bułki - 33426 przepisów (strona:1727/2229)

Kurczak tikka masala 305

serkiem mascarpone. Nie jest to trudne danie, jednak warto przygotować kurczaka kilka godzin przez gotowaniem (zamarynować w przyprawach i jogurcie). W wersji na szybko warto podać z ryżem lub bułką (np ciabata lub bagietka) albo pitą. Jeśli jednak mamy więcej czasu warto go poświeć na zrobienie chlebków naan . Mój mąż używa ich zamiast widelca Nowy post Kurczak tikka masala pojawił

Wypieki i Rumieńce
Bułeczki gryczane z dynią i czarną porzeczką z soku jagodowego. 173

zostawiamy na 40-60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy pestki z dyni i porzeczkę i wyrabiamy. Formujemy małe bułeczki, nacinamy, posypujemy pestkami, które dociskamy lekko do powierzchni bułek. Odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. Pieczemy na papierze do pieczenia w 190 stopniach przez 16-18 minut. Bułeczki wyśmienicie będą nadawały się do słodkich dodatków; dżem, czekolada, serek

BaRepas
Kruche ciasto z lekką budyniową pianką 68048

podzielić na dwie części (około 3/4 i 1/4). Włożyć do zamrażarki na minimum godzinę. Zamrożone 3/4 ciasta utrzeć na tarce z dużymi oczkami na wysmarowaną masłem i posypaną bułką blachę. Wyrównać delikatnie dłonią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piec około 20 minut do uzyskania złocistego koloru. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu

Bullio
Frittata czyli remanent w lodówce 130

frittata się ścięła i lekko zrumieniła. Jeżeli nie mamy silikonowej formy to bierzemy obojętnie jaką formę do pieczenia o max. średnicy 26 cm smarujemy ją margaryną i obsypujemy bułką tartą, dopiero do tak przygotowanej foremki przekładamy składniki. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Piernik staropolski z bakaliami 280

jajka, dodać  mąkę i sodę, zmiksować. Ciasto ma być gęste. Głęboki talerz bakalii oprószyć mąką i dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec około godziny w 180 stopniach. Po ostudzeniu polać polewą lub udekorować według uznania. SMACZNEGO

Anioły...POZA KUCHNIĄ
Makaron w sosie serowym z kurczaczkami goujons 908

mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy natkę pietruszki, ugotowany i odcedzony makaron. Mieszamy. Kładziemy na gaz na 2-3 min . Gotowe. Składniki na kurczaczki: około 300 gr piersi z kurczaka bułka tarta 2 jajka pieprz, sól, czosnek granulowany natka zielonej pietruszki mąka oliwa do smażenia Wykonanie: przepis jak zrobic kurczaczki znajdziecie tutaj  Obiad gotowy :) życzę smacznego

Smaki Edyty
Puszysta babka cytrynowa 412

masło. Na koniec dodajemy skórkę i sok z cytryny. Mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy do blaszki lub formy na babkę. Formę na babkę, przed wyłożeniem ciasta, smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Ja swoją keksówkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy z blaszki i studzimy. Lukier: Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem

Czerwona Porzeczka
Bułki orkiszowo - razowe 132

jednorazową, bo ciasto się trochę klei). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie formujemy 9 bułeczek, i układamy na blaszce posypanej mąką. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok. 15-20 minut w 190 stopniach

Aga w kuchni
Mała Wielka Uczta 187

półce z książkami kucharskimi. Zamieszczone w książce przepisy nie są dostępne w Internecie, czy na blogu kotlet.tv.  Dzieli się ona na kilka smacznych rozdziałów: świeże chrupiące – chleb i bułki, małe wielkie – przekąski i przystawki, smakowite gorące – obiady, pyszne słodkie – ciasta i desery. Każda z części zaczyna się krótki opisem, w którym autorka przybliża nam, co dla niej oznaczają dane

Emcia Pichci
Kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami. 153

pieczone. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej ( może być inne mięso) 30 dag pieczarek 2 jajka  jedna cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki tartej suchej bułki 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku WYKONANIE: Cebulkę kroimy w kostkę obsmażamy na maśle dodajemy pokrojone drobno pieczarki -smażymy na małym ogniu. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Studzimy

W kuchennym oknie Ewy
żytnio-pszenne marchewkowo-jabłkowe ciasto ze śmietaną kakaową... 146

wymieszać w robocie z 2 minuty na większych obrotach dodać marchew z jabłkiem i i tylko wymieszać do połączenia składników tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, przełożyć ciasto do blaszki i piec w 200C około 50-55 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, kakao wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować połową śmietany

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy Tender jak z KFC 861

złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Każdą bułeczkę przekrawamy wzdłuż, na dół kładziemy gotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz majonezem (lub w łagodniejszej wersji majonezem wymieszanym ze śmietaną w proporcji: 2 łyżki majonezu, łyżka śmietany) i przykrywamy całość. Tender'y możemy podać z frytkami

Słodka Strona
Szarlotka z migdałową kruszonką i budyniem 184

spód: Mąkę przesiać z sodą, dać cukier i cukier waniliowy. posiekać z margaryną i dać jajko, zagnieść. Brytfankę wysmarować margaryną. Dać na to ciasto, górę ciasta posypać lekko bułką tartą, jabłka nie wsiąkną mocno wtedy w spód. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, i pokroić w paseczki, wymieszać z cynamonem i cukrem. Wyłożyć nimi spód i lekko docisnąć. Kruszonka: Migdały zmielić

Moje pyszne gotowanie
Nieco zmodernizowane sznycle:) 178

miłośników tradycyjnej kuchni, jednakże lubiących eksperymenty kulinarne. Składniki: ziemniaki, pierś z kurczaka, 2 pomidory, mozarella, 1-2 ząbka czosnku, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól, pieprz, gyros, 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej. 1. Gotujemy ziemniaki. 2. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawiamy ziołami do smaku (bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz). Odstawiamy do lodówki

Kuchnia Pełna Pasji
Ciabatta z pomidorami i mięsem 248

mięso do kanapki. Smażymy pierś z kurczaka, pokrojoną a plastry o grubości ok. 2cm. Obtaczamy ją kolejno w mące, rozbełtanym jajku z przyprawą gyros, oraz w płatkach kukurydzianych lub bułce tartej. Smażymy. (możemy też użyć gotowego mięsa do hamburgerów dostępnego w sklepach). 3. Ser kroimy w plasterki. 4. Pieczywo - ciabatta, kroimy na pół. Układamy kolejno rukolę, mięso, ser oraz pomidory

Kuchnia Pełna Pasji

Proponowane wyszukiwania