bułki - 33426 przepisów (strona:1515/2229)

Sałata po cesarsku 136

Filety z sardeli pokroiłem w kostkę, zmiksowałem z czosnkiem oraz oliwą, bulionem, octem, sokiem cytrynowym, musztardą, pieprzem i pietruszką.. Domieszałem 6 łyżek parmezanu. Drugi ząbek czosnku obrałem. Kromki bułki opiekłem z obu stron na patelni wypędzlowanej olejem, mocno natarłem czosnkiem. Grzanki posoliłem, popieprzyłem i pokroiłem na kawałki. Sałatę umyłem, odwirowałem z wody, wymieszałem z sosem. Obłożyłem kawałkami grzanek, posypałem

R'n'G Kitchen
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 163

owoce, białko, zdrowe tłuszcze (olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany) oraz/lub pełne zboża, a nie dostarczać pustych kalorii w postaci cukru i tłuszczy trans. Posiłek złożony ze słodkiej bułki i szklanki soku owocowego lub posłodzonej herbaty tylko na krótko da uczucie najedzenia. Po takim pożywieniu już po 1-1,5 h, żeby zabić głód, sięgniesz po przekąskę, najczęściej tuczącą

Codogara
Zupa gulaszowa na bogato z przyprawami Plenus. 159

smaku solą, pieprzem lub chili.Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć, ja akurat gotowałam na więcej osób. Gęstość również zależy od Was , jeśli lubicie rzadsze dodajcie więcej wody. Zupę można podać z bułką.     Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szybkie kanapki z pasztetem 153

grubsze plasterki lub cieńsze i rozsmarować je na kromkach chleba. W zależności od preferencji możemy łączyć wyrazisty smak pasztetu zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem – chlebem oraz bułkami. Aby wydobyć jego smak możemy wcześniej posmarować kromki masłem lub margaryną. Na śniadanie lub do pracy przygotujemy klasyczne kanapki z warzywami – przekładamy kromki sałatą, pomidorem, ogórkiem czy papryką i rzodkiewką. Smak

Moja smaczna kuchnia
Szarlotka sypana 285

cynamon. Wymieszać. Wszystkie sypkie składniki na ciasto wymieszać i podzielić na 3 części. Do formy prostokątnej (o wymiarach około 35cm x 24cm) wysmarowanej masłem lub margaryną i posypanej bułką tartą, wsypać 1 część sypkich składników. Kolejno wyłożyć połowę jabłek, drugą część sypkich składników, resztę jabłek i ostatnią część sypkich składników. Z góry pokryć równomiernie ciasto wiórkami z masła. Piec

Cukiernia Pychotki
Szarlotka z bezą i złotą rosą 198

Kiedy piana była sztywna wsypywałam porcjami cukier. Na koniec wsypałam mąkę ziemniaczaną.  Teraz już miałam piękną sztywną i lśniącą pianę.     Podpieczony spód ciasta można lekko obsypać bułką tartą, żeby nie nabrał zbyt dużo wilgoci z jabłek. Ja tego nie zrobiłam celowo, dzięki czemu moja szarlotka była cała wilgotna. Właśnie taką chciałam, Wyłożyłam masę jabłkową na spód ciasta

Kuchnia u Krysi
NALEŚNIKI Z PŁASKURKI I ORKISZU, BEZ DODATKU MLEKA 308

bazie płaskurki pomagają obniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego.  Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku.  Źródła:  Stressfree ,  superpokarmy Składniki na ok.10-12 sztuk: - 200g mąki orkiszowej jasnej typ750

Smaczne Zdrowe
Knedle ze śliwkami i bułką tartą 255

Przepis na pachnące śliwkami knedle polane złocistą bułką tartą. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Placki z cukinii z fetą i ziołami – wariacja na temat Kolokithokeftedes 242

samym greckim jogurtem. Danie to moja wariacja na temat Kolokithokeftedes – greckich placuszków z cukinii z fetą i ziołami. Greckie placki zamiast surowych ziemniaków mają w składzie ziemniaki ugotowane i bułkę tartą, fetę i żółty ser. Są formowane przed smażeniem i smażone w głębokim tłuszczu. U mnie – ich dużo lżejsza wersja, bardziej skoncentrowana i zdecydowana w smaku. SKŁADNIKI 500g cukinii, najlepiej

Karo in the Kitchen
Jaglane kluski z sosem grzybowym 192

dodatkiem kaszy jaglanej i twarogu podane z sosem ze świeżych grzybów leśnych. Kluski można podać oczywiście z innym sosem, albo na słodko polane śmietaną, jogurtem czy z zasmażką z bułki tartej. Składniki: Na kluski: 100 g kaszy jaglanej 300 g mąki pszennej (ok półtora szklanki) pół szklanki mąki ziemniaczanej (ok 100 g) 250 g twarogu 2 jajko sól olej

e-PrzepisyKulinarne
#MyFirst7Jobs 160

Nauczyłam się pisać (pod dyktandem pani Czesi): protokoły, prośby o dotację, regulaminy konkursów oraz co jakiś uczestniczyłam w spotkaniach z miejscowymi dawcami krwi. Do tego przejadałam się pączkami i bułkami z budyniem (dupa rośnie), które pani Czesia zawsze zamawiała na nasze spotkania. W końcu byłam jej ulubioną (i jedyną) pracownicą :) Uwielbiałam ją i zawsze mnie rozśmieszała, kiedy nerwy jej puszczały

Pink Envelope
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z NUTELLĄ 217

podniebienia! Składniki:   2 szkl mąki pszennej tortowej  3 czubate łyżki cukru 15g świeżych drożdży 2/3 szkl mleka 75g masła 1 jajko szczypta soli dodatkowo : jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem cukier puder do posypania po upieczeniu nutella do nadzienia Wykonanie: Przygotowujemy rozczyn: mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, łyżeczkę mąki i łyżeczkę cukru, mieszamy i zostawiamy

Walijskie Pichcenie
Burgery meksykańskie 212

przez 30 minut 8. Po 15-20 minutach przewróć każdy z kotletów na drugą stronę i dopiecz kolejne 10-15minut. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami u mnie z bułkami, awokado, sałatą, pomidorem i ogórkiem małosolnym +ketchup z musztardą

Fiolka w kuchni
Czosnkowe grzanki z oregano 191

Grzanki są idealnym dodatkiem do zup kremów i sałatek. Czosnkowe grzanki z oregano nadadzą im oryginalnego smaku i aromatu.  Składniki: kilka kromek pieczywa (chleba lub bułek) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku pół łyżeczki oregano Wykonanie: Pieczywo kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Ilość grzanek powinna być taka, aby na patelni leżały jedną warstwą. Oliwę mieszamy

Smak mojego domu
Fasolka szparagowa pasteryzowana 166

Bardzo lubię świeżą fasolkę szparagową, zerwaną i obgotowaną, polaną masełkiem z bułką tartą. W tym roku ze względu na karmienie Adasia odmówiłam sobie jej jedzenia, ale odrobinę zamknęłam w słoiczku i myślę że już niedługo otworzę pierwszy przy przypomnieć sobie jak smakuje. A powiem Wam, że tak zakonserwowana jest praktycznie bez zmian. Możemy ją ponownie obgotować i podać

Kuchnia w czekoladzie