ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:235/988)

Żytnie ciasteczka kokosowe 177

temperatura pokojowa) 100g wiórek kokosowych Przepis: Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, Składniki na ciasteczka umieścić w dużej misce i zagnieść ciasto, Z ciasta urywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i formować kulki, Kulki rozłożyć na blasze do pieczenia, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć tłuczkiem do mięsa Ciastka piec w 180 stopniach około 20 minut do zarumienienia. Artykuł

tyfranbox
Ciastka "Pieczarki" 142

szkl mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej kakao Miękkie masło krótko utrzeć z cukrem i jajkiem. Dodać przesiane mąki z sodą oczyszczoną i dobrze zmiksować. Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odległościach od siebie. Za pomocą gwintu butelki lub nakrętki, umoczonej wcześniej w suchych kakao robić wgniecenia

W kuchni bez szafek
Ciastka z suszonymi jabłkami 88

nich mąkę, cukier, masło, sodę i proszek do pieczenia, miksujemy do uzyskania kruszonki. Na bok odkładamy 2 łyżki kruszonki. Do reszty dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, spłaszczamy i posypujemy kruszonką (można ją lekko wcisnąć w ciastka). Pieczemy 10 minut w 200 stopniach

Kardamonovy
Niemieckie pierniczki Pfeffernusse 145

szczyptę soli i cynamon. Do miski z mąką wbij jajko, następnie dodaj mieszankę miodowo – maślaną. Wymieszaj dokładnie. Wyrabiaj ciasto do czasu aż będzie jednolite. Potem z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko lekko spłaszcz. Pierniczki piecz ok. 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Po upieczeniu odstaw

365 dni dookoła kuchni
Knedle ze śliwkami 192

jednolite ciasto. Jeżeli ciasto bardzo nam się klei, można dodać trochę więcej mąki, ale trzeba pamiętać, że im mniej mąki, tym knedle delikatniejsze, bardziej miękkie. Z przygotowanego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (około 35-40 g), na otwartej dłoni mocno je rozpłaszczyć na cienki placuszek. Na środku umieścić śliwkę, a w środek wsypać 1/4 łyżeczki cukru i szczyptę cynamonu

Świat Domowej Kuchni
Kawa LAVAZZA QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN - KONESSO 109

kawy- Włochy. Nadaje się do ekspresów, kolbowych, przelewowych,automatycznych jak i do tradycyjnego domowego parzenia.Kawa jest do nabycia w sklepie  KONESSO.   Dzięki aromatowi czekolady i orzechów idealnie pasuje do ciast i deserów. Polecam również ciekawe  szklanki termiczne do latte Melitta pojemność 300 ml.Wykonane są z podwójnych ścianek. Dzięki czemu kawa prezentuje się ciekawie jak by unosiła się

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasteczka z mąki żytniej 198

temperatura pokojowa) 1 łyżeczka aromatu waniliowego Przepis: Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, Składniki na ciasteczka umieścić w dużej misce i zagnieść ciasto, Z ciasta urywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i formować kulki, Kulki rozłożyć na blasze do pieczenia, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć widelcem tworząc karteczkę, Ciastka piec w 180 stopniach około 20 minut do zarumienienia

tyfranbox
Rock cakes... 153

odstępach na przygotowanej blaszce. Piecz przez około 15 minut, do czasu, aż będa ładnie wyrośnięte, złotawe i sprężyste przy dotyku. Zostaw do ostudzenia na tacce. Dodatkowo: do ciasta można dodać posiekane orzechy, albo odrobinę miodu, czy troszkę cynamonu, lub groszków czekoladowych. Co kto lubi

Lejdi of the house
Ciasteczka z lemon curd 87

skórkę z cytryny oraz pokrojone w kosteczkę masło i cały czas mieszamy trzepaczką. Trwa to kilka minut, a gdy krem zgęstnieje przecieramy go przez sitko. Ze schłodzonego ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kulce robimy wgłębienie. Pieczemy do zrumienienia (ok.15-18 minut) w 180 stopniach. Studzimy na kratce, a następnie

Mienta blog
Babka z batatów z karmelem i migdałami 123

Jedno z lepszych ciast typu "wymieszaj i upiecz" jaki jadłam! Fantastyczna babka z batatów, z dodatkiem płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej oraz cynamonu. Słony karmel z

Pyry na Gaz
Ciasto z masłem orzechowym i czekoladą 114

Kruszonkę lekko dognieść. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 45-50 minut. Jeżeli spodobał Ci się ten przepis to może polubisz też   Ciasto z jabłkami i orzechami  lub  Sernik z likierem Baileys

Smaczny zeszyt
Czekoladowiec bananowy z kaszą i śliwkami 110

która właśnie dała taki fajny efekt. Wierzch wystarczyło posypać cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) dla kontrastu kolorystycznego.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na SERNIK BANANOWY oraz CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI , gdzie również wykorzystacie sporą ilość bananów.    Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 16): 133 kcal B 3 g W 11 g T 8 g Składniki: ▪ pół szklanki

zdrowo i aktywnie
CIASTKA OWSIANO-KOKOSOWE 174

pieczenia   WYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek, aromat, a na końcu płatki owsiane i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor

słodki bratek
Ciastka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą 256

soli (jeśli masło jest niesolone) Masło orzechowe utrzeć z jajkiem i miodem, wsypać płatki i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać i układac na blasze w niewielkich odstępach. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15-18 minut w temp. 180stC do zarumienienia. Upieczone ciastka ostudzić. Przechowywać

Obiad gotowy
Czekoladowe ciasteczka z sezamkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.189 231

Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko i kakao. Mieszając dodajemy pozostałe składniki. Wstawiamy na 20 minut do lodówki. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy porcje ciasta. Powinny mieć wielkość orzecha włoskiego. Zachowujemy odległość ok. 4 cm (ciastko sporo rosną). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy 10-12 minut, aż będą lekko rumiane. Wyjmujemy ciastka

Dzieje kuchennej Wiewióry