wypróbowały ten przepis - zmieni on Wasze spojrzenie na zdrową dietę. Przekonacie się, że ciasta mogą być mniej kaloryczne, zdrowsze a przy tym pyszne! Składniki: Spód: ok. 100 g suszonych daktyli 2 banany 2 szklanki płatków owsianych ok. 50 g amarantusa ekspandowanego 1 łyżka oleju kokosowego Masa: 500-600 g tofu 400 ml schłodzonego mleka kokosowego sok z 1 cytryny(...)budyń oraz sok z cytryny i wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy całość łyżką. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60-70 min. Gdy ciasto się upiecze, nie wyjmujemy go tylko studzimy w wyłączonym piekarniku. Polewa: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej razem z olejem kokosowym
Kuchnia MagdaLenymiski przekładam tłuszcz (masło lub margarynę) o temperaturze pokojowej, dodaję cukier i miksuję przez około 3 minuty, tak aby masa stała się puszysta. Następnie cały czas miksując dodaję po jednym żółtku i gdy żółtko połączy się z ciastem dodaję kolejne żółtko. Po żółtkach do ciasta dodaję stopniowo mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i miksuję do momentu aż ciasto stanie się jednolite
Uwaga Babcia Gotujesame suche składniki (mąka, kakao, cukier, proszek do pieczenia). Następnie dodajemy jajko, rozpuszczone masło, mleko. Wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Na dużej blaszce rozkładamy foremki do pieczenia muffinek. Do foremek wyłożonych papierowymi papilotami wykładamy na dno trochę ciasta (mniej więcej łyżkę – jak na zdjęciu nr 1). Dalej kładziemy budyń (mniej więcej półtorej łyżeczki do każdej babeczki) oraz
Sagneska - gotowanie i lifestyleprzemieszać). W między czasie dodajemy sos sojowy. 3. Przygotowujemy ciasto: do mąki dodajemy po trochu wody, aż uda nam się zebrać całą mąkę w jedną masę (ok. 1/4 szklanki wody, może ciut więcej), wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka na pierogi. (Lub wersja 2: dzielimy ciasto na 6-7 małych kulek i każdą rozwałkowujemy na okrągły placuszek ;) ) 4. Na kawałki
Malowane smakiempuder – około 1 szklanki Masło ze wszystkimi pozostałymi składnikami przepisu (oprócz mąki i cukru pudru) rozetrzeć (najlepiej drewnianą łyżką) na jednolitą lekko puszystą masę. Dosypać mąki i zagnieść dość miękkie lecz nieklejące się do rąk ciasto (jeśli się klei podsyp więcej mąki). Zawinąć ciasto w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Wyjąć, odrywać kawałki, ocieplać zagniatając parę razy
dom-agi.plDzisiaj zapraszam Was na pyszne ciasto. Bardzo lekkie i łatwe w wykonaniu. Idealne na podwieczorek z filiżanką aromatycznej kawy lub na poczęstunek dla gości. Zapraszam:) Składniki: Biszkopt: 4 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 70 dag jabłek ( waga po obraniu ) 2 galaretki cytrynowe cukier do smaku(...)chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony dokładnie studzimy. 2. Masa jabłkowa: Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne ( odważamy 70 dag ) następnie kroimy
Izabelawkuchniwszystkie składniki będą wymieszane dodajemy po 1 jaju. Dno blaszki (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć warstwę herbatników. Na to wyłożyć masę serową. Piec ok. 60 min w 160 o C. Po godzinie wierzch ciasta polać śmietanką wymieszaną z cukrem. Piec jeszcze 20 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Sernik najlepiej smakuje kolejnego dnia, po wychłodzeniu. Dekorujemy wiśniami
Słodki ZakątekPyszne, łatwe i tanie ciasto, którego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Zapewniam, że każdy sobie z nim poradzi, bo po prostu tego ciasta nie da się zepsuć :) Ma tylko jedną wadę - ekspresowo znika z talerzyka :) Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 1 szklanka mąki pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 10-12 szt. małych jabłek(...)proszek do pieczenia i wymieszać. Papierówki umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Jajka utrzeć razem z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie (ciągle mieszając) dodać olej, ekstrakt, a potem stopniowo dosypywać mąkę. Do ciasta dodać połowę pokrojonych jabłek, delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej tortownicy. Na wierzchu ułożyć resztę jabłek. Piec przez ok. 45 min. - do suchego
Domowa Cookierenka Agizrobić dosłownie z wszystkiego oraz za to że sa pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 150 ml oleju roślinnego płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka gałki muszkatołowej masa: 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (waga suchej kaszy, czyli 2 woreczki) 400 g pieczarek 1 ugotowany brokuł 2 cebule(...)ząbki czosnku łyżeczka soli łyżeczka pieprzu garść świeżej bazylii 150 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki z tapioki lub ziemniaczanej Przygotowanie: z podanych składników na ciasto zagnieć szybko ciasto i wylep nim wysmarowaną olejem formę do zapiekania po czym włóż do lodówki na około 30 minut. Po schłodzeniu cista podpiecz go w temp. 190 C około 20-25 minut
greenscarfzestawiamy z ognia, studzimy do temperatury pokojowej. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sodę , wbijamy jajko i mieszamy, następnie stopniowo wlewamy masę korzenną mieszając łyżką Całość zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy na godzinę do lodówki aby ciasto się schłodziło. Wałkujemy cienko i wykrawamy pierniki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st ok 10-12 min.. uważając by się
Gotowanie jest łatwebrązowego cukru 2 łyżeczki bułki tartej cukier puder do posypania masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Jajka ubić z cukrami na puszystą masę, dodać kefir, rozpuszczone masło, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie wymieszać. 2. Ciasto wylać do okrągłej formy o średnicy 23 cm wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypać bułką tartą, ułożyć maliny
Szalona Kuchnia Ewelinypuszystą masę . Dodawać po jednym jajku i nadal ubijać .Mąkę przesiać z sodą i proszkiem i w trzech częściach dodać do masy ,krótko zmiksować .Na koniec dodać rozpuszczoną ,przestudzoną czekoladę i zgniecione widelcem banany ,wymieszać łyżką. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut
Ladylaura.dyni kroimy w kostkę i zagotowujemy w szklance mleka na gładką masę. Drożdże mieszamy z 1 łyżką cukru i pozostałym letnim mlekiem (0,5 szklanki) i łyżką mąki. Pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozczyn, cukier, olejek, roztopione letnie masło, sól oraz dynię. Ciasto wyrabiamy 364 razy :) Pozostawiamy przykryte ściereczką na około 30 minut(...)kroimy w kostkę i zagotowujemy w połowie szklanki mleka na gładką masę. Drożdże mieszamy z 1/2 łyżki cukru i pozostałym letnim mlekiem (1/4 szklanki) i łyżką mąki. Pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozczyn, cukier, olejki, roztopione letnie masło, sól oraz dynię. Ciasto wyrabiamy 364 razy :) Pozostawiamy przykryte ściereczką na około 30 minut do wyrośnięta
Trzeci talerzgęstej śmietany 18% 170 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 3 łyżki mąki pszennej Masa żurawinowa: 300 g mrożonej żurawiny 100 g cukru 1/2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: W blenderze miksujemy składniki na spód ciasta. Dół tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy na niego zmielone ciastka i dociskamy delikatnie do dna. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym
Kulinarne przygody Gatityproszku do pieczenia 500g czerwonej porzeczki (obranej, umytej i osuszonej) dodatkowo cukier puder Wykonanie: jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy do białości, do masy jajecznej nie przerywając miksowania powolnym strumieniem wlewamy olej na koniec do ciasta dodajemy partiami wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia, miksujemy na niskich obrotach do obranej porzeczki dodajemy mąkę i cukier, mieszamy do formy
Słodkie zapomnienie