granolę inspirowaną KUKBUKiem ale jedliśmy też drożdżowe rogale z orzechami (również wg tego magazynu).  Mięciutkie ciasto i wspaniałe, orzechowe (trochę jakby świąteczne) nadzienie... nic dodać, nic ująć! Oto Rogale drozdzowe z orzechami przepis niebawem

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ 143

fareast-language:EN-US;} Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na kruszonkę: 100g mąki pszennej 50g mielonych orzechów włoskich 50g cukru pudru 50g miękkiego masła Składniki na ciasto: 200g miękkiego masła 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka Dodatkowo: około 500g truskawek

Słodkie zapomnienie
Strucla z marcepanem i orzechami . 210

niego tworzyć różne cuda na słono jak i na słodko. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznej strucli z marcepanem i orzechami, zainspirował mnie przepis Pawła Małeckiego z Cukierni  Lidla no i oczywiście musiałam go wypróbować, przepis troszkę zmieniłam :) Ciasto jest przepyszne co prawda piecze się je na święta ale czy zawsze musimy trzymać się tradycji :) Do masy marcepanowej dodałam(...)odklejać się od ręki. Odstawiamy do wyrośnięcia (musi podwoić swoją objętość). Marcepan ucieramy z jajkami , stopniowo dodając zmielone orzechy  i cukier puder. Masę dobrze wyrabiamy, na koniec dodajemy cynamon, sok cynamonowy i sok z cytrynek w rumie. Mieszamy. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy na kształt prostokąta o grubości 3-4 mm. Na rozwałkowane ciasto wykładamy masę cynamonowo-marcepanową

Sama słodycz i szczypta chili
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 187

pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli opcjonalnie jeden z dodatków do wyboru:  rodzynki, jagody, borówki amerykańskie, dowolne posiekane orzechy opcjonalnie: kruszonka lub lukier lub połówki orzechów do ozdobienia  Przygotowanie W miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą. Masło rozpuścić i przestudzić. W osobnym naczyniu wymieszać ze sobą roztopione masło, jajko, syrop klonowy(...)zawartość miseczki z mąką i mieszać, do czasu aż nie będzie grudek. Na koniec wsypać ulubione dodatki i delikatnie przemieszać. Wyłożone papilotkami foremki do muffinek napełniać ciastem do 3/4 wysokości, ewentualnie udekorować orzechami lub posypać kruszonką i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut. (do czasu aż patyczek będzie suchy). Po upieczeniu wystudzić na kratce Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makowiec bezglutenowy – prosty i szybki 237

około 40 g) 4 łyżki kleiku kukurydzianego ( około 20 g) 50 g posiekanych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat migdałowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Makowiec bezglutenowy Przygotowanie: Mak przygotowałam według tego przepisu: Przepis na przygotowanie maku Przed przygotowaniem ciasta jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Do miski przekładam masło(...)się połączyły (nie będzie to jednolita masa, bardzie drobne grudki). Do tak połączonych składników dodaję stopniowo żółtka, cały czas miksuję do uzyskania jednolitej masy. Następnie do ciasta dodaję proszek do pieczenia, skrobie, kleik, orzechy, aromat, dwie łyżki miodu i miksuję. Gdy składniki się połączą dodaję mak i jeszcze przez chwilę miksuję. Na koniec do ciasta dodaję starte jabłka i dokładnie

Uwaga Babcia Gotuje
Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) 176

SKŁADNIKI Kruche ciasto 300 g m ą ki  200 g masła  1 jajko 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Nadzienie 100 g migdałów bez sk ó rki 100 g łuskanych orzech ó w  włoskich 100 g suszonych moreli 100 g daktyli 150 g suszonych fig 50 g żurawiny 50 g rodzynek(...)masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy jajko. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce przez 1 godzinę.  W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy grubo posiekane orzechy oraz migdały i na małym ogniu lekko zrumieniamy. Dodajemy cukier, śmietanę, zagotowujemy, mieszając od czasu

La grande e la piccola cuoca
Delikatne i szybkie pączki na jogurcie 246

mały jogurt naturalny szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miski i wymieszać na gładką masę. Formować łyżkami ciasto w kształt kuli wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na gorącym tłuszczu. Usmażone kłaść na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/delikatne-szybkie-paczki-jogurcie/ MieszamWGarnku     Artykuł Delikatne i szybkie pączki

Mieszam w Garnku
Ciastka owsiane - najlepsze! 156

grube, nie za słodkie, mogą być bardzo duże lub takie na jeden raz, nadziane masą pyszności, jak orzechy, gorzka czekolada, czy nawet suszona żurawina, a co najważniejsze, są super proste i super smaczne. Dzięki zawartości mąki kukurydzianej ciasta nie trzeba chłodzić, a dodatek kawałków czekolady sprawi, że unikniemy przykrego rozczarowania, wyjmując z pieca blachę z zupełnie płaskimi ciastkami. Teraz(...)melasę, ucieramy aż masa stanie się gładka 4. Do utartego masła z cukrem dosypujemy mieszankę mąki i płatków, łączymy składniki, na koniec dodajemy posiekane orzechy i czekoladę 5. Odrywamy kawałek ciasta i rolujemy do w dłoniach, układamy kulki na wyłożonej papierem blaszce, nie spłaszczamy, wstawiamy blachę do piekarnika i pieczemy ok 15 min, następnie, dopiero teraz bardzo lekko spłaszczamy

Słodki Kompromis
Kokosowe ciastka z płatków 5 zbóż (na oleju kokosowym) 236

rozpuścić.) Mieszając - wbić jajko i wsypać resztę składników. (Masa powinna być jednolita i gładka.) Na końcu całość połączyć (nadal mikserem) z płatkami oraz wiórkami kokosowymi. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i spłaszczając je - układać na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Jeśli nie rozpuszczaliście oleju - ciastka zleją się w całość i będzie wygodniej je kroić. Ja tak robię

Di gotuje
Nikodemki - ciasteczka czekoladowo-bananowe z orzechami i wodą różaną - wersja dla mamy 151

niskich obrotach. Tak przygotowane ciasto zawiń w folię spożywczą i schładzaj w lodówce 2 godziny.  Piekarnik rozgrzej do 200'C. Ze schłodzonej masy odrywaj po kawałku ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy i spłaszczaj ręką, by nabrały kształtu ciasteczka. Wierzch każdego ciasteczka posyp płatkami migdałów lub udekoruj

Moje Qulinaria
Kruche babeczki z budyniem i czekoladą / Pudding and Chocolate Tartlets 143

żółtko i tyle wody, by móc zagnieść ciasto w kulę. Owinąć folią, schować do lodówki na 30 minut lub dłużej. Po schłodzeniu rozwałkować na ok. 4 mm i wykrawać foremkami odpowiednią ilość ciasta do każdej babeczki (można też podzielić ciasto na 20 części i wyklejać foremki bez wałkowania). Wyklejać foremki,  nakłuć ciasto widelcem i wstawić na kolejne 30 minut(...)śmietance rozpuścić czekoladę (najlepiej połamać czekoladę na kawałeczki, pozostawić w gorącej śmietance na kilka minut, a następnie wymieszać całość). Polewę wylać na masę budyniową. Posypać wiórkami, orzechami lub ułożyć owoce. Przepis na kruche ciasto na babeczki ze strony kotlet.tv Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub moje konto na Facebooku: Lekcje w kuchni Pudding and Chocolate Tartlets Recipe

Lekcje w kuchni
Chlebek truskawkowy 166

smucić bo zaraz będą kolejne owoce :) Dzisiejsza wersja ciacha, to ciasto ucierane z truskawkami :) Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru - 100 g masła - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich - 1 i 1/2 szklanki posiekanych truskawek - szczypta(...)soli Przygotowanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem. Stopniowo dodajemy jajka oraz ekstrakt waniliowy. Do masy partiami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz jogurt. Na koniec dodajemy orzechy i truskawki. Delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy około 1 godziny

Zainspirowana w kuchni
Mazurek wielkanocny z masą kajmakowo-malinową 133

Żółtko – 2 sztuki Sól – szczypta Składniki – masa kajmakowo-malinowa: Mleko skondensowane w puszce – 1 puszka Dżem malinowy – 200g Dodatkowo: suszone owoce (np. rodzynki), kandyzowana skórka z pomarańczy, orzechy, migdały, wiórki kokosowe. Wykonanie – ciasto: Miękkie masło połączyć z cukrem, mąką, solą i żółtkami, a następnie zagnieść i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykroić

Kuchnia Bon Appetit