ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1296/3191)

Śmietankowo- czekoladowe paluchy 164

Pawełek" 2 łyżeczki śmietanki 30% 1 opakowanie wafelka "WWW" śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Serek, cukier, szczyptę soli, ekstrakt waniliowy i masło zmiksować na gładką masę. Powoli, stopniowo dosypać szklankę mąki, a następnie już ręcznie wyrobić ciasto dosypując pozostałą część. Gotowe włożyć do woreczka foliowego lub owinąć folią spożywczą i schłodzić ok pół godziny w lodówce. W tym czasie rozpuścić batonik

Kuchnia w czekoladzie
Gorąca czekolada z adwokatem i praliną orzechową 217

łopatki dokładnie wymieszać, aby wszystkie orzechy były oblepione karmelem. Dodać 2 szczypty soli. Jeszcze ciepłe orzechy wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy masa całkowicie wystygnie umieścić ją w woreczku i potłuc wałkiem do ciasta na drobne kawałki

My simple kitchen
Gofry przepis 1 146

łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami

Kubki smaku
Sernik Kawowy z trzema warstwami 171

kakao, drugą z sama kawą, a trzecią część pozostawiamy.  Formę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy białą masę, następnie na górę masę z kawą , a na koniec trzecią z kawą i kakao. Ciasto pieczemy przez 90 minut w temp. 160*C - studzimy w piekarniku. dekorujemy czekoladą lub cukrem pudrem

W Moim Magicznym Domu
Bardzo dobre ciasto na makowca. 2989

dokładnie wyrób ciasto. Gdy ciasto jest za rzadkie, dodaj jeszcze trochę mąki. Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce na około 20 minut. Następnie podziel ciasto na 5-6 kulek. Rozwałkuj je na kształt owalu. Nałóż masę makową , rozsmaruj, zwiń. Gotowe makowce zawiń w posmarowany tłuszczem papier, zrób trochę luzu, aby makowce miały gdzie wyrosnąć. Połóż na blaszkę, odstaw w ciepłe

Przepisy i porady kulinarne
Ciasteczka mocno czekoladowe 147

czas miksując (na wolnych obrotach) - dodać aromat waniliowy oraz ostudzoną czekoladę.  Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jednolitą masę schłodzić (około 2 h) w lodówce. Po tym czasie z ciasta formować kulki (odrobinę mniejsze od orzecha włoskiego) i od razu obtaczać je w cukrze pudrze. (Ciasto jest troszkę lepkie, więc można sobie pomóc poprzez

Di gotuje
Bezglutenowe babeczki bananowo-kokosowe czyli Slodki Czwartek odc.95 183

masła 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej ew. garść czekoladowych drażetek Obrane banany, wiórki, jajko, sól, cynamon i masło miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Ew. dodajemy drażetki czekoladowe. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierem foremek. Ja otrzymałam 9 babeczek. Pieczemy je ok 30-35 minut w 180 st.C

Dzieje kuchennej Wiewióry
Espresso Pavlova 125

wolno otwierać piekarnika. Dopiero kiedy ciasto się upiecze i troszkę przestygnie można otworzyć piekarnik. Ubijamy śmietanę i jogurt i wykładamy delikatnie na upieczone ciasto. Duże owoce kroimy w mniejsze kawałki i nakładamy na śmietanową masę. Możemy też posypać orzechami. Owoce polewamy miodem i gotowe

Smaki Przyprawy i Kolory
Drożdżowa chałka 160

drożdże, wlać mleko i przestudzone masło. Do osobnej miski przełożyć żółtka i utrzeć je wraz z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę, utarte dodać do reszty składników. Na sam koniec dodać sól. Ciasto wyrabiać do czasu, aż będzie gładkie, błyszczące i łatwo będzie odchodziło od ręki. Gotowe przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości

Krakowskie smaki Ani
Leniwe pierogi 184

bułka tarta brązowy cukier wykonanie: Ser przepuścić przez praskę. Dodać żółtka, cukier waniliowy i mąkę (im mniej mąki, tym pulchniejsze wyjdą pierogi). Wymieszać, aż ciasto przestanie się kleić. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Na stolnicy rozrzucić mąkę, podzielić masę twarogową i formować ruloniki. Pokroić na mniejsze kawałki. Gotować we wrzącej wodzie 3 minuty od momentu wypłynięcia

Ania i Marcin gotują
Bułeczki ziemniaczane z przedziałkiem 247

podgrzać, żeby to pierwsze się rozpuściło. Dodać mleko z masłem i solą do utłuczonych na purée ziemniaków i wymieszać aż nie będzie grudek. Letnią masę dodać do mąk i ręcznie lub mikserem wyrobić na gładkie ciasto. Można także  wyrobić ciasto w maszynie do chleba na programie "Dough", dodając płynne i suche składniki w/g instrukcji.Odstawić do wyrośnięcia do podwojenia

Moje domowe kucharzenie
TRUSKAWKI/ BORÓWKI/ CZEKOLADA/ SZAMPAN 156

najlepiej w kielichowym blenderze, możesz także użyć młotka kuchennego :) i połącz z nutellą. Możesz nutellę lekko podgrzać, łatwiej będzie połączyć składniki. Przygotuj formę do ciasta ( u mnie keksówka), wyłóż folią spożywczą, równo na dnie ułóż masę i wstaw do lodówki. 400 GRAM TRUSKAWEK ZMIKSUJ na gładką masę, żelatynę zalej wodą (20 ml) i zagrzej do rozpuszczenia w mikrofalówce, gdy lekko

Kuchnia bezglutenowa Loli
Batatowe gnocchi 164

Przygotowanie: Ziemniaki przepuść przez praskę albo „utłucz” razem z bananami na jednolitą masę Dodaj pozostałe składniki i wyrób najlepiej ręcznie na jednolita masę, w razie potrzeby podsyp mąką ale tylko do momentu aż ciasto przestanie się kleić, bo ma być delikatne, a jak przesadzisz z mąką to wyjdą twarde gluty Ciasto podziel sobie na części dla ułatwienia pracy

greenscarf
Ciasto agrestowe 229

Wspaniałe połączenie delikatnego, miękkiego spodu z dodatkiem twarogu z budyniową masą, kwaśnym agrestem i cudownie kruchą, pachnącą wanilią i cynamonem, kruszonką. Ciasto jest proste w wykonaniu i doskonale pasuje do popołudniowej herbaty :) Składniki: Ciasto twarogowo-olejowe: 150 g mąki pszennej 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g chudego twarogu (może być sernikowy) 50 ml mleka 50 ml oleju

MyCookBook.pl
mleko z lanymi kluskami 149

całkowicie dno) i doprowadzamy ją do wrzenia.  Następnie wlewamy mleko, dosypując cukier zwykły i waniliowy Gdy mleko zawrze wlewamy do niego cienkim strumieniem masę z miski, cały czas mieszając gotujące się mleko. Po dodaniu ciasta gotujemy całość przez jeszcze 2-3 minuty, a następnie rozlewamy do talerzy kładąc na wierzch każdej porcji cząstki pokrojonej gruszki

Kuchnia Babci Basi

Proponowane wyszukiwania