ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:253/988)

Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1201

żółtka i dokładnie zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Kruche ciasto formujemy w kulkę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po schłodzeniu, z ciasta odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego i wylepiamy nimi każdą foremkę do babeczek (uprzednio natłuszczoną i wysypaną mąką) oraz nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez

MyCookBook.pl
Wegański sernik dyniowy z polewą czekoladową. 204

szklanki mleka kokosowego, słodzidło, kakao, 1/4 szklanki mleka kokosowego, karob. Po każdym składniku dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z palnika i po paru minutach polewa może wylądować na cieście! Ciasto można posypać posiekanymi orzechami włoskimi… Ja posypałam cukrem kokosowym i zajadałam w towarzystwie herbaty piernikowej. Niebo w gębie

Fill The Bowl
Budyniowe ciasteczka z oczkiem 148

składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczamy, robimy wgłębienie. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde wgłębienie nakładamy odrobinę marmolady. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15 minut. Studzimy

Gotowanie moimi oczami
Krówkowy sernik na zimno 23139

Sernik na zimno, który rozpływa się w ustach. Jeżeli lubicie masę krówkową to poniższe ciasto przypadnie Wam do smaku. Wierzch sernika polałam rozpuszczoną masą krówkową z orzechami(...)posypałam płatkami migdałowymi. Oczywiście możecie to pominąć i wierzch ozdobić, np. roztopioną czekoladą.  Składniki na formę o średnicy 18 cm:: 150 g masy krówkowej z orzechami + 50 g na posmarowanie wierzchu ciasta 0,5 kg sera trzykrotnie zmielonego 250 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzącej wody 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kakao

Ugotować
Chrupiące ciasteczka z płatkami owsianymi 134

kremu. Dodać jajko, zmiksować. Wsypać pozostałe składniki i zmiksować ( wymieszałam ręcznie, mój mikser nie dał rady ) do otrzymania jednolitej masy.  Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, umieścić na blaszce, następnie spłaszczyć je łyżką.  Układać w sporych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut do lekkiego zbrązowienia. Studzić na kratce

kulinarnyswiatdomi
10 warstwowy tort korzenny 234

krem do zamrażalnika na 15 minut A teraz zaczynamy zabawę, składania tortu, kolejność smarowania krążków dowolna na koniec cały tort smarujemy dookoła kremem budyniowym, do pozostałych okruszków ciasta dodała 100 g orzechów włoskich i łyżkę ciemnego mokrego cukru muscovado. Obsypać tort i wstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie było to 10. Smacznego

greenscarf
"Coraz bliżej Święta..." I nieświąteczny keks wytrawny 168

Gdy C. wychodził rano do pracy, otworzyłam tylko jedno oko i życzyłam mu miłego dnia. Zerknęłam za okno, i uśmiechnęłam się do siebie. Moim oczom ukazała

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciastka pieczarki 310

butelka Wykonanie: Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem,  dodajemy wanilię i jajko. Całość chwilę ucieramy i wsypujemy mąkę. Całość zagniatamy. Formujemy z ciasta małe kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie szyjkę butelki dokładnie maczamy w kakao i delikatnie wciskamy w przygotowane kulki. Gotowe ciastka wkładamy do nagrzanego

Malinowe Pocałunki
CZEKOLADOWE CO-NIECO 150

cukier) i utrzeć na gładką, puszystą masę. Do masy dodajemy jajko, miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy ok.10-15 minut na termoobiegu.  Po upieczeniu

Smaczne Zdrowe
Ciastka pieczarki 16602

łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: kakao Przygotowanie: 1. Ciasto: Miękkie masło krótko utrzeć z cukrem i jajkiem. Dodać przesiane mąki z sodą oczyszczoną i dobrze zmiksować. Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odległościach od siebie. 2.   Za pomocą gwintu butelki lub nakrętki, umoczonej wcześniej w suchych kakao robić wgniecenia

Nastoletnie Wypiekanie
Wegańskie razowe „Pieguski” 113

oleju roślinnego 1 banan 50-100 g cukru (najlepiej brązowego) Przygotowanie: Olej utrzeć z cukrem, dodać banana. Powstałą masę połączyć z suchymi składnikami. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blalszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko spłaszczyć dłonią. Piec w temp. 190-200 około 20 minut. Smacznego

greenscarf
Ciasteczka imbirowe 113

oraz miód stopić i przestudzić. Mąkę przesiać wraz z sodą oczyszczoną. Dodać cukier, imbir oraz stopione masło. Na koniec dać rozkłócone jajko i sok z cytryny, zagnieść ciasto.  Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć dłonią. Widelcem odcisnąć paski na każdym ciastku.  Piec około 15-20 minut w temp. 160st

Z miłości do słodkości
Ser pleśniowy, gruszka i orzechy włoskie 149

Kolejna propozycja na prostą przystawkę z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Też jest ser i owoc, smakują jednak zupełnie inaczej niż te poprzednie. paczka ciasta francuskiego ser gorgonzola lub inny pleśniowy gruszka orzechy włoskie sok z cytryny olej Gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Ja zamoczyłam ją w soku z cytryny, żeby nie ściemniała. Ser pokroić

Polska Zupa
Ciasteczka mega kokosowe 154

czasu, aż znikną wszelkie grudki. Dodać wiórki kokosowe, ich ilość może być różna (zależy od jakości jakie mamy). Wymieszać, ma być dość gęsta konsystencja. Nabierać łyżeczką ciasto, robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, kulki z góry spłaszczać, nadając kształt ciasteczek. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15 - 20 minut. Studzić na kratce

Kuchcik gotuje
Co jeść w podróży? 140

dyni Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta

Moja smaczna kuchnia