ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:233/881)

Babeczki z masłem orzechowym i konfiturą malinową 294

100g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Dodatkowo: 12 łyżeczek konfitury malinowej posiekane orzeszki arachidowe (mogą być słone) Ciasto: 1. Do miski przełożyć oba masła i dodać cukier, ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty. Następnie dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem do połączenia składników, proszę za długo

Mała Cukierenka
Szybkie puszyste ciasto z owocami 1099

Jadłam to ciasto u mojej siostrzyczki, smak mnie zadziwił. Ciasto jak puszek, pycha. Palmę lub masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Co jakiś czas dodawać

Kuchnia Pokoleń
Babeczki marchewkowe na wzór szwajcarskiego Rueblitorte 189

Kiedy w tym roku postanowiłam posadzić sobie więcej warzywek każdy się śmiał, że nic nie urośnie, bo ziemia "nijaka". Nawet w momencie sadzenia, kiedy wspólnie z

Kuchnia w czekoladzie
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 227

tarty papierem pergaminowym i wyłóż na nie ciasto francuskie, po nakłuwaj widelcem i piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10-15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. W misce ucieraj budyń z jogurtem, aż powstanie gładka masa, następnie stopniowo dodawaj mleko skondensowane, cały czas ucierając. Gotową masą zalej upieczone i wystudzone tary, następnie udekoruj świeżymi

Niezły Młynek
Szpinakowe z żurawiną 181

Odkąd na święta wielkanocne przygotowałam szpinakową babkę, tak teraz jest to jedno z moich ulubionych ciast. Tym razem zrobiłam z solidnej porcji i dodałam suszoną żurawinę

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 197

godzinę.   W czasie gdy ciasto rośnie umyć i pokroić rabarbar.    Wykonanie kruszonki:  Składniki na kruszonkę włożyć do miski i ucierać palcami, aż masa stanie się podobna do okruszków.  Wyrośnięte ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wysypać pokrojony rabarbar i posypać kruszonką. Piec 30 minut w w temperaturze 150 stopni

Mania Wypiekania
Babka szpinakowa 228

Już od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem upieczenia ciasta ze szpinakiem. A skoro zbliżają się święta, to postawiłam na babkę z tym zdrowym, zielonym dodatkiem

Kuchnia w czekoladzie
Pączki z Nadzieniem Różanym 194

słoiczek konfitury różanej Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy 150 g mąki. Mieszamy drewnianą łyżką. Odstawiamy, pod przykryciem w ciepłe miejsce, do napuszenia. Jajka, żółtka ucieramy z cukrem. Wlewamy do napuszonego ciasta. Dodajemy pozostałą mąkę, ekstrakt z wanilii i rozpuszczone masło. Zagniatamy całość, do połączenia. Odstawiamy, pod przykryciem, w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po tym czasie wykładamy ciasto

Made By Mom And Son
Ciasteczka z płatkami owsianymi i słonecznikiem 217

pieczenia Do dzieła!!! Słonecznik chwilę prażymy na suchej patelni. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i proszek do pieczenia - dokładnie ucieramy. Łączymy z resztą składników - zagniatamy. Ciasto będzie się delikatnie lepić do dłoni Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok 2 cm. Pieczemy

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto cytrynowe z masą budyniową 246

gotującej masy i ponownie zagotować. Gorącą masą przełożyć blaty ciasta. Kiedy masa ostygnie wstawić do lodówki. 3. Lukier: Cukier i sok dokładnie wymieszać i ucierać do białości aby polewa była lejąca. Gotowym lukrem polać ciasto i dowolnie udekorować. Smacznego :) Rady: Do lukru zamiast soku można dać wodę lub zrobić proporcje pół na pół jeśli polewa będzie za kwaśna

Na Ciasteczkowych Papierach
Delikatne ciasto z porzeczkami 260

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso

Na słodko lub wytrawnie
Torcik czekoladowy Pierzynka 216

garnuszka i zagotowuję, aż powstanie czekolada. Też schładzam, najlepiej odstawić rondelek na cała noc. Z biszkoptu odkrawam górę i wydrążam środek pozostawiając ok 1/2 cm ciasta na spodzie i ściankach. Masło ucieram z cukrem na pianę, dodaję porcjami zimny budyń, a na końcu dodaję rozkruszony środek i  wierzch biszkoptu, i delikatnie mieszam całość z  masą

Ciasteczkowy Potwór
Pyzie 217

Następne wspaniałe ciasto z kolekcji książek Siostry Anastazji. Ten pochodzi z książki pt:  100 Nowych Ciast Siostry Anastazji i jak zwykle jest wyborny. Polecam wszystkim

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka Maślano- Waniliowe 231

laska wanilii lub 1 op cukru waniliowego 0,5 kubka mąki krupczatki marmolada 3 łyżki cukru Przygotowanie: Wanilię rozcinamy wzdłuż, wyjmujemy nasionka, dodajemy do masła, ucieramy z cukrem, przesiewamy mąkę, zagniatamy ciasto, formujemy wałeczek Owijamy folią spożywczą, wkładamy na około 40 minut do lodówki zanim wyjmiemy ciasto z lodówki, przygotowujemy blaszkę: papier zwijamy w kulkę  namaczamy w wodzie, rozkładamy

Luźna Kuchnia
Ucierana szarlotka 311

25dkg margaryny 25 dkg cukru 6 jajek 30dkg mąki ½ proszku do pieczenia 5 łyżek śmietany 1 kg jabłek cynamon Margarynę utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po

kuchcikownia