ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:241/881)

Fale Dunaju ze śliwkami 191

margaryny 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki kakao Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę.  Ucierając dodajemy po jednym żółtku.  Następnie stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciastaCiasto dzielimy na dwie równe części.  Do jednej części dodajemy kakao, śmietanę(...)rozrabiamy w nim budynie.  Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie.  Studzimy.  Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo dodajemy budyń.  Gotową masę wykładamy na ciasto. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku  i gotujemy na jednolitą masę.   Polewę studzimy i polewamy nią ciasto.  Gotowe ciasto

Pyszności Słodkości
Fale Dunaju ze śliwkami 211

łyżka margaryny 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki kakao Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy po jednym żółtku. Następnie stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciasta. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dodajemy kakao, śmietanę i ponownie delikatnie(...)szklankę zimnego mleka i rozrabiamy w nim budynie. Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie. Studzimy. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo dodajemy budyń. Gotową masę wykładamy na ciasto. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku i gotujemy na jednolitą masę. Polewę studzimy i polewamy nią ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy na godzinę

Salonik smaków
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 531

pieczenia 1/3 szklanki oleju 1 łyżka gęstej śmietany Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem do białości Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, utrzeć, Wlewać ostrożnie olej i ucierać, dodać ubite na pianę białka Jeśli ciasto za gęste dodać śmietanę, dokładnie utrzeć Wyłożyć do foremki, poukładać truskawki i pokrojony w kostkę rabarbar, można posypać kruszonką Piekłam w prodiżu około

Proste Potrawy
Ciasto Gargamel siostry Anastazji 580

cukru pudru 1 szklanka kwaśnej śmietany 1 cukier waniliowy  Sposób przygotowania: Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku. Pod koniec ucierania dodajemy pozostałe składniki. Pianę z białek ubijamy na sztywno i łączymy z wcześniejszym ciastem. Ciasto dzielimy na 2 placki i pieczemy ok. 30-40 min w temperaturze 180 stopni C do suchego patyczka. Studzimy. Jabłka obieramy(...)końcu ubitą pianę z białek. Pieczemy placek w temperaturze 180 stopni C przez 30-40 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Stopniowo dodajemy śmietanę. Masę dzielimy na dwie części. Przełożenie ciasta: piernik - część masy - wkładka - druga część masy - piernik - wierzch udekorować polewą.  Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz

Cukiernia Pychotki
Cycki Murzynki 447

Cycki Murzynki  Składniki: Ciasto- 6 jajek- 1 szklanka cukru-1 szklanka mąki przennej- 1 szklanka maku- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa- budyń śmietankowy/waniliowy- 1 kostka masła (200g).- biszkopty (najlepiej okrągłe) Polewa- 1 całe jajko -5 łyżek cukru- 3 łyżki kakao-3-4 łyżki mleka - pół kostki margaryny Sposób przygotowania: 1.Ciasto:Jajka(...)mąki i proszek do pieczenia. Połączone składniki wylać na blachę. Piec przez 30-35min w 175C.2.Masa:Budyń robimy według przepisu.Odkładamy do wystygnięcia.Zimny budyń ucieramy z kostką masła.Następnie wylewamy na ciasto gotową masę i układamy biszkopty (rzędami) nasączone w ponczu lub herbacie. 3.Polewa:Jajko utrzeć z cukrem i dodać mleko, wlać do garnka i dodać margarynę

Gotuj Z Muzyką
Ciasto różowa łatka 133

Krem: 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru 1 szklanka mleka 200 g śmietanki 30 % 2-3 łyżki słodziwa opcjonalnie: czerwony barwnik spożywczy lub sok z buraka Ciasto: Składniki suche łączymy ze sobą. Masło ucieramy ze słodziwem. Nadal ucierając dodajemy po jednym jajku. Dodajemy suche składniki oraz mleko i ucieramy masę, aż stanie się gładka i jednolita. Masę dzielimy na dwie(...)Krem: Śmietankę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy słodziwo. Budyń gotujemy w połowie zalecanej (podanej na opakowaniu) ilości mleka. Lekko ostudzony dodajemy do śmietany stale ubijając. Masę wykładamy na ostudzone ciasto. Pozostawiamy w chłodnym miejscu, aby masa stężała

Kucharzyca
Tort Jagodowo – Cytrynowy 164

torcik. Zamknęłam w nim odrobinę lata. Przywiezione z Polski leśne jagódki idealnie wpasowały się w całość wypieku. Trzy cytrynowo – jagodowe, ucierane biszkopty smakują przepysznie. Są mięciutkie, rzekłabym wilgotne, długo pozostają świeże. Krem śmietankowy, którym przełożone są blaty ciasta nadaje całości lekkości i kusi by sięgnąć po kawałek więcej. Jeśli macie dostęp do świeżych lub zamrożonych już jagódek to wypróbujcie(...)ponownie ucieramy do połączenia. Delikatnie wlewamy maślankę, sok i skórkę z cytryn i ucieramy na niskich obrotach miksera. Jagody obtaczamy w łyżce mąki i wsypujemy do utartej masy. Mieszamy szpatułką do połączenia. 3 formy kwadratowe lub okrągłe o boku (średnicy) 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy po równo na 3 formy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika

Made By Mom And Son
Ciasto czekoladowe na powidłach 117

oleju 150 g powideł (około 4 łyżek) 200 ml mleka 3 łyżki kakao czubata łyżeczka sody 300 g mąki papier do pieczenia cukier do oprószenia ciasta Przepis 1 Jajko umieszczamy w misce i ucieramy rózgą z cukrem, następnie dodajemy olej oraz powidła. Mieszamy łyżką, do połączenia się składników. Następnie stopniowo dolewamy mleka, po czym dodajemy kakao oraz sodę

Kuchnia Bazylii
Ciasto z gruszkami i masłem orzechowym 207

łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki  masła orzechowego Sante  ok. 700 g małych gruszek Wykonanie: Uwaga ! Składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową W dużej misce ucieramy na puszystą masę masło razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując. Gdy składniki dobrze się połączą dodajemy masło orzechowe, miksujemy. Mąkę przesiewamy

Kulinarne przygody Gatity
Buraczane burgery w ptysiu 314

masłem, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy. Kiedy ciasto utworzy zwartą kulę odchodzącą od dna, wyłączamy gaz i zostawiamy do wystudzenia. Kiedy jest zimne ucieramy je dodając kolejno całe jajka. Na koniec wykładamy okrągłe porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy w ok 200 stopniach ok 30 min. Po wystudzeniu przekrawamy na pół. Kiedy wszystko mamy gotowe składamy nasze

Malinowe Pocałunki
Ciasto marchwiowo - orzechowe 207

pyszne ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, ozdobione kwaskowatym lukrem cytrynowym. Świetnie nadaje się na podwieczorek do herbaty. Uwaga, jest tak smaczne, że można się od niego uzależnić! Składniki: 175 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 175 g brązowego cukru 3 jajka 175 g masła 1 szk orzechów włoskich posiekanych  1/2 szk zmielonych migdałów(...)pudru 2 łyżki  soku z cytryny połówki orzechów do dekoracji Pyszne bakalie od skworcu.com.pl Masło i cukier utrzeć na krem. Dodawać po jednym żółtku i ucierać, dodać sok z cytryny. Przesiać do ciasta mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić. Dodać mielone migdały i posiekane orzechy. Białka ubić na sztywno, połączyć ze stratą marchwią, wymieszać, połączyć z ciastem i razem

Apetyczna babeczka
Babka serowa 166

masła Ser mielimy na maszynce. Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodaję partiami mielony ser. Dodaje po jednym jajku cały czas miksując. Dodaje przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz aromat śmietankowy. Całość miksuję do połączenia się składników. Formę keksową smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Wlewam ciasto. Ciasto piekę około 60 minut w 170 stopniach . Studzę. Czekoladę wraz

Ciasta z tradycjami
Ciasto Morfeusz - delikatne ciasto czekoladowe z kremem 110

cukru w zastraszającym tempie ratuje cały zrąbany dzień. Prawda?  Gorzej jak nie ma "szybkiego ciastka" lub czekolady w szafce. I właśnie z tego braku powstało moje nowe autorskie ciasto, które jest hitem jak twierdzi moja rodzina. A kto jak kto, ale oni na słodyczach znają się najlepiej.  Problemem była nazwa, bo w obecnych czasach "murzynek pod chmurką" słabo(...)rumowy Pół szklanki cukru, kakao i mleko zagotować i ostudzić. Żółtka ucieramy z resztą cukru na białą puszystą masę. Do utartych żółtek stopniowo dodajemy mleko kakaowe, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i pozostały cukier. Cała masę dokładnie ucieramy a pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu.  Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 45 minut

Farmażony
SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ 152

łyżki cukru brązowego Potrzebne gadżety: ⭐   Mikser ⭐  Sito ⭐   Szklanka = 250 ml. ⭐   Tortownica o średnicy 26 cm. ⭐  Waga kuchenna WYKONANIE:   Ciasto:   Do misy miksera wrzucamy kostkę margaryny i zaczynamy ucieranie, dodajemy 5 żółtek, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżkę wody, 3 szklanki mąki samorosnącej  przesianej przez sito . Miksujemy do dokładnego wymieszania się składników. Ciasto

Rita creative
SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ | rita food channel 243

szkl. cukru pudru 👌 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej mus: 👌 1,8 kg. jabłek 👌 1 łyżeczka cynamonu 👌 2/3 szkl. wody 👌 4 łyżki cukru brązowego WYKONANIE:  Ciasto:  Do misy miksera wrzucamy kostkę margaryny i zaczynamy ucieranie, dodajemy 5 żółtek, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżkę wody, 3 szklanki mąki samorosnącej  przesianej przez sito. Miksujemy do dokładnego wymieszania się składników. Ciasto

RITA food channel