Sposób przygotowania: Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy, pieczarki odsączamy z zalewy, wszystko kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy pokrojone warzywa, namoczoną i odciśnięta bułkę tarta, wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Karkówkę kroimy na cienkie plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, smarujemy musztardą i posypujemy majerankiem. Na każdy kawałek nakładamy
Bajeczna KuchniaDługo miałam problem z upieczeniem dobrych bułeczek w domu. Dobrych, to znaczy: nie gumiastych, nie za twardych, ale chrupiących i mięciutkich.Wypróbowałam różne konfiguracje składnikowe i
Wiszniówkakilka kromek chleba pszennego kilka łyżek oliwy z chili i czosnkiem sól do smaku suszone oregano lub inne ulubione zioła Przygotowanie: Do przygotowania grzanek nadaje się pszenny chleb, pszenne bułki lub tostowy chleb. Na zdjęciach widzicie grzanki przygotowane z chleba pszennego, ale Wy możecie użyć każdego innego chleba na grzanki. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z chleba odcinamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwrzucamy kluski do lekko osolonej wrzącej wody, gotujemy kluski chwilkę i wyjmujemy łyżką cedzakową zaraz po wypłynięciu. Podajemy ziołowe kluski z roztopionym masłem, albo ze zrumienioną bułką tartą, podsmażoną cebulką, podsmażonymi skwarkami z boczku czy słoniny. Smacznego. The post Kluski ziołowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmiksowania. Wszystko pichciło się w ten sposób jakieś 15 minut, a w tym czasie przygotowałam pulpety. Do miski włożyłam 300 gr mięsa mielonego z indyka, wbiłam jajko, dodałam małą bułkę namoczoną w mleku, uprzednio dobrze odciśniętą. Dwie garści rukoli poszatkowałam dość drobno i dorzuciłam do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszałam, doprawiając solą i pieprzem. Mikstura wyszła dość wilgotna i lepka, dlatego
Pichceniomaniadodać mleko, wlać sok wyciśnięty z cytryny - wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą keksówki. Wierzch ciasta posypać grubo wiórkami kokosowymi. Piec 40 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni
Ciastka - domowe słodkościpodgrzanym sosem, rukolą, oliwkami, doprawiamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokruszoną ciabattę, tak by stała się rumiana i chrupiąca. Makaron nakładamy do miseczek, posypujemy ze złoconą bułka i fetą
Dzieje kuchennej Wiewiórysuche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem : śmietankę podgrzewamy (uwaga, nie możemy jej zagotować !!!), dodajemy połamaną
słodki bratektrzeciej dodaj galaretkę, zagnieć. Wszystkie części ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę. Blaszkę do ciasta wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Piana musi być sztywna i lśniąca a cukier niewyczuwalny. Pleśniak z dwóch warstw: 1. Na wcześniej przygotowaną blachę
Garniec Magaliesezonie wzięłam się ostro za cukinie (kupujemy ją w ogromnych ilościach) i odkrywam różne świetne dania. Kiedyś cukinia była robiona u nas w domu jako schabowy, panierowany w bułce tartej i smażony na oleju. Fiu fiu - takie tłuściochy. Kompletnie nie znałam innych przepisów z użyciem tego warzywa. Do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego cukinie traktowaliśmy po macoszemu. Jest świetna
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżka śmietanki kremówki ¾ szklanki mąki zwykłej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka owoców - borówki , maliny 1 cukier waniliowy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie
Tradycyjna Kuchniamożna zastąpić jogurt śmietaną. Ja zrobiłam z jogurtem, żeby trochę było mniej kaloryczne. Można zamiast mielonego wieprzowego zastąpić je drobiowym. Klopsy – mięso mielone wrzucić do miski, dodać jajko, bułkę tartą,majeranek, pokrojone drobno nóżki pieczarek, sól, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Pieczarki umyć obciąć nóżki. Kapelusze doprawić solą i pieprzem, nałożyć mięso mielone go kapeluszy. Na patelni i rozgrzać
Kuchnia Pokoleńrozcinamy na pół. Smarujemy (dół i górę) dżemem malinowym. Jajko, pomidor i ser kroimy na plasterki. Dorsza (najpierw kruszymy na mniejsze kawałki) miksujemy z majonezem i śmietaną. Na dół bułki kładziemy plastry pomidora, na to plastry jajka, polewamy sosem, układamy plastry sera, posypujemy posiekaną natką pietruszki, zakrywamy górą bagietki. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
R'n'G KitchenPewnie każdy z Was latem przyrządza fasolkę. Ja do tej pory robiłam ją albo z bułką tartą albo z sosem beszamelowym ( klik ). W tym roku postanowiłam przygotować fasolkę nieco inaczej. Buszując po internecie w poszukiwaniu inspiracji natrafiłam na wiele przepisów na fasolkę w pomidorach. I w ten sposób stworzyłam własną wersję, która tak posmakowała mojemu M, że teraz najchętniej jadałby
My simple kitchen