chleb mieszany - 5331 przepisów (strona:43/356)

Bruschetta 211

małe kawałki. Bazylię siekamy. 2 duże ząbki czosnku bardzo drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do miski i wlewamy dwie łyżki oleju. Solimy, pieprzymy, mieszamy dokładnie i odstawiamy. Rozgrzewamy piekarnik na funkcji grilla do 180 stopni. Chleb kroimy na kromki. Każdą kromkę z obu stron obficie skrapiamy olejem i grillujemy (u nas piekarnik z funkcją grilla) po kilka minut z każdej strony

Marder&Marder Manufacture
PASTA Z BOBU Z MIĘTĄ I FETĄ 113

zielone ziarenka :) Składniki: 500g ugotowanego, wyłuskanego bobu 100g miękkiej fety sok z połówki cytryny garść posiekanych liści mięty oliwa z oliwek Rozgniatamy bób i mieszamy z pozostałymi składnikami. A teraz biorę się za pieczenie chleba bezglutenowego, żeby mieć jutro pyszne śniadanie

Cytryna&Co.
Gulasz z indyka z warzywami 165

kukurydzę. Gotujemy na średnim ogniu około 15 minut (jak sos byłby za gęsty możemy dodać trochę wody), pod koniec dodajemy fasolkę i śmietankę, mieszamy, doprawiamy i gotowe :-). Podajemy z kaszą, ryżem lub z chlebem. Smacznego

kruche babeczki
ŚNIADANIOWE SERNICZKI Z PIECZONYCH POMIDORÓW NA SUCHARKACH 112

pomidorów. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Dolewamy do masy pomidorowo-serowo-jogurtowej i mieszamy. Koperek siekamy. Dodajemy do masy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy.  Na dno formy keksowej układamy sucharki delikatesowe Extra Mamut . Chleb zalewamy masą sernikową i wkładamy do lodówki na ok. 4-5 godzin. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo

Kuchnia w oparach
Pasta z jajek i pomidorów suszonych 141

miseczki. Następnie sięgamy po naszą śmietanę i majonez, które również trafiają do miseczki. Całość solimy i pieprzymy według uznania, po czym dokładnie mieszamy w celu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowe. Pastę nakładamy na chleb bądź bułki. Zajadamy ze smakiem. Koszt: 15 zł (porcja na kanapki dla 4 osób) Przygotowanie: 30 minut Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta z jajek

Kuchennyviral.pl
Pasta z jajek i pomidorów suszonych 144

miseczki. Następnie sięgamy po naszą śmietanę i majonez, które również trafiają do miseczki. Całość solimy i pieprzymy według uznania, po czym dokładnie mieszamy w celu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowe. Pastę nakładamy na chleb bądź bułki. Zajadamy ze smakiem. Koszt: 15 zł (porcja na kanapki dla 4 osób) Przygotowanie: 30 minut Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta z jajek

Kuchennyviral.pl
SALMOREJO - HISZPANSKI CHLODNIK POMIDOROWY Z GROSZKIEM 105

miseczki. Krok 4. Do malaksera wkładamy kawałki szynki - rozdrabniamy, odkładamy do miseczki. Krok 5. W malakserze umieszczamy pomidory, rozgnieciony czosnek, sól, rozdrabniamy. Dodajemy rozdrobniony chleb i ocet - dokładnie miksujemy. Wrzucamy 250g rozmrożonego groszku,  energicznie mieszamy  wlewając powoli, stróżką, oliwę z oliwek, doprawiamy pieprzem do smaku (ewentualnie). Chłodnik Salmorejo, przed podaniem obsypujemy posiekanymi jajkami, zielonym groszkiem oraz szynką parmeńską

Moja Książka Kucharska
Kiszenie buraków do barszczu czerwonego 185

Chrzan również obieramy i kroimy w słupki. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne. Chleb pumpernikiel łamiemy na mniejsze kawałki. Do słoja wkładamy buraki, przekładamy je chlebem, chrzanem, czosnkiem i jabłkami. Do ciepłej wody dodajemy sól. Mieszamy. Zalewamy buraki. Przykrywamy gazą i pozostawiamy w ciepłym miejscu. Raz dziennie mieszamy. Przygotowany zakwas wykorzystujemy do przygotowania barszczu czerwonego. (function

Smaki Ewy
Dietetyczna pasta jajeczna bez majonezu 159

Dzisiaj dietetyczna pasta jajeczna bez majonezu. Wiadomo, że same jajka pasty nam nie stworzą, bo są zbyt suche, więc trzeba całość czymś związać. Można do tego

Mieszam w Garnku
Ogórki małosolne 169

Ogórki małosolne to klasyk w każdym polskim domu. Pojawiają się już w maju i obłędnie pachną. Teraz, kiedy ogórki można kupić dosłownie wszędzie i są niedrogie

Mieszam w Garnku
Lekki deser z chia, melasą i musem z kiwi 185

Spróbujcie. Składniki: 1 banan 2 kiwi 1 łyżka nasion chia (u mnie ze sklepu eSłoneczko) 1 jogurt naturalny 180 g 1 łyżka melasy z chleba świętojańskiego Przygotowanie: Jogurt naturalny (najlepiej zimny, prosto z lodówki) mieszamy z łyżką nasion chia i melasą. Przekładamy do wysokiej szklanki, w której podamy deser. Do misy blendera z nożami wkładamy obranego banana i obrane kiwi

Słodkie okruszki
Placuszki chlebowe z pieczarkami 86

zalewamy mlekiem, tak żeby całkiem rozmókł. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, aż woda odparuje. Paprykę i wędlinę kroimy w paski. Z chleba odciskamy nadmiar mleka, następnie dodajemy resztę składników, przyprawy i mieszamy dokładnie. Placki układamy łyżką w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
PASTA SEROWO-JAJECZNA 165

Czosnek obieramy z łupiny, przeciskamy przez wyciskarkę do czosnku i rozcieramy nożem na papkę. 4. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.   5. Nasza pasta jest gotowa . Możemy ja podawać na chlebie bub w wersji przekąskowej - na krakersach. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pasztet z indyczych wątróbek w taniej wersji 169

obsmażamy z dwóch stron lekko ja soląc.  2. W maszynce do mielenia mielimy wystudzoną wątróbkę, skwarki oraz cebulę, ugotowane warzywa, a na koniec chleb. Do zmielonej masy dodajemy resztę tłuszczu z patelni, jaja, mieszamy dłonią na gładka masę dosypując przypraw. Ilość gałki, pieprzu czy ostrej papryki dozujemy wg. własnych upodobać, ale żeby pasztet nie był zbyt mdły warto podkręcić

Apetyczna babeczka
Sałatka śledziowa 162

można też doprawić zwykłym octem, wtedy sałatka jest bardziej kwaśna), dodajemy cukier do smaku według uznania. Gotową śmietaną zalewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie mieszamy. Przechowywać w lodówce. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub świeżym chlebem.   Podobne przepisy Inny tatar z łososia Sałatka z krewetek Aromatyczna sałatka z matiasów z chilli Sałatka z tuńczyka .yuzo_related_post img{width:180px

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania