ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1295/3191)

Trufle czekoladowe 209

najpierw mleko w proszku, a następnie zmielone na proszek herbatniki. Na końcu wsypuję posiekane bakalie i wszystko dokładnie mieszam a właściwie zagniatam jak ciasto na pierogi :D   Dłonie lekko natłuszczam, nabieram po 1 łyżeczce masy i formuję kulki, które układa na papierze do pieczenia. Schładzam w lodówce, a następnie przekładam na talerz lub paterę.  U mnie część

Ciasteczkowy Potwór
Placki ziemniaczane z sosem ogókowo - ziołowym 184

sól. Zebrany w osobnym naczyniu płyn po odsączaniu ziemniaków delikatnie zlewamy, a skrobię, która zebrała się na dnie dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy jednolite ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką niewielkie porcje ziemniaczanej masy. smażymy po obu stronach na złoty kolor.  Ogórki obieramy i ścieramy na drobnej tarce, posypujemy solą i odstawiamy na chwilę, a następnie odcedzamy

Czary - gary w kuchni
Omlet biszkoptowy na słono 137

żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z solą i jeszcze raz delikatnie mieszamy, by ciasto nie opadło. Masło rozgrzewamy na patelni i przekładamy na nie masę. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z dodatkami dobranymi według uznania

Czary - gary w kuchni
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ZIARNAMI, RAZOWY NA ZAKWASIE 228

świeżym, dopiero zlanym zakwasie, chleby wyrastają błyskawicznie, u mnie ok.2,5h. Chleby na samym zakwasie żytnim  również wyrastają szybciej niż na orkiszowym. Gdy masa wypełni formy (wcześniej usuwamy papier, by się nie przykleił do ciasta), wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200*C. Pieczemy na termoobiegu ok.60 minut. Po upieczeniu od razu wyjmujemy chleby z form i wykładamy

Smaczne Zdrowe
Quiche z brokułami i szynką (Quiche con broccoli e prosciutto) 137

lodówki i wałkujemy na grubość 3 mm. Wykładamy nim form ę, po czym nakłuwamy widelcem. Na cieście układamy kawałki szynki, brokuły, na nowo kawałki szynki. Całość zalewamy masą z ricotty.  Pieczemy 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
PIJANY CHAŁWOWIEC 176

wódką rozcieńczoną syropem wiśniowym. Ciasto smarujemy kremem (zostawiamy 1/3 kremu na wierzch), układamy wiśnie, przykrywamy 2 ciastem, smarujemy resztą kremu i polewamy polewą. UWAGA: ciasto przed spożyciem powinno chłodzić się całą noc w lodówce, aby masa dobrze stężała, ja pokroiłam od razu, więc na zdjęciach krem nie jest całkiem zastygnięty

słodki bratek
Babka sernikowa 161

ciacho powstał zupełnie przypadkiem, ale nie od dziś wiadomo, że to najlepszy sposób do stworzenia czegoś boskiego. Piekłam sernik wyszło jakoś dużo masy serowej i postanowiłam wykorzystać ją w inny sposób. Dorobiłam czekoladowe ciasto i teraz mogę cieszyć się boskim ciachem. Spróbuj a nie pożałujesz. Ciasto jest aromatyczne o dwóch strukturach i niezwykle wilgotne. Świetna alternatywa dla suchych babek. Babka

Wielki apetyt
Likier pomarańczowy 118

mleka skondensowanego słodzonego 400 ml skórki pomarańczowej w syropie (do ciast) 750 ml wódki Mleko zmiksować ze skórką pomarańczową na jednolitą masę, stopniowo do blendera wlać wódkę.. Rozlać do butelek

Gotowanie jest łatwe
Trufle z masy kajmakowej i herbatników 161

proszek. (użyłam blendera). Następnie do naszego herbatnikowego proszku dodajemy kajmak. Powinna nam powstać w miarę jednolita masa , z której będziemy formować kulki. Gdyby masa była zbyt kleista , można do kruszyć w blenderze 2- 3 ciasta, albo dodać 2 łyżki mleka w proszku. Wszystko zależy od tego jaki kajmak kupimy. Uformowane małe kulki obtaczamy kawałkach orzecha włoskiego, którego wcześniej również zmiksowałam

W Moim Magicznym Domu
Pyszne ciasteczka fistaszkowo-owsiane 163

cukrem. Nie przerywając dodajemy jajko, masło orzechowe i wanilię. Następnie mąkę z proszkiem i sodą, sól, płatki owsiane. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wsypujemy lekko posiekane orzechy i dokładnie mieszamy.  Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w dość sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie rozpłaszczamy je. Pieczemy w temp

Malinowe Pocałunki
Muffinki z jabłkami i kruszonką 167

skórkę z cytryny oraz wbić jajka. Za pomocą miksera wszystko ze sobą połączyć. W międzyczasie jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do ciasta dodać jabłka i cynamon. Całość delikatnie ze sobą wymieszać. Przygotowaną masę przelać do papilotek. Za pomocą dłoni wyrobić kruszonkę (składniki wsypać do miski i połączyć ze sobą). Wierzch muffinek posypać kruszonką. Piec około 25 minut

Ugotować
Paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną 139

kaszą wrzucamy także groszek, przyprawy i ajvar. Wszystko dokładnie mieszamy. Możemy także dodać swoje ulubione przyprawy, ale sól i pieprz również wystarczą. 4. Ciasto kroimy na prostokąty - każdy prostokąt delikatnie rozciągamy i nakładamy naszą masę. Brzegi dokładnie zlepiamy palcami oraz przygniatamy widelcem, żeby nie otworzyły się w czasie pieczenia.  5. Gotowe paszteciki kładziemy na blasze z odrobiną oleju

Bananowe Pole
ciasteczka z płatkami kukurydzianymi i rodzynkami 181

wyczuwalna. Przygotowanie: Ucieramy mikserem masło, cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodajemy jajka i znowu miksujemy Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy płatki kukurydziane i rodzynki, oraz całość dokładnie mieszamy. Z ciasta robimy kulki wielkości orzechów i rozkładamy w papierze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 160’C) przez 15-20 minut

KasiaiKrzysiu.pl
Kokosowa babeczka z fasolki podana z musem jabłko-cynamon-rozmaryn 134

gęstej części) 1/3 szklanki mleka sojowego jabłko szczypta rozmarynu 1/2 łyżeczki cynamonu wiórki kokosowe do posypania WYKONANIE: fasolkę blendujemy razem z mlekiem na gładką masę do zblendowanych składników dodajemy mąkę, nasiona chia - całość dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, odkładamy do lodówki do stężenia jabłko trzemy na malutkich oczkach, po czym mieszamy je z rozmarynem

healthy dreams
Bułki hamburgerowe 120

ciepłe miejsce aż zaczyn się ruszy. Do robota przesiewamy mąkę dodajemy wodę i resztę suchych składników, i zaczyn, wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolita masę, przekładamy do miski  odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce by ciasto podwoiło swoją objętość czyli na min 40 min. Jak już ciasto wyrośnie to dzielimy je na 6 w miarę równych kawałków i formujemy bułeczki

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania