ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:272/988)

FitMuffiny z cukini i żurawiny bez mąki 79

będą gotowe! Doskonała przekąska do pracy, lekkie śniadanie, dodatek do kawy/herbaty, lub deser bez wyrzutów sumienia. Polecamy Wam również muffiny z fasoli i muffiny z marchewki z orzechami. Zachęcamy też do zrobienia ciasta z cukini . Przepis na muffiny z cukini pochodzi z bloga Makinthymeforhealth.com . Składniki 1 średnia cukinia 1/2 szklanki jogurtu 2 jajka 2 szklanki płatków owsianych 4 łyżki masła

Niedzielny kucharz
Szarlotka orzechowa najlepsza 114

niebo w gębie. Zapraszam... Skala smaku 10/10 przed podaniem szarlotkę można włożyć na 20min do piekarnika nagrzanego do 130st. Przepis "Moje wypieki" składniki na orzechowe kruche ciasto: 1 i 1/4 szklanki orzechów laskowych, wcześniej podpieczonych, skórka obrana - ja dałam orzechy włoskie ze skórką 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu(...)żółtka 230 g masła, zimnego, pokrojonego w kostkę 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Orzechy zmiksować w malakserze na drobny piasek. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, cukier puder i dokładnie zmiksować do połączenia. Dodać masło, żółtka, ekstrakt z wanilii. Dokładnie zmiksować do otrzymania kuli gładkiego, kruchego ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać łyżkę wody, jeśli zbyt mokre - łyżkę mąki

Kubki smaku
Ciasto czekoladowe z orzechami 119

możecie się go doczekać możecie skrócić czas pieczenia i wtedy Wasze ciasto będzie podobnie jak moje upieczone ,ale z lekkimi oznakami jeszcze ciągnącej czekolady :) Składniki: - 200 g gorzkiej czekolady - 200 g masła - 100 g mąki pszennej - 300 g cukru kryształu - 6 jajek - 50 g orzechów włoskich Przygotowanie(...)Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodając przesianą mąkę. Do masy dodajemy przestudzoną czekoladę oraz pokrojone orzechy i wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej i wyłożonej papierem blachy o wymiarach 24 cm x 24 cm i pieczemy w 180 C  przez około 35 minut

Zainspirowana w kuchni
Grzebyki drożdżowe z makiem 180

jajko, 1 łyżka cukru kryształu, 1 łyżka cukru waniliowego, 50g masła, 2,5 szklanki mąki, szczypta soli, Dodatkowo: 1/2 puszki masy makowej z bakaliami HELIO , 50g orzechów włoskich, jajko do posmarowania. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto drożdżowe: Mleko podgrzewam. Dodaję drożdże oraz ½ łyżki cukru i ½ łyżki mąki. Mieszam i odstawiam na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję wyrośnięty rozczyn(...)kroję na ok. 10cm kawałki. Ostrym nożem nacinam na brzegu. Z pozostałym ciastem robię to samo co z pierwszą częścią. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc grzebyki. Grzebyki smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję posiekanymi orzechami włoskimi. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierniczki Elżbietanki 87

gorącej wody Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Jajka ubijam z cukrem pudrem na puch. Dodaję przyprawy, skórkę cytrynową, mielone migdały i orzechy i mieszam łopatką. Kandyzowaną skórkę cytrynową i pomarańczową drobno siekam i dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i przy pomocy łyżeczki nakładam na blaszkę pierniczki (wielkość taka, jaką lubicie, moje mają

Słodki sentyment
Pierniczki Elżbietanki 116

cukru pudru ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki mielonych goździków 1 płaska łyżka cynamonu 1 szczypta soli Skórka otarta z 1 cytryny 1 szklanka mielonych migdałów ze skórką 2 szklanki mielonych orzechów laskowych 2 garście kandyzowanej skórki cytrynowej 1 garść kandyzowanej skórki pomarańczowej Ewentualnie 45 opłatków o średnicy 5 cm (robiłam bez opłatków) Polewa: 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kakao(...)gorącej wody Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Jajka ubijam z cukrem pudrem na puch. Dodaję przyprawy, skórkę cytrynową, mielone migdały i orzechy i mieszam łopatką. Kandyzowaną skórkę cytrynową i pomarańczową drobno siekam i dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i przy pomocy łyżeczki nakładam na blaszkę pierniczki (wielkość taka, jaką lubicie, moje mają

Słodki sentyment
śniegowe kuleczki 108

drobno siekamy razem z kandyzowaną skórką pomarańczową. Masło ucieramy z cukrem pudem. Do utartego masła dodajemy wszystkie pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odrywamy po kawałeczki ciasta i formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 min, do zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem

Domowy Smak Jedzenia
Żywność przetworzona, czyli drugie życie starego lub nieudanego ciasta :) 182

gorzkiej czekolady     80 g zmielonych migdałów lub orzechów     3 łyżki ciemnego kakao    150 ml amaretto (lub innego alkoholu) ciemne kakao do obtoczenia Przygotowanie: Masło i czekoladę razem rozpuszczamy i dostawiamy do wystygnięcia.  Ciasto kruszymy za pomocą blendera.  Dodajemy przestudzone masło z czekoladą, kakao, alkohol i migdały.  Wszystko razem miksujemy(...)orzechów 3 łyżki kakao 10 łyżek wiśniówki (lub innego alkoholu) Masło i czekoladę razem rozpuszczamy i dostawiamy do wystygnięcia. Piernik lub inne ciasto kruszymy za pomocą blendera. Dodajemy przestudzone masło z czekoladą, kakao, alkohol, migdały lub orzechy. Wszystko razem miksujemy lub mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Masę przekładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin

bistro mama
Muffiny bananowe 181

minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Polewa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z kremówką, polewą dekorujemy wystudzone babeczki. Dodatkowo możemy je obsypać siekanymi orzechami. SMACZNEGO! Do podawania tortów, ciast, ciasteczek i muffinek polecamy piękną paterę z serduszkami dostępną w sklepie Makowski Kredens . Patera wykonana jest z metalu, dzięki czemu jest trwała w użytkowaniu. Elegancki wzór z serduszkami

Smak mojej kuchni
Ciasteczka tłuczkiem robione 101

Ciasteczka tłuczkiem robione Kruche, maślane, delikatne i bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu ciasteczka z czekoladą. Do ich wykonania używamy zwykłego tłuczka do mięsa, którego kształt odciskamy w cieście tworząc oryginalny wzorek.     Składniki: ok 400g mąki krupczatki 150g miękkiego masła 150g cukru szczypta soli 2 jajka 100g gorzkiej czekolady     *** Masło ucieramy z cukrem i solą(...)kolejno po jednym jajku. Następnie pomału dosypujemy mąkę, a na końcu drobno pokrojoną czekoladę. Całość zagniatamy i wstawiamy do lodówki na około pół godziny *** *** Następnie z ciasta formujemy kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Końcówkę tłuczka do mięsa (tą w kratkę) moczymy w mące i odciskamy na kulce ciasta spłaszczając ją delikatnie. Na końcu szklanką lub innym okręgiem wykrawamy ciasteczka

Blog z Apetytem
Ciasto dyniowe z orzechami pekan 140

Pełne słońca jesienne ciasto dyniowe. Pełne przypraw z dodatkiem orzechów pekan

Polska Zupa
Ciasto dyniowe z orzechami pekan 105

Pełne słońca jesienne ciasto dyniowe. Pełne przypraw z dodatkiem orzechów pekan

Polska Zupa
Ciastka francuskie jabłkowo-migdałowe 187

Ciastka z gotowego ciasta francuskiego nadziewane jabłkami, uprażonymi mielonymi migdałami, cynamonem i posypane płatkami migdałowymi. Ekspresowy i pyszny deser do kawy lub herbaty. Polecam Składniki (na

Oryginalny smak
Rogale drozdzowe z orzechami czyli nieNiedzielne Sniadanie odc.73 147

niedzielny poranek chrupaliśmy granolę inspirowaną KUKBUKiem ale jedliśmy też drożdżowe rogale z orzechami (również wg tego magazynu).  Mięciutkie ciasto i wspaniałe, orzechowe (trochę jakby świąteczne) nadzienie... nic dodać, nic ująć! Oto Rogale drozdzowe z orzechami przepis niebawem

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ 119

fareast-language:EN-US;} Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na kruszonkę: 100g mąki pszennej 50g mielonych orzechów włoskich 50g cukru pudru 50g miękkiego masła Składniki na ciasto: 200g miękkiego masła 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka Dodatkowo: około 500g truskawek

Słodkie zapomnienie
Strucla z marcepanem i orzechami . 180

niego tworzyć różne cuda na słono jak i na słodko. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznej strucli z marcepanem i orzechami, zainspirował mnie przepis Pawła Małeckiego z Cukierni  Lidla no i oczywiście musiałam go wypróbować, przepis troszkę zmieniłam :) Ciasto jest przepyszne co prawda piecze się je na święta ale czy zawsze musimy trzymać się tradycji :) Do masy marcepanowej dodałam(...)odklejać się od ręki. Odstawiamy do wyrośnięcia (musi podwoić swoją objętość). Marcepan ucieramy z jajkami , stopniowo dodając zmielone orzechy  i cukier puder. Masę dobrze wyrabiamy, na koniec dodajemy cynamon, sok cynamonowy i sok z cytrynek w rumie. Mieszamy. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy na kształt prostokąta o grubości 3-4 mm. Na rozwałkowane ciasto wykładamy masę cynamonowo-marcepanową

Sama słodycz i szczypta chili