Mój zakwas pszenny ma na imię "Franek" i właśnie skończył 1,5 roku. Dla zakwasu to niewiele bo w wykwalifikowanych piekarniach zakwasy żyją nawet
Moje Małe CzarowanieKolejny miesiąc minął, kolejne zaproszenie do grudniowej Piekarni u Amber i kolejny fajny chlebek do wypiekania. Chleb dla nas tym razem wybrała Agnieszka z bloga Bochen
Moje Małe Czarowaniemojprzepisna.pl | Chlebki drwala Bardzo, bardzo spodobał mi się przepis z blogu Kornik w kuchni na Paluchy wieloziarniste . Postanowiłam zrobić coś takiego dla mojej rodzinki. Oczywiście z
moj przepis naBułeczki na jeden gryz, no może na dwa. Robi się je bardzo prosto, są smakowite i na śniadanie wyśmienite. Takie małe bułeczki do szkoły na drugie
Moje Małe CzarowanieChleb, chlebuś jak by go nie nazwać jest to podstawowe pożywienie większości z nas. Dlatego warto zadbać o to aby był zdrowy a te pieczone w
Moje Małe CzarowanieDobrego chleba nigdy za dużo, ten bochen polecam serdecznie. Jest zdrowy, pyszny i łatwy do zrobienia. Polecam wszystkim laikom jak i wytrawnym wypiekaczom. Orkiszowy graham na
Moje Małe CzarowaniePiekłam już chleb ze skwarkami i smalcem [ klik ] a dziś przedstawiam cudny bochen do którego dodałam pastę z rukoli. Dzięki niej chleb ma lekko zielonkawy kolor
Moje Małe CzarowaniePrzemycamy jagły gdzie się da, gdzie jest smacznie, to dla tych co nie przepadają za kaszą jaglaną a dla tych co lubią kolejny pyszny posiłek. Polecam
Moje Małe CzarowanieWszyscy lubimy upraszczać sobie życie i ja tym razem tak zrobiłam. Chleb zarobiłam i na noc pozostawiłam do wyrośnięcia, rano do piekarnika i jest, pyszny, mięciutki
Moje Małe CzarowanieMieszanina mąk razowych sprawia że chleb jest w 100 % zdrowy, pyszny i godny polecenia. Czeka się na niego dość długo ale jest tego wart, polecam wszystkim
Moje Małe CzarowanieWyszło trochę masło maślane czyli jak chleb żytni to tylko na zakwasie żytnim a jak pszenny to tylko na zakwasie pszennym bo nie jest to prawda
Moje Małe CzarowanieFajne doświadczenie przy pieczeniu tego chleba bo nie dość że używamy tutaj piwa to jeszcze po wyrobieniu nic więcej nie trzeba robić tylko do lodówki i
Moje Małe CzarowanieChleb bardzo prosty w wykonaniu, zostawiamy na noc zarobione ciasto a rano pieczemy. To chleb dla leniwych bo pracy przy nim naprawdę mało, no chyba że
Moje Małe CzarowanieChleb jest tym co Polacy uwielbiają i sławią go na całym świecie. Czemuż więc nie upiec go samemu i nie ma wtedy konserwantów, ulepszaczy i wkładamy
Moje Małe CzarowaniePełnoziarnisty chlebek ze słonecznikiem. I posmakiem maślanki. Prosty w wykonaniu, jak zwykle zresztą :) Składniki: 500 g pełnoziarnistej mąki pszennej 500 ml maślanki 30 g świeżych drożdży
Marder&Marder Manufacture