bułki - 33426 przepisów (strona:1510/2229)

SERNIK WIEDEŃSKI 194

mąkę lub budyń  i jeszcze chwilę ucierać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut

RAROSSA
tort kakaowo-śmietankowy :-) 247

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Miksujemy Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy.  Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170-180 stopni, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy biszkopt z tortownicy i studzimy. Zimny przecinamy na trzy blaty. Wracamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Małdrzyki krakowskie 202

Wakacje się skończyły, a zaczęła się ponownie akcja Wypiekania na śniadanie ..no i fajnie jest tak razem wirtualnie coś upiec lub usmażyć..Miałyśmy do wyboru dwie propozycje..bułki lub małdrzyki..Dzień wcześniej przed akcją szukałam sobie przepisu na jakieś racuszki z twarogiem i w oko wpadł mi właśnie przepis na małdrzyki...a tu zdziwienie jak zajrzałam

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z łopatki, w sosie pomidorowo - bazyliowym 551

cukinią jest gęsty i bardzo aromatyczny. Duża porcja zdrowia na talerzu. Składniki na pulpety (wyszło 9 sztuk): 500 g mielonej łopatki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 50 ml bułki tartej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka bazylii suszonej oliwa do podsmażenia pulpetów Składniki

Smak mojego domu
Baba nie FIT 144

białkami , jak już masa jest gotowa , rozdzielam ją na trzy części , do jednej dodaje kakao , do drugiej barwnik różowy , a trzecią pozostawiam białą , następnie na wysmarowaną tortownicę i posypaną bułką tartą wylewam na zmianę części ciasta , patyczkiem drewnianym delikatnie mieszam aby powstała nam mozaika , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni na 45 minut . Po 45 minutach ciasto wykładam

Mój Smak
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI 253

gniazd nasiennych i kroimy  na małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka, cukier i przyprawy. Pod koniec dodajemy rodzynki. Studzimy. Do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wykładamy ciasto. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na razie na 10 minut. k Po ty czasie wykładamy na podpieczony spód jabłka. Pozostałą częścią ciasta przykrywamy

KuchcikoweLove
Tarta z kremem limonkowym bez pieczenia - "Fit Słodkości" Kinga Paruzel 224

ananasa (pokrojony w kostkę) 1 figa 1/4 szklanki miodu malinowego* szczypta soli PRZYGOTOWANIE: W mikserze, malakserze lub thermomixie należy umieścić orzechy i zmiksować je bardzo drobno, aby konsystencja przypominała bułkę tartą. Dodajemy wiórki kokosowe, daktyle no i szczyptę soli. Wlewamy sok wyciśnięty z jednej limonki. Całość znowu miksujemy. Masa powinna przypominać ciasto tzn. musi być plastyczna. Ja wyłożyłam nią blaszkę

ClauditteMissCooking
Pyszne krokiety z pieczarkami, grzybami i serem żółtym :-) 171

mąka do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Następnie, na naleśnik dajemy farsz, i zwijamy krokiet.  Maczamy go w roztrzepanym jajku (3 jajka) doprawionym solą i pieprzem.  I obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor i gotowe. Są pyszne, zarówno zaraz po usmażeniu, jak i odgrzewane. Ser się rozpuszcza, scala farsz i rewelacyjnie się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto łaciate z masą serową a'la sernik gotowany -piękne i pyszne ciasto :-) 514

pieczenia. Miksujemy delikatnie, na najmniejszych obrotach do połączenia się składników. I nasze drugie ciasto gotowe:-) Teraz przechodzimy do przygotowania naszego łaciatego biszkopta. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Jeśli chcecie możecie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. I zaczynamy wykładanie ciasta. Kładziemy łyżkę ciasta białego, i następnie ciemnego na przemian.Drugą warstwę tak samo, tylko na białą masę dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne ciasto z colą i masą herbatnikowo-orzechową :-) 722

oraz proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do masy bardzo delikatnie miksując. Następnie dodajemy olej oraz colę.  Wszystko dokładnie miksujemy.  Biszkopt wylewamy do posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą blaszki.  Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu biszkopt nasączamy colą.  MASA: -150g  zmielonych herbatników np. szkolne -150g zmielonych orzechów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych 213

soli. następnie dodajemy cukier, potem po żółtku. Delikatnie miksujemy. Do całości dodajemy  mąkę oraz mąkę ziemniaczaną. Całość miksujemy bardzo delikatnie.  Masę wykładamy do posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą blaszki. Biszkopt pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni. Biszkopt wykładamy z blaszki i studzimy. MASA SEROWA -2 galaretki cytrynowe -500-600g serka homogenizowanego waniliowego -2 śnieżki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
wuzetka :-) 206

Następnie do całości dodajemy wrzątek i miksujemy.  Do masy dodajemy proszek do pieczenia i delikatnie miksujemy. Dodajemy białka mieszamy i ciasto gotowe.  Blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy i wstawiamy do piekarnika na około pół godziny -temperatura 170 stopni. po upieczeniu wyciągamy delikatnie ciasto z blaszki i studzimy. Następnie przecinamy na 2 blaty. PONCZ

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszna, puszysta babka wielkanocna na maślance z czekoladą 245

chcecie babki z czekoladą, nie musicie jej dodawać, ciasto jest pyszne bez żadnych dodatków. Możecie też dodać np borówki , orzechy co chcecie :-) Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.  Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.  I gotowe.  Babkę wyciągamy z formy, i polewamy polewą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
puszysta, wilgotna babka wielkanocna, prosta, pyszna, dwukolorowa 301

minut. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksujemy, dodajemy olej oraz wodę-miksujemy. I ciasto gotowe :-)   Dużą formę na babkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. 2/3 ciasta wylewamy, zaś do reszty dodajemy kakao. Całość miksujemy, i wylewamy do formy.  W tej babce jest fajne to że nigdy nie wiemy jak będzie wyglądała w przekroju

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z rosą 412

rozdrabniamy palcami. Do całości dodajemy żółtka (białka odkładamy do piany) I wyrabiamy ciasto, nie za długo, ciasto musi być delikatne, elastyczne i gładkie. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. następnie ciasto wałkujemy i wkładamy do blaszki, nakłuwamy widelcem. Teraz przechodzimy do przygotowania masy serowej. MASA : -1,5 kg sera białego -tłustego lub półtłustego -0,5 szkl oleju

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku