ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:226/881)

Dwukolorowy sernik z gruszkami 191

cukru. Dodajemy 4 jajka, obie mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie 2 łyżki kakao i 3 łyżki mleka.  Całość miksujemy.  Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. 4 żółtka ucieramy z twarogiem , resztą cukru, kremówką, 1,5 opakowania budyniu i rodzynkami. Do masy dodajemy ubite na sztywno białka. Masę twarogową wylewamy na ciemne ciasto

Różne smaki w kuchni
Babka z mlekiem w proszku 173

cukru waniliowego 15 g proszku do pieczenia 3 jajka lukier 100 g cukru pudru 50 g skórki pomarańczowej 40 ml wody 40 ml soku z cytryny Ciasto : Białka oddzielamy od żółtek. Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję po jednym żółtku. Miksuję. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia i mleko w proszku. Miksuję. Białka ubijam na sztywno. Dodaję

Ciasta z tradycjami
SERNIK STRACCIATELLA 157

Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie łączymy, aż powstanie jednolite ciasto. wyłożyć nim tortownicę 24 cm.  Jajka ucieramy z cukrem, następnie dalej ucierając dodajemy cały ser, białki, śmietanę i mąkę z budyniem. Na koniec wsypujemy startą na tarce czekoladę.  Masę serową wylewamy na spod ciasta i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170*C, przez około 1 godzinę. Sernik

Kulinarne Fantazje Marioli
Drożdżówki z serem, białą czekoladą i malinami 210

rzadkie można dosypać 1 łyżkę mąki i ponownie wyrobić. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (1 - 1,5 godziny).  Twarożek ucieramy z czekoladą i jajkiem.   Od wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki po ok. 85 g każdy. Formujemy kuleczkę i układamy na blaszce. Bułeczki przykrywamy i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia . Gdy drożdżówki lekko urosną, szklanką

Chocolate Muffin Blog
Ciasto jogurtowe z truskawkami wg Aleex (TM5) 190

Wakacje. Wprawdzie w szkole nadal trwa rekrutacja i egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie, ale trafił mi się wyjazd. Znikam na kilka dni. Przede mną nowe doświadczenia

W mojej kuchni
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 204

soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony ser, a następnie serki homogenizowane, proszek budyniowy, kakao i mieszamy mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez(...)wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 214

soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony ser, a następnie serki homogenizowane, proszek budyniowy, kakao i mieszamy mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez(...)wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Ptysie z kremem budyniowo - nutellowym . 185

Zapraszam :)                            Składniki na ciasto parzone(...)Wykonanie : Do  garnka wlać wodę i dodać margarynę, zagotować . Gdy margaryna się rozpuści i wszystko zagotuje dodajemy mąkę energicznie mieszając najlepiej kulą do ucierania. Mieszamy tak około 3 minut. Następnie ciasto odstawiam do schłodzenia. Zimne ciasto przekładamy do miski i ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia . Rękaw cukierniczy napełniamy ciastem i wyciskamy okrągłe ptysie

Sama słodycz i szczypta chili
Szybikie ciasto ucierane z jabłkami 155

Witajcie :) Dzisiaj miałam ochotę na jakieś ciasto no i zrobiłam tak na szybko ucierane maślane ze śmietaną i jabłkami,mięciutkie i delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Zapraszam :) Składniki : 3 jabłka 2 kopiaste szklanki mąki tortowej 210 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 100 g kwaśnej śmietany 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka blaszka(...)kroimy w grubą kostkę. Do misy miksera przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy i ucieramy na gładki krem , następnie dodajemy ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku i śmietanę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz mieszamy na niskich obrotach. Do ciasta dodajemy starte jabłko i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto na wierzchu układamy

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto makowo-kokosowe 666

Następnie, łyżka po łyżce, dodajemy cukier miksując na mniejszych obrotach. Potem dolewamy cienką strużką ostudzone masło oraz (już przy pomocy łyżki) przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i mak. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy (moja o wymiarach ok. 20x30 cm, ale można użyć większej) i pieczemy przez ok. 40 minut (lub trochę dłużej – do suchego patyczka(...)mieszając gotujemy, aż masa zrobi się gęsta. Ugotowany budyń zdejmujemy z ognia i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną, puszysta masę. Nie przerywając ucierania dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Upieczone ciasto kroimy na pół (wzdłuż). Połowę ciasta przeznaczoną na spód umieszczamy w formie i nasączamy (połową likieru lub wody z cytryną). Następnie nakładamy całą masę budyniowo-kokosową i wyrównujemy

MyCookBook.pl
Maślane ciasto ze śliwkami wg Aleex (TM5) 199

Wrzesień zawsze kojarzy mi się ze śliwkami i jabłkami. Kocham te owoce, które, moim zdaniem, jesienią są najsmaczniejsze. Dlatego sięgam po nie i używam ich do

W mojej kuchni
Ciasto ucierane z polewą czekoladową. 235

deszcz. Strasznie ponuro.  Robimy dziś z mężem, przecier pomidorowy na zimę. Żeby się nie przepracować,  dziś 15 kg.  W międzyczasie, napisałam przepis na ciasto, które robiłam w weekend.  Zwykłe, ucierane, babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego,  ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak.  Składniki: 1 kostka margaryny (250 g.) 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru(...)łyżka mleka Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, dalej uzbierać.  Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie utrzeć do połączenia składników.  Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.  Do drugiej części ciasta, dodać kakao i mleko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły.  Ciemne ciasto wyłożyć na jasne. Wyrównać powierzchnię łyżką

Agusiowe smakołyki
CIASTO SNICKERS 394

blacha prostokątna 23/27 cm), nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 15 minut. Tak samo postąpić z drugim kawałkiem ciasta. Oba płaty ciasta wystudzić. Składniki na krem: * 1 duży budyń śmietankowy na 750 ml mleka * 600 ml mleka * 2 żółtka * 175 g masła * 4 łyżki cukru * 2 łyżki cukru waniliowego(...)mleku wymieszać budyń, wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać aż budyń się ugotuje. Wystudzić. W misce masło utrzeć mikserem, stopniowe dodawać zimny budyń i ucierać. aby powstał krem. Dodatkowo do ciasta potrzebne jest około 400 g masy krówkowej i 150 g orzeszków solonych. Płat ciasta włożyć do blachy, na to wysmarować połowę masy krówkowej, następnie krem budyniowy

Zrób to smacznie