ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:221/881)

Piękny Cygan 306

trakcie ucierania dodajemy miód, mak, orzechy dalej, ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Kakao, sodę i cynamon mieszamy z mąką dodajemy stopniowo do ucieranej masy na koniec, dodajemy ubite na sztywno białka delikatnie łączymy z ciastem. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 45 minut w 180 C w nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia.  Krem(...)cukrem i cukrami waniliowymi, dodajmy rozmieszaną mąkę w mleku, gotujemy budyń następnie studzimy. Masło ucieramy dodając po łyżce przestudzonego budyniu ucieramy na jednolitą masę.  Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra przegotowanej wody odstawiamy do stężenia. Ciasto kroimy na dwa placki, na pierwszą część ciasta wykładamy połowę masy budyniowej na masę wylewamy stężałą galaretkę na galaretkę układamy biszkopty i drugą

kgwjanczewo
Babka cytrynowa 187

tartej bułki do formy. Sposób przygotowania babki cytrynowej: Masło i jajka dobrze jest wyjąć wcześniej z lodówki tak, żeby osiągnęły temperaturę pokojową – wtedy ciasto się nie waży. Miękkie masło ucieram z cukrem na jednolitą masą a następnie dodaję całe jaka delikatnie mieszając. Gdy masa jest jednolita wsypuję kisiele, ucieram przez chwilkę a następnie

Gotuj Się Kto Może
Babka piwna 176

posypanej kasza manną) i pieczemy przez 45-50 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni C. Studzimy. Z cukru pudru, soku jabłkowego i cytrynowego ucieramy lukier i dekorujemy nim wierzch ciasta. Posypujemy posypka cukrową. Dodane przez: Kloruś

Pyry na Gaz
Sypane ciasto ze śliwkami i budyniem. 214

takie proste. Biorąc pod uwagę wszystkie  wymogi, łatwy plan z lekka się zakręcił. Pan Arek najbardziej boi się zakalców, ma złe doświadczenia  w pieczeniu ciast z owocami. Napisał, że odpadają ucierane, drożdżowe itp oraz , że najlepiej aby był to przepis na tortownicę 20 cm. Takową właśnie Pan Arkadiusz psiada, a więc sami widzicie, że powstała niezła lista

Dieta moja pasja
Brioszki z twarożkiem, morelami i cytrynowym tymiankiem 106

niezwykle delikatne, rozpływające się w ustach drożdżówki. Inspiracja na ciasto pochodzi z niezawodnej książki Rachel Khoo „Mała paryska kuchnia”. A w tej drożdżowej rozkoszy postanowiłam zamknąć waniliowy twarożek i soczyste morele z dodatkiem cytrynowego tymianku, który jest wprost stworzony do deserów. Koniecznie spróbujcie :) 10-12 sztuk ciasto: 80 g masła 50 ml mleka 5 g suchych drożdży(...)składników na ciasto. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Miskę owijamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Na następny dzień ciasto wyjmujemy na kilkanaście minut, by lekko się ogrzało. W tym czasie morele kroimy w ćwiartki, przekładamy je na nieprzywieralną patelnię, zasypujemy cukrem, dodajemy łyżkę wody oraz tymianek i dusimy, aż lekko zmiękną. Odstawiamy je do przestudzenia. Twarożek ucieramy z cukrem

Mienta blog
Pychotka bakaliowa 208

gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję ziemny budyń. Ucieram. Na końcu wlewam spirytus i ucieram. Masę wykładam na jedno z ciast bakaliowych. Wyrównuję. Na masie układam drugie ciasto, pianką do dołu.  4. Polewa: Masło, kakao, cukier i wodę przekładam do garnuszka i zagotowuję. Studzę. Gęstą polewę rozsmarowuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 224

umytych śliwek (najlepiej węgierek)   Kruszonka: 1. Sypkie składniki na kruszonkę wymieszać. Dodać masło i posiekać nożem, następnie rękoma zagnieść kruszonkę. 2. Śliwki przepołowić i wypestkować. Ciasto: 2. Masło utrzeć z cukrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać żółtka i wymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 3. Na maślaną masę przesiać mąkę

Mała Cukierenka
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 247

umytych śliwek (najlepiej węgierek)   Kruszonka: 1. Sypkie składniki na kruszonkę wymieszać. Dodać masło i posiekać nożem, następnie rękoma zagnieść kruszonkę. 2. Śliwki przepołowić i wypestkować. Ciasto: 2. Masło utrzeć z cukrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać żółtka i wymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 3. Na maślaną masę przesiać mąkę

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe 109

Piec 50 minut w 180 st.C. Ciasto zostawić do przestudzenia. 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce mascarpone cały czas ucierając. Ucierać mikserem na jednolitą masę. 3. Przestudzone ciasto przeciąć na pół i przełożyć połową kremu. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta. Udekorować orzechami włoskimi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Szwedzkie bułeczki kardamonowe (kardemummabullar) 129

ciasto podwoi swoją objętość. Ciasto wykładamy na blat i wałkujemy, delikatnie podsypując mąką, na prostokąt o wymiarach 34 x 60 cm.  Składniki nadzienia kardamonowego ucieramy lub miksujemy, a następnie smarujemy nim ciasto. Wzdłuż dłuższego boku odmierzamy 3 odcinki 20 cm. Ciasto składamy na trzy, najpierw lewą stronę ciasta do środka, a następnie prawą cześć też do środka, nakrywając nią

Kulinarne przygody Gatity
Zimowa surówka na życzenie Anety:) i blender 166

koktajle), ubija, miesza (białka jajek, desery, ciasta), sieka (w mniejszych ilościach owoce, warzywa, orzechy, ser, mięso, itp.), mieli (zioła, nasiona). Inne modele mają również funkcje: kruszenia, ucierania, krojenia w plastry, w słupki, wyrabiania ciasta. Kosztuje między 150zł a 260zł (online), ale to wydatek, który naprawdę się opłaca. Źródło informacji i zdjęcia: tutaj . Winter raw vegetable salad at the request

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto dyniowe z orzechami 229

termoobiegiem ok. 45-50 minut. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wierzch smarujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z pomarańczy lub wody (całość dokładnie ucieramy trzepaczką, gdy zacznie gęstnieć wylewamy na ciasto, równomiernie rozsmarowujemy na powierzchni), możemy lukier posypać tartymi orzechami i większymi kawałkami orzechów. Smacznego! The post Ciasto dyniowe z orzechami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek bananowy wg Aleex 140

Jesień zmienia moją kuchnię. Zaczynają się w niej pojawiać bardzo często zupy. Lubimy je, bo są sycące i cudownie rozgrzewają. Inne są też desery i ciasta

W mojej kuchni