ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:244/988)

Owsiane kruche ciasteczka z żurawiną i migdałami 96

mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy do masy i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy płatki owsiane, żurawinę i migdały. Mieszamy tylko do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulki, wielkości orzechów włoskich, które następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy formując płaskie pciasteczka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C z termoobiegiem około 15-20 minut

PatiGotuje
CIASTKA OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM 133

pieczenia WYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem, masłem orzechowym, dodajemy mąkę, proszek, aromat, a na końcu płatki owsiane i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor

słodki bratek
ciastka kokosowe z kawałkami czekolady 101

Dodajemy jajko oraz sól, miksujemy. Następnie dodajemy wiórka kokosowe, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz opcjonalnie likier. Miksujemy. Na końcu dodajemy posiekane czekolady i mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (ok. 30 szt.), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 15 min. w 170 st. C., na złoty kolor. Po upieczeniu studzimy na kratce

Domowy Smak Jedzenia
ciastka owsiane ze słonecznikiem 120

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Następnie dodajemy słonecznik, sól oraz płatki owsiane i mieszamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 60 min. Następnie z ciasta lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy. Układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 st. C przez ok. 15 min., do zrumienienia krawędzi. Po upieczeniu pozostawiamy chwilkę

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka owsiane z rodzynkami 152

oraz rodzynki, wymieszać. Następnie dodać roztopione masło, wymieszać. Na koniec dodać jajko, dokładnie wymieszać całość. Wstawić do lodówki na 30 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce i delikatnie spłaszczyć. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez 15-17 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Maślane ciasteczka z czekoladą 175

solą i sodą, dodać do masy maślanej i zagnieść ciasto. Czekoladę posiekać na małe kawałki, dodać do ciasta i zagnieść.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce w odstępach. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra dół) i piec 13-15 minut. Upieczone ciastka studzić na kratce

Motylkowa Kuchnia
Buraczane gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem 116

parmezan, gałkę muszkatołowa oraz 1 płaską łyżeczkę soli i odrobinę pieprzu. Zagnieć ciasto. Powinno być dość klejące, ale dać się formować. Ręce posyp mąką, a z gotowego ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczaj je widelcem oprószonym mąką. Gotowe kluseczki układaj na blacie posypanym mąką. Przygotowane gnocchi gotuj w lekko osolonym wrzątku i podawaj natychmiast lub ostudź w zimnej

Food Square
Czekoladowiec bananowy z kaszą i śliwkami 127

która właśnie dała taki fajny efekt. Wierzch wystarczyło posypać cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) dla kontrastu kolorystycznego.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na SERNIK BANANOWY oraz CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI , gdzie również wykorzystacie sporą ilość bananów.    Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 16): 133 kcal B 3 g W 11 g T 8 g Składniki: ▸pół szklanki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego 106

kokosową, proszek do pieczenia i całość wymieszać za pomocą łyżki. Na koniec wsypać pokrojoną gorzką czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Zwilżyć dłonie letnią wodą i odrywając kawałki ciasta, tworzyć kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać*. Piec przez 10-12 minut, aż ciasteczka się przyrumienią. *Ja swoje ciasteczka trochę za bardzo

Healthy food explorer
CIASTKA OWSIANE Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 131

proszku do pieczenia WYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek, aromat, a na końcu płatki owsiane i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor

słodki bratek
CIASTKA KOKOSOWE Z CUKREM KOKOSOWYM 112

szklanki cukru kokosowego (użyłam  Skworcu ) * 1 jajko * 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Każdą kulkę spłaszczyć dłonią. Piekarnik nagrzać do 170'C, wstawić blachę z ciastkami i piec

Zrób to smacznie
Biscotti al limone 103

wymieszaniu całości i otrzymaniu kremowej masy wstawić ją na około godzinę do lodówki. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać najpierw w cukrze, potem w cukrze pudrze i układać w odstępach na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut

wyzwania kuchenne
Ciasteczka imbirowe 106

jednolitą masę. Dodaję jajko i dalej ucieram. Po chwili dodaję wszystkie pozostałe składniki i mieszam bardzo dokładnie. Z powstałego w ten sposób ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam je i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piekę w rozgrzanym do 180 o C piekarniku (opcja z termoobiegiem) przez około

Gotuj Się Kto Może
Kluski śląskie 104

miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną, niewiele, dodaję pozostałe ziemniaki, mieszam, w razie potrzeby dodaję jeszcze mąkę. Na koniec dodaję 1 jajko, przyprawiam do smaku solą. Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam, palcem robię wgłębienie, odstawiam na blat podsypany mąką. Kluski wrzucam do wrzącej, lekko osolonej wody. Mieszam, aby nie przykleiły się do dna a po wypłynięciu na powierzchnię

Zasmakuj Kuchni
KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 132

tabliczki czekolady deserowej. Przygotowanie: Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, wyrabiam ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam dłonią, w środku układam po 1/2 kostki czekolady, ponownie formuję kulkę. Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 12 minut w 180 stopniach

JejKuchnia