Post Ciabatta z filetem kurczaka, pomidorem, ogórkiem i sałatą lodową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeJakiś czas temu zrobiłam całkiem nie małe 2 ciabatty (1,5 zostało zjedzone od razu w ciągu 20 minut!), myślę że jest to najlepsza recenzja! Troszkę jest z tym roboty (głównie czekania, aż wyrośnie opadnie, znów wyrośnie), natomiast zdecydowanie warto! Składniki : biga: 250g mąki pół łyżeczki suchych drożdży 150 ml ciepłej wody 2 łyżeczki suchych drożdży 300 ml letniej
Brzuszki ŁakomczuszkiKolejny przepis Alessandry Zeccini. Ciabatta wyszła smaczna, ale następnym razem będę musiała ją bardziej podpiec i upiec w mniejszej formie, bo trochę wyszła niziutka. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrydomowy fast food w wersji rybnej. Składniki dostępne w każdej lodówce. Ja wykorzystałam akurat smażone filety z mintaja w panierce. Do tego lekka sałatka i sosy. Dobra ciepła ciabatta. Polecam spróbować takiego domowego Fish Burgera . Składniki : * ciabatta bądź inna bułka * 2-3 kawałki smażonego mintaja w panierce z bułki tartej * kapusta pekińska * pomidor * cebula * ogórki kiszone bądź(...)ogórki i cebulę. Taką sałatkę układamy na bułce z sosem. Dodajemy rybę. Można polać sosem. Ja już nie dawałam więcej sosu. Przykrywam bułką. Pyszna kanapka na ciepło. Ja miałam ciabattę i akurat wykorzystałam , ale nadają się także inne bułeczki. Przypominam , że jeszcze przez cały dzisiejszy dzień trwa CIASTECZKOWE ROZDANIE . Gdyby ktoś miał ochotę dodać swój przepis do akcji
Magiczne Życie Martypokazywałam ją Wam na facebooku i całkiem o niej zapomniałam! A nie można zapominać o tak fajnym i smacznym wypieku. To już druga, po tej ze szpinakiem , długo wyrastająca ciabatta, więc pamiętajcie, iż potrzebuje przeszło 8 godzin! Gwarantuję Wam, że warto ;-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitajcie! Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Chleba 2013 . Nie mogło u mnie oczywiście zabraknąć bochenka, którym się mogliśmy delektować cały dzień. Ciabatta jest moim ulubionym pieczywem, znajdziecie już kilka wariacji na jej temat na blogu, więc i w tym ważnym dniu musiała się pojawić. Przygotowałam ją w ramach akcji Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpomidorów i ziół. Nie ma nic łatwiejszego jak kanapki na gorąco. Lubię kanapki nadziane pysznościami bo brzegi. Przepis na kanapkę po włosku 2 – 3 porcje Składniki: 1 mała ciabata 10 czarnych oliwek 10 zielonych oliwek 6 suszonych pomidorów w oliwie 6 listków bazylii ¼ łyżeczki granulowanego czosnku ¼ łyżeczki czarnego pieprzu 3 łyżki oliwy 1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
codojedzeniapiekarnika. Pomidorki piecz około 10 minut, a bakłażana 5 minut dłużej. Po wyjęciu bakłażana z piekarnika pokrój go w paski. Kiedy ostatnie warzywa trafią do pieca, porwij rękami ciabatty na kawałki (mniej więcej wielkości kęsa). Skrop oliwą i wstaw do piekarnika na około 5 minut. Krok 3 Zrób steki. Mięso powinno być w temperaturze pokojowej, zatem najlepiej wciągnąć
Niedzielny kucharzkońcu minie. Dziś jednak postanowiłam zaszaleć. Kupiłam bułeczki bezglutenowe dla siebie, dla Chłopaków normalne i zrobiłam bruschetty z krewetkami. Składniki: kilka bułeczek (bezglutenowych lub normalnych lub ciabatta) 3 pomidory 4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony pieprz, szczypta oregano, szczypta szafranu sok z limonki 250g mrożonych krewetek papryczka chilli łyżka masła kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek ocet
Cytryna&Co.