ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:249/988)

Piernik z herbatą 310

budynie śmietankowe 1 cukier waniliowy Wszystkie składniki połączyć, rozmieszać i wlać do gotującego się mleka, gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Przełożyć placki masą, posmarować wierzch ciasta i posypać rodzynkami, orzechami i prażonymi płatkami migdałów

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Keks 217

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne ciasto z dużą ilością bakalii. Jest miękkie i aromatyczne. Długo utrzymuje świeżość. Małymi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia

Marta Gotuje
Szybkie ciasteczka czekoladowe 382

Składniki łączymy ze sobą i szybko zagniatamy ciasto. 2. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, dodajemy do przygotowanego ciasta i mieszamy, aby równomiernie się rozłożyła. 3. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na przygotowanych blaszkach wyłożonych papierem  do pieczenia w dużych odstępach, gdyż pod wpływem temperatury rozpuszczą się na boki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, czas

Apetyczna babeczka
Duńskie ciasteczka owsiane 197

górskich Masło utrzeć mikserem , stopniowo dodawać cukier, następnie jajko  i po kolei wszystkie składniki, zmiksować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i układać na blaszce w sporych odstępach, gdyż rosną na boki. Piec mniej więcej 15 minut, chwilę odczekać i zdjąć z blaszki jeszcze ciepłe, bo potem

Anioły w kuchni
Kostka Pistacjowo Czekoladowa 158

dodajemy śmietanę i na małej mocy palnika mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie połową kremu przekładamy dwa blaty. Drugą połowę kremu wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy fantazyjnie pistacjami, orzechami laskowymi itp. Kroimy na około 16 kawałków. The post Kostka Pistacjowo Czekoladowa appeared first on Made

Made By Mom And Son
Bardzo proste karnawalowe kruche ciasteczka 241

resztę składników i szybko zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe schładzać ok. 1 godzinę w lodowce, może być dluzej. Ciasto najlepiej zawinac w folie spozywcza. Ze schłodzonego ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. ( Ksztalt zalezy od naszej fantazji, albo kulka albo splaszczona kulka ). W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie, posmarować białkiem i włożyć np.kolorowego M&M, lub orzecha

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTECZKA Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM, BEZ CUKRU, BEZ PSZENICY, NA MĄCE ORKISZOWEJ 259

być lekko przyrumienione. Odstawiamy do przestudzenia. W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki (masło pokrojone na mniejsze kawałki) i miksujemy do połączenia lub zagniatamy wszystko ręcznie. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko zgniatamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok.15-20 minut do lekkiego przyrumienienia (termoobieg). Odstawiamy do wystudzenia. Najlepiej

Smaczne Zdrowe
Owsiane ciasteczka. 255

ucieramy na puszystą masę. Dodajemy cukier. Miksujemy dalej. Dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Wsypujemy pozostałe składniki i znów miksujemy. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Z powstałego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy je na papier w sporych odległościach i spłaszczamy łyżką (aby łyżka się nie kleiła zanurzałam ją w wodzie, ręce przy formowaniu też :) ) Pieczemy w temperaturze

Miksturownik
Ciasteczka maślane 376

łyżki dowolnej mąki 120 gram masła 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem. Dodać bardzo miękkie masło i całość dokładnie wyrobić. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczać. Można zrobić na nich dowolny wzór. W tym przypadku wzorek został zrobiony za pomocą tłuczka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec ciasteczka

Pasja Smaku
CHRUPIĄCE OWSIANE CIASTECZKA 209

puch, pod koniec wsypując ksylitol i dalej mieszać. Dodać jajko i zmiksować. Wsypać pozostałe składniki na jeden raz i zmiksować.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego(lub większe-wedle uznania), spłaszczyć je łyżką. Układać na blaszce w sporych odstępach. Piec w temp. 180 stopni C przez ok.15-17 minut do lekkiego zbrązowienia. Trochę poczekać

Smaczne Zdrowe
Miętowe pierniczki wg Hanny Szymanderskiej 270

miód, a po przestudzeniu wymieszać z mąką, wodą (3/4szklanki), amoniakiem i miętą. Wyrobić dokładnie ciasto zawinąć w ściereczkę i zostawić, aby dojrzało. Nasmarować tłuszczem blachę, formować z ciasta gałeczki wielkości włoskiego orzecha, układać na blasze; wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku."   A oto moje pierniczki - smacznego

Sajkofanka smaku
Lebkuchen 296

wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto będzie mieć lepką konsystencję ale tak ma być i nie dosypywać mąki. Odłożyć ciasto jeśli jest letnie do ostudzenia. Z zimnego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia  lekko rozpłaszczając łyżką maczaną w zimnej wodzie. Piec około 15 min w 170 st. Jeszcze ciepłe

Ala piecze i gotuje
Śniegowe kule 234

będzie puszyste i kremowe, dodajemy wodę i ekstrakt. W innej miesce mieszamy przesiane mąki, płatki(chrunchy) i sól. Suche składniki dodajemy do masła i dobrze mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej kulki wkładamy odsączone z likieru czereśnie i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15/20 minut lub do czasu aż uzyskają lekko

Mia Cucina Sofieta
Mleczne ciasteczka podwójnie czekoladowe 296

puch. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem w proszku i nasionami wanilii. Dodać drobno pokrojone czekolady.  Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, i bardzo delikatnie spłaszczyć. Piec ok. 10-12 min w temp. 180st. Ostudzić na kratce. Można zrobić esy-floresy z 50g stopionej

Z miłości do słodkości
W trakcie życiowych zmian. MAŚLANE CIASTECZKA KUKURYDZIANE. 261

proszek do pieczenia przesiewam razem. Dodaję miękkie masło i rozcieram dokładnie w palcach, aby powstała sypka mieszanka przypominająca wilgotny piasek. Dodaję pozostałe składniki, wszystko dokładnie zagniatam. Z ciasta formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 3cm odstępach - ciasteczka rosną. Piekę je w 160 stopniach przez 14 minut  (termoobieg). Po upieczeniu zaraz wyciągam

W kuchni Karmel-itki