ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:223/881)

Piernik marchewkowy 220

pomarańczy   + ½ szklanki soku z pomarańczy Łyżeczka cynamony Łyżeczka przyprawy do piernika Łyżeczka kakao Szczypta soli Lukier: Szklanka cukru pudru Surowe białko Sok z cytryny Przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem pudrem i solą. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dorzucamy cukier waniliowy, cynamon, kakao i skruszone na drobno orzechy. Pomarańcze wyparzamy wrzątkiem i ścieramy skórkę(...)nagrzanym na 160 stopni piekarniku na 80-90 minut. Sprawdzamy czy jest gotowe przy pomocy patyczka. Wyjmujemy i pozostawiamy na około kwadrans do przestygnięcia. Cukier puder ucieramy z białkiem oraz sokiem z cytryny. Ciasto umieszczamy na odwróconych raszkach na blaszce z piekarnika. Polewamy lukrem i czekamy aż zastygnie. Z góry ozdabiamy startą marchewką lub otartą skórką z pomarańczy

Kolizje Smaków
Tradycyjna szarlotka z pianką 153

musi być gęsta) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie kisielu o dowolnym smaku 2 kg jabłek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta. W tym celu w misce ucieramy żółtka z 5 jaj razem z 1 szklanką cukru oraz 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Następnie dodajemy 3 szklanki mąki, 1 kostkę margaryny (kroimy ją na mniejsze kawałki

Blog kulinarny S9.PL
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 222

wymieszać na gładką masę do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać 2 całe jaja, miksować na najwolniejszych obrotach.  Następnie dodajemy dwa budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy. ½ ciasta zetrzeć na tarce na dno blachy. Zapiec. Na to położyć masę serową, brzoskwinie, a  na wierzch drugą część ciasta. Piec

Słodki Zakątek
Ciasto z Pietruszką i Syropem Klonowym 167

minut. Wyjmujemy i s tudzimy początkowo w formie a następnie na kratce kuchennej. Krem: 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki syropu klonowego Serek mascarpone ucieramy z syropem klonowym. Krem przekładamy ciasto. Posypujemy cukrem pudrem tuż przed podaniem. Ciasto wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce. Ciasto jest od razu gotowe do spożycia.   Źródło: bbcgoodfood.com The post Ciasto

Made By Mom And Son
Ciasteczka z ciasta parzonego. 215

Zapraszam :)                                Składniki na ciasto :                                 2 szklanki mąki                                   1 cukier waniliowy(...)Wykonanie : Do   garnka wlać wodę ,dodać margarynę , cukier waniliowy i zagotować Gdy margaryna się rozpuści i wszystko zagotuje dodajemy mąkę energicznie mieszając najlepiej kulą do ucierania. Mieszamy tak około 3 minut. Ciasto odstawić do przestygnięcia. Następnie ciągle ucierając mikserem  dodajemy po jednym jajku  , mieszamy około 3 minut.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia . Rękaw cukierniczy napełniamy ciastem

Sama słodycz i szczypta chili
kruche z budyniem i owocami w galaretce 188

Jest lato więc musi być ciasto z owocami. Nie chciało mi się ucierać więc zagniotłam kruche. Dodałam budyń, owoce i kruszonkę a całość później zalałam galaretką. Wyszło nie tylko dobre ale też apetycznie bo ciasto było kolorowe i fajnie wyglądało. A nam smakowała zwłaszcza kruszonka zalana galaretką. To niecodzienne połączenie ale było pyszne! *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zdrowo-walentynkowo, czyli ciasto marchewkowo-bananowo-orzechowe 153

przypalać, przykryjmy je z wierzchu folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem lub przygotowujemy polewę z serka śmietankowego. Wszystkie składniki polewy ucieramy mikserem na jednolitą masę. Polewę rozsmarowujemy na wystudzonym cieście (żeby było ładniej do rozprowadzenia polewy możemy użyć szprycy). Artykuł Zdrowo-walentynkowo, czyli ciasto marchewkowo-bananowo-orzechowe pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Zdrowo-walentynkowo, czyli ciasto marchewkowo-bananowo-orzechowe 207

przypalać, przykryjmy je z wierzchu folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem lub przygotowujemy polewę z serka śmietankowego. Wszystkie składniki polewy ucieramy mikserem na jednolitą masę. Polewę rozsmarowujemy na wystudzonym cieście (żeby było ładniej do rozprowadzenia polewy możemy użyć szprycy). Artykuł Zdrowo-walentynkowo, czyli ciasto marchewkowo-bananowo-orzechowe pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Ciasto jogurtowe z makiem i kruszonką 101

Ciasto jogurtowe z makiem i kruszonką Mięciutkie i delikatne ciasto jogurtowe z pyszną masą makową i słodką kruszonką. Palce lizać!       Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je minimum 2 godziny przed pieczeniem. CIASTO: 330g gęstego jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół(...)400g masy makowej (może być masa z puszki)       *** Wszystkie składniki kruszonki mieszamy i rozcieramy w palcach, aż powstaną grudki. Na czas przygotowania ciasta, kruszonkę umieszczamy w lodówce *** *** Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy olej, sok z cytryny oraz jogurt i miksujemy na najniższych obrotach miksera, tylko do momentu połączenia się składników w jednolitą masę

Blog z Apetytem
Rolada wuzetkowa 323

mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka kefiru 250 g masła roślinnego Sposób przygotowania: Ciasto:  Oddzielamy żółtka od białek.. Białka ubijamy na sztywną pianę . Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Stopniowo do masy żółtkowej dosypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i z kakao. Na sam koniec łączymy pianę(...)piekarnika do 180 C na ok. 10 minut. ( cały czas sprawdzamy , aby cienki placek się nie przypalił ). Gorące ciasto wykładamy na ściereczkę i zwijamy w roladę. Odkładamy w chłodne miejsce. Krem: Masło roślinne ( musi być koniecznie miękkie o temp. pokojowej) ucieramy z cukrem pudrem ( 5 łyżek ). Następnie stopniowo dolewamy kefir , który też należy dużo wcześniej wyjąć z lodówki , aby przy

Różne smaki w kuchni
Rolada wuzetkowa 498

pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka kefiru 250 g masła roślinnego   Sposób przygotowania: Ciasto: Oddzielamy żółtka od białek.. Białka ubijamy na sztywną pianę . Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Stopniowo do masy żółtkowej dosypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i z kakao. Na sam koniec łączymy pianę z ciastem(...)piekarnika do 180 C na ok. 10 minut. ( cały czas sprawdzamy , aby cienki placek sie nie przypalił ). Gorące ciasto wykładamy na ściereczkę i zwijamy w roladę. Odkładamy w chłodne miejsce.   Krem: Masło roślinne ( musi być koniecznie miękkie o temp. pokojowej) ucieramy z cukrem pudrem ( 5 łyżek ). Następnie stopniowo dolewamy kefir , który też należy dużo wcześniej wyjąć z lodówki

Słodkości i nie tylko
Seromakowiec z bakaliami 212

wykładam na blaszkę o wymiarach 22cmx30cm. 2. Masa makowa: Do zmielonego maku dodaję rozpuszczoną margarynę, jajka, cukry, bakalie i aromat. Dokładnie mieszam. Masę wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. 3. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę. Dodaję ser, budyń oraz rodzynki. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 272

nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 27 cm. Pieczemy około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Odstawiamy do przestygnięcia. W misce ucieramy masło z cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce serka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przecinamy na pół, dolną cześć smarujemy masą, układamy

Kulinarne przygody Gatity
Szybki świąteczny makowiec 214

łyżki cukru pudru - 1 żółtko - 10 dag mielonych orzechów włoskich Na wierzch ciasta potrzebujemy: - płatki migdałowe, rodzynki, połówki orzechów - biała polewa Bakalie i dodatki znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . Krok po kroku: Mak: Mak zalewamy wrzątkiem, studzimy, odsączamy na gęstym sicie, mielimy 2-3 krotnie. Margarynę ucieramy z cukrem i wanilią,  dodajemy żółtka, a następnie łączymy z makiem i proszkiem(...)ostygnie odwracamy ciasto do góry nogami, tak aby biszkopt był na dole, a mak na górze. Masa orzechowa: Masło, cukier, śmietanę i żółtko ucieramy na gładką masę, dodajemy zmielone orzechy i masę przekładamy na wierzch ciasta. Bakalie rozkładamy po masie i polewamy białą polewą. Ciasto odstawiamy do wystudzenia

Apetyczna babeczka
Mleczna kanapka z karmelem 346

wzdłuż. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i z cukrem. Przestudzić. Masło utrzeć i dodawać do niego przestudzone mleko. Stopniowo wsypywać przesiane mleko w proszku i dokładnie ucierać do gładkości. Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować masę kajmakową i na nią wyłożyć mleczną masą. Przykryć drugim blatem i udekorować polewą zrobioną z podanych składników( masło, śmietankę i czekoladę rozpuścić w kąpieli

Pysznie & Pięknie