CIABATTA na zaczynia biga
CIABATTA na zaczynia biga
Przepis na : kolacja
Sama nie wiem, które lepsze… Decyzje pozostawiam Wam. Składniki zaczyn (biga): 2 g świeżych drożdży 100 ml wody 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) ciasto: zaczyn 5 g świeżych drożdży 250 ml wody 300 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 1,5 łyżeczki soli 20 ml oliwy oliwa do nasmarowania ciasta Przygotowanie Dzień wcześniej wymieszajcie rozpuszczone w wodzie drożdże z mąką (składniki na zaczyn). Nakryjcie ściereczką i odstawcie na 12-16 godzin. Następnego dnia drożdże rozpuśćcie w wodzie, zmieszajcie z mąką ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu OliveandThyme
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
oliveandthyme
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, śniadania, ciabatta, pieczywo, kolacja, drożdżowe, przekąski, śniadanie dla dzieci, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe
Inne przepisy z OliveandThyme
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję