wierzchu układamy ugotowane jajka i podajemy od razu – z grzankami lub świeżym, chrupiącym pieczywem. Jest lekko i pysznie! SKŁADNIKI składniki na 2 porcje obiadowe pieczywo do podania – u mnie ciabatta z oliwkami 400g gęstego jogurtu greckiego 1 puszka ciecierzycy (250g po odsączeniu) 1 duża czerwona cebula po 1 lub 2 jajka na osobę 30g masła klarowanego 2 duże ząbki czosnku
Karo in the Kitchensoczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Shake waniliowo - kawowy Tiramisu kokosowe Proziaki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Sałatka z kaszy bulgur z groszkiem i ciecierzycą
Moja smaczna kuchniaPrawdziwie wiosenny przepis. Duża porcja świeżych warzyw i pyszne smarowidło do wszystkiego rodzaju pieczywa: ciabatty, krakersów, bagietek. Pięknie wyglada i dobrze smakuje. Inne pasty na chleb: tutaj i tutaj. Zapraszam: Wiosenne smarowidło: 150 g naturalny serek z ziołami 1 czerwona cebulka 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy 4 łyżki białego wina 4 łyżki suszonych owoców: morele
dolcevitainmykitchenpolskiej tradycji kruszyna chleba, o której pisał Norwid, to coś więcej niż żywność. To także w dzisiejszych czasach smak tradycji, do której naprawdę warto powracać. Bułki, bułeczki, bagietki, croissanty, ciabatty, focaccie – to rewelacyjne i smaczne pieczywo, ale nie ma to jak kromka świeżego chleba z ulubionej piekarni. Albo jeszcze lepiej – kromka chleba z domowej piekarenki. W domowej piekarence Agaty Jaki
KulinarneImpresje.pldostarczysz sobie zdrowego tłuszczu. Do tego dressing w wersji light – pyszny, ale bez żadnych kalorycznych majonezów i musztard. Sprawdź przepis. Sałatka Cezara – sałata rzymska, pomidorki, prosciutto i ciabatta Kto nie zna sałatki Cezara? Jadł ją chyba każdy, choć mało kto w oryginalnej wersji. Nasza jest bardzo zbliżona do oryginału. Jeszcze bliżej jej do kulinarnego nieba… To cudo
Niedzielny kucharzdobrego smaku, naszego smaku. Gotowe, domowe pesto spokojnie wytrzyma w lodówce kilka dni, możemy sięgać po nie wedle potrzeb i używać do różnych potraw. Jak? Mieszając z makaronem, smarując ciabattę, dodając do sałatki caprese lub łyżkę do zupy, faszerując bądź marynując chude mięso… Moim zdaniem rewelacyjnie wzbogaca smak dań i może być niepowtarzalnym balsamicznym wykończeniem. Dodaje również mnóstwo wartości
Fitsweet.meczosnku Puszka czerwonej fasoli (250 g) Puszka pomidorów (400 g) Szczypta kminu rzymskiego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki ostrej papryki (opcjonalnie) 3 łyżki oliwy 3 liście laurowe 200 g jarmużu Czerstwa ciabatta, albo 3-4 kromki suchego chleba Sól do smaku Tarty parmezan (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej oliwę w głębokim garnku. Marchew i selera obierz i posiekaj w kostkę. Wrzuć
Niedzielny kucharzSzybko posypujemy porwaną na drobne kawałki mozarellą i świeżą bazylią. Podajemy od razu, gorące, z rozkosznie ciągnącym się serem. Chcecie zjeść klopsy bez makaronu? Kupcie lub upieczcie bułki ciabatta, przekrójcie je wzdłuż, nie do końca. Włóżcie w bułkę łyżkę piernikowej marinary i po 2-3 przekrojone na pół klopsy, do tego kilka plasterków mozzarelli, kilka listków bazylii i danie
Karo in the Kitchenprzyjęcie , a także we wpisie 12 pysznym przekąsek na imprezę sylwestrową . Crostini z pesto z rukoli, papryką, pomidorkami, oliwkami i fetą Składniki / na 12 sztuk: 12 kromek chleba, np. ciabatty czy graham ½ czerwonej papryki 120 g pomidorków koktajlowych 45 g czarnych oliwek 60 g fety 12 łyżek pesto z rukoli Monini garść świeżej bazylii Przygotowanie crostini : Kromki chleba opiecz
Chilli Czosnek i OliwaFlorydzie. Dopiero później trafiła do Miami, gdzie jest popularna po dziś dzień. Składniki (2 porcje) -2 kawałki kubańskiego chleba (po ok. 20cm) albo inny płaski - np. w rodzaju ciabatty -4 łyżeczki musztardy -4-5 plasterków żółtego sera -150 g ogórków konserwowych -4-5 plasterków szynki miodowej -150 g skrawków pieczonej wieprzowiny w stylu kubańskim* -4-5 plasterków salami
Zielona Kuchniasłodko, zachęcam do wypróbowania: Deser kawowy z serkiem ricotta Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta z bananem
Moja smaczna kuchniazakręcamy i wstrząsamy. Dressigniem miodowym polewamy sałatkę. Całość posypujemy wiórkami startego grana padano. Sałatka najsmaczniejsza jest ze świeżym pieczywem. Można także przygotować grzanki z dobrej jakości pieczywa jak np. ciabatta
Moja smaczna kuchniaSkładniki: bagietka, ciabatta, lub inne pieczywo 125 g ricotty 200 g bobu (świeżego lub mrożonego) 10 listków świeżej mięty skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 ząbka czosnku gruboziarnista sól morska świeżo zmielony czarny pieprz oliwa Wykonanie: Bób gotować 10 minut (mrożony wcześniej rozmrozić). Przelać na sitku zimną wodą i obrać ze skórek. Wymieszać bób
zadanie-gotowanieIstnieje wiele wariantów tego dania ... dzisiaj podaję z pomidorkami i bazylią. Bruschetta to doskonała przekąska na imprezę lub weekendowe śniadanko ;) Składniki na 2 porcje: 2 bułki - u mnie ciabata pomidorki koktajlowe np. cherry oliwa ząbek czosnku pieprz kilka listków bazylii dodatkowo: mix sałat Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do temp. 210°C - opcja grill. Bułki przekrój na pół
Alutka-Gotujejest pewne.. po domowej kanapce brzuch z pewnością nie rozboli.. no chyba że zjemy za dużo :)) Zapraszam do przepisu. Co potrzebujemy - bułkę bezglutenową (u mnie była to ciabata) usmażony kawałek piersi z kurczaka w ulubionych przyprawach w bezglutenowej bułce tartej dwa plasterki pomidora ser żółty kilka listków sałaty sos ( może być ketchup, majonez, sos czosnkowy - bezglutenowy oczywiście! ) Ciabatę
BezglutenowaIzabela