farszem, upieczone w piekarniku :) Nie wiem jaki jest przepis na tzw. prawdziwy strudel, mój jest smaczny i robię go po swojemu. Ciasto jak na bułki czy pizzę, a do środka to co lubimy wówczas będzie smacznie, zdrowo i domowo. Danie jest tak łatwe, że można je z dziećmi zrobić :) wówczas każdy robi dla siebie
chleba naszegojuż wszystko ładnie zgęstniało i cały dom pachnie :) wówczas jest już czas na przełożenie do słoików i zawekowanie :) Oczywiście zawsze musi być mała degustacja dla smakoszy :) z bułką :) Na pewno nigdzie w sklepie nie ma takiej konfitury :) Zachęcam do tej jakże pożytecznej zabawy, dobre truskawki są tylko teraz potem już
chleba naszegomówią " nie daleko upada jabłko od jabłoni" :) Ania dzisiaj wyprzedziła wszystkich zanim zdążyli zjeść płatki ... i zrobiła prawdziwe śniadanie :) Wszystko było ! Chleb, domowe bułki, sałata z ogródka i ogórki (już się pojawiły) kawa zbożowa, konfitura... ...dla każdego coś dobrego i smacznego... ...na słono i na słodko... Wakacje ! ...trochę w domu tak bez egzaminów, sprawdzianów, występów
chleba naszegomaxi :) Taki "krokiet", to już słuszna porcja :) Wszystko smarujemy rozbitym jajkiem, nacinamy i wstawiamy do pieczenia na 30 min/ 200 st.C Jak zostanie trochę ciasta, to możemy ulepić bułkę :) W piekarniku wszystko pięknie wyrasta :) Jak widać pięknie się upiekły, jeszcze lepiej smakowały :) Polecam
chleba naszegoprzypraw zalecam dodać dużo majeranku, pieprz ziołowy lub czarny i sól. Połączone składniki mielimy w maszynce do mięsa lub blendujemy... Z przygotowanej masy lepimy kotlety... Panierujemy w bułce tartej lub w mące i pieczemy... Upieczone kotlety serwujemy na gorąco z czym kto lubi :) Można też zostawić na później do odgrzania :) Smacznego
chleba naszegoDomowe mini hot dogi :) Bardzo szybka i smaczna przekąska dla małych i dużych :) Robimy klasyczne ciasto drożdżowe jak na bułki czy pizzę :) 1kg mąki, 1/2 kost. drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli Ciasto możemy zrobić wcześniej i wówczas trzymamy je szczelnie zamknięte w lodówce. Na rozwałkowane ciasto nakładamy parówkę, zawijamy, odcinamy
chleba naszegoGisia patrzy na czary mary :) Kulki układamy na blaszkę... Rozpłaszczamy ... Wstawiamy na 30min/ 200 st.C do piekarnika :) No i kotlety gotowe :) Jak jest mięso, to potrzeba coś jeszcze :) Bułki upiekły się wcześniej, więc teraz czas na ogórka z jogurtem, czosnkiem ... Rośnie w ogródku cukinia... :) więc tak jak kotlety trafiła na 20min/200 st.C do piekarnika Jak już wszystko mamy
chleba naszegonaleśniki :) Ciasto robimy z 1/2 kg mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody :) Mięso mielone 1/2 kg z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i trochę bułki tartej... Ciasto wałkujemy i wycinamy :) nakładamy mięso i lepimy pierogi... Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu pierogów i zagotowaniu ponownym wody ....wyławiamy po 2-3 minutach
chleba naszegogotowania dodajemy wątrobę żeby się ładnie sparzyła... Tak przygotowane mięso zostawiamy do wystygnięcia :) Potem zabieramy się za mielenie, wszystko mielimy razem z liśćmi i zielem, 2-3 suche bułki moczymy w rosole, który został z gotowania i też przepuszczamy przez maszynkę. Drugi raz mielimy dodając czosnek, jałowiec....przyprawiamy po swojemu łyżką pieprzu, łyżką gałki, 3 łyżkami majeranku...próbujemy
chleba naszegoKlasyczne mięso mielone, upieczone w piekarniku z małym dodatkiem :) ... ...do środka pieczeni wkładamy gotowane jajka :) Przygotowujemy mięso mielone 500 g, jajko surowe, bułkę tartą, cebulę, czosnek, przyprawy... ... i ugotowane na twardo jajka. Mięso wyrabiamy z jajkiem i przyprawami... przygotowujemy keksówkę i jajka... połowę mięsa wykładamy do blaszki i w zrobine wgłębienie wkładamy jajka... potem drugą połową mięsa przykrywamy jajka
chleba naszegosoli i niecałej szklanki ciepłej wody. Mięso smażymy... po usmażeniu schładzamy. Potem wałkujemy ciasto, kroimy i nakładamy mięso z kawałkiem sera :) Można dołożyć cebulkę, pomidora... jak kto lubi :) Bułki zawijamy i układamy na blachę do pieczenia. Pieczemy 20 min / 220 st.C i już gotowe :) Smacznego
chleba naszegopół łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki na farsz: jeden duży brokuł 1 cebula 4 ząbki czosnku 100g sera koziego gałka muszkatołowa olej do podsmażenia Dodatkowo: jedno jajko bułka tarta olej rzepakowy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać. Ja zawsze używam do tego blendera, jest o wiele szybciej. W tym czasie nagrzewam patelnię. Patelni nie smaruję olejem
wysmienityjajko cały czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawy oraz esencję waniliową i dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch okrągłych foremek do pieczenia wysmarowanych masłem i posypanych bułka tartą. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 º C. Odstawiamy do ostygnięcia Śliwki suszone zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na pół godziny. Żelatynę namaczamy w pary łyżeczkach zimnej wody. Kiedy trochę
wysmienitydrugim cały czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawy oraz esencję waniliową i dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch okrągłych foremek do pieczenia wysmarowanych masłem i posypanych bułka tartą. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 º C. Odstawiamy do ostygnięcia Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz cynamonem. Całość przekładamy do szprycy i wyciskamy połowę śmietanki na biszkopt. Zakrywamy
wysmienitybaza ½ szklanki dżemu jagodowego zmiksowanego Przygotowanie: Dodajemy dżem jagodowy. Dokładnie mieszamy. Etap końcowy - pieczenie: Rozgrzewamy piekarnik do 175 C. Blachę np.tortownicę 26 cm smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy po szklance ciasta na przemian na środek blachy. Raz czekoladowe, raz jagodowe. Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku przez 25-35 minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy w formie
Życie zaczyna się w kuchni