bułki - 33926 przepisów (strona:1720/2262)

Makowo-bakaliowe na białkach 187

pieczenia i delikatnie wymieszać. Następnie dodać bakalie i rozpuszczoną i wystudzoną margarynę i także delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy (24 cm) lub formy keksowej wysmarowanej i wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 190 stopni C, ok.50 min. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po upieczeniu odczekać kilka minut, wyjąć ciasto z formy na kratkę i poczekać, aż przestygnie. Przygotować

Mix smaku
Tort Garfield 169

mieszając. Następnie powoli wlewać olej, delikatnie mieszać, a na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Dno kwadratowej tortownicy (24/24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować margaryną i wysypać bułką. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni ok. 25 min. krem kokosowy Wszystkie składniki na krem oprócz masła połączyć i zostawić na całą

Mix smaku
Czekoladowo-orzechowa "baba" 170

biała polewa czekoladowa * mleczna polewa czekoladowa Sposób wykonania ciasto  Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka ubić z cukrem ok.10 min na puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać, dodać połowę do ubitych jajek i delikatnie wymiesza. Wlać roztopione i wystudzone masło, wsypać resztę mąki

Mix smaku
Babka adwokatowa 230

Następnie powoli wlewać adwokat delikatnie mieszając, wlać olej i również delikatnie wymieszać. Na koniec połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub formy silikonowej. Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać, wylać na jasne ciasto, delikatnie wymieszać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni

Mix smaku
Sernik z bezą 166

następnie mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i bakalie. Całość delikatnie wymieszać. Formę (24/32 cm) najlepiej z wyjmowanym dnem lub tortownicę (28 cm) wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wyłożyć do formy masę serową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godzinę, w temperaturze 190 stopni. beza Ubić pianę z białek, następnie dodać cukier puder i dalej ubijać

Mix smaku
Babka kwitnący tulipan 199

podzielić na cztery części. Do jednej dodać kisiel jabłkowy. Do drugiej kakao. Do trzeciej kisiel wiśniowy. Do czwartej dodać mak. Formę keksową (długość 35 cm) posmarować margaryną i wysypać bułką. Ciasto kłaść warstwami i delikatnie rozsmarowywać zaczynając od jasnego, później kakaowe, wiśniowe i ostatnie makowe. Surowe ciasto w keksówce przekroić nożem  przez środek wzdłuż dłuższego boku. Wstawić do nagrzanego

Mix smaku
Tort migdałowy 203

delikatnie mieszając. Następnie powoli wlewać olej, delikatnie mieszać, a na końcu dodać mielone migdały i wymieszać. Dno tortownicy (20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować margaryną i wysypać bułką. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. piec w temperaturze 180 stopni, ok. 35-40 min. przed wyjęciem z piekarnikiem sprawdzić patyczkiem czy upieczone. Po wyjęciu zostawić ciasto

Mix smaku
Ciasto z owocami 192

pieczenia, mąką ziemniaczaną i budyniem i mieszać najlepiej mikserem na małych obrotach. Ciasto przelać do formy (wym. dna 25/21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta poukładać owoce, nie przesadzając z ilością. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni, ok. 45 min. Przed wyjęciem z piekarnika najlepiej przeprowadzić próbę suchego

Mix smaku
Babka trójkolorowa 156

dodać kisiel brzoskwiniowy (proszek), do drugiej kisiel wiśniowy ( proszek) i ewentualnie dla koloru nieco barwnika czerwonego, do trzeciej dodać kakao. Dwie formy babkowe z kominkami wysmarować margaryną i wysypać bułka tartą. Do obu farm wyłożyć łyżką ciasto w dowolnej kolejności. Wkładać do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C, piec ok. 50 min, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Po wyjęciu z piekarnika

Mix smaku
Zapiekanka brokułowa 1146

marchewki pokroić na na mniejsze kawałki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach ser, dodać do niego śmietanę, jajka, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować i wysypać bułką tartą. Na dno wyłożyć 2/3 makaronu, następnie usmażone mięso i 1/2 pokrojonego pomidora, na to rozsmarować 1/2 mieszaniny serowej, następnie ułożyć połowę brokuła, między nim marchewki i resztę pomidora

Mix smaku
Stary dobry murzynek nieco wzbogacony ^ 228

innych, które nie puszczają dużo soku), wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem. Całą masę przelać do keksówki (30/11 cm) wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub tortownicy może być z wyłożonym dnem papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni, ok. 50 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto upieczone. Gorące ciasto posmarować odlaną

Mix smaku
Ciasto ucierane z owocami 176

powoli wlać olej ubijając, aż do połączenia. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy (24/36 cm) wysmarowanej i wysypanej bułką, na wierzchu ułożyć owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i piec ok. 50 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto upieczone. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem

Mix smaku
chicken and tomato bruschetta 232

zawsze świetnie smakuje. Składniki: 1 duży pomidor, filet z kurczaka (upieczony), 1 ząbek czosnku, (posiekany), chilli (posiekane). Aby zrobić bruschette należy podgrzać patelnie, najlepiej taką do grilla. Pokropić oliwą bułkę, i grilować po jednej minucie z każdej strony. To samo należy zrobić z pomidorami. Pomieszać posiekany czosnek z chilli i dodać do tego oliwy. Położyć mieszankę na bułeczkę

Kulinarna rozmowa
Wypasiony chlebek dyniowy 187

misce. Wymieszaj olej z cukrem, dodaj jajka, dobrze wymieszaj. Dodaj puree z dyni i zamieszaj. Wsyp suche składniki i wymieszaj drewnianą łyżką. Wlej do keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą lub mąką. Posyp kruszonką i płatkami migdałów. Piecz ok. godzinę, aż patyczek wetknięty w ciasto będzie czysty. Rozkoszuj się najpiękniejszym zapachem ! Smacznego, Paulina Popularne posty : Muffinki marchewkowe na troski

Gotowanie to kochanie
Zupa cebulowa z biskwitami serowymi 245

cytrynę i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 25 minut. W międzyczasie przygotować biskwity. Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy, wetrzeć masło, aż powstanie masa przypominająca bułkę tartą. dodać parmezan, jajko i odpowiednia ilość mleka, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto uformować w 2-centymetrową tabliczkę i pokroić na plastry. Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania