bułki - 33926 przepisów (strona:1520/2262)

Ciasto kakaowy salceson 393

pieczenia i kakao. Ponownie mieszamy rózgą na jednolitą masę. Na koniec dodajemy jabłka i teraz już delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Tortownicę lub inną formę smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Przekładamy masę do formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy 50 minut do tzw. suchego patyczka.  Ciasto wyjmujemy, studzimy, ewentualnie posypujemy cukrem pudrem

Życie zaczyna się w kuchni
Jogurtowe ze śliwkami 172

suche składniki, a w drugiej mokre. Łączymy składniki z obu misek na jednolitą masę. Wykładamy do okrągłej tortownicy o średnicy ok. 21 - 22 cm, wysmarowanej wcześniej masłem i obsypanej bułką tartą. Wierzch ciasta obkładamy wypestkowanymi śliwkami, skórką do dołu. Pieczemy przez około 40-50 minut do tzw. suchego patyczka

Życie zaczyna się w kuchni
Tort śmietanowy z czarną porzeczką 174

koniec dodajemy żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypujemy przesiane mąki. Delikatnie wymieszać do przy pomocy drewnianej łyżki.  Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty.  Przygotowanie kremu

Życie zaczyna się w kuchni
Śmietanowy tort z ciasteczkami Oreo 205

koniec dodajemy żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypujemy przesiane mąki. Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki.  Tortownicę o średnicy ok 18 cm smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty. Przygotowanie kremu

Życie zaczyna się w kuchni
Tatar wołowy 171

Cześć Jedną z moich ulubionych przystawek jest tatar. U mnie w domu podaje się go najczęściej na kanapkach z bułki lub chleba. W wersji bardziej eleganckiej można go podać ładnie uformowany w lekko spłaszczoną kulkę (w kulce można zrobić wgłębienie na żółtko) otoczony posiekaną cebulką, grzybkami lub ogórkami konserwowymi. Tatar wołowy Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miskę, widelec, łyżkę

blog.moje-pasje.info
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z SEREM 140

CENA POTRAWY: 13 ZŁ . ILOŚĆ PORCJI: 6-9 (wyszło 18 bułeczek) Składniki: Około 4 ,5 szklanki mąki, 20 g drożdży, 3 łyżki cukru, 2 jajka + jedno do posmarowania bułek, 50 g masła, szklanka mleka, szczypta soli; masa serowa: 500-600 g twarogu z wiaderka, 3 łyżki cukru pudru, żółtko, 2 opakowania cukru wanili owego. Przygotowanie: Drożdże dokładnie łączę

JejKuchnia
KOTLET SCHABOWY Z JAJEM 136

Kotlet schabowy z jajkiem,  ziemniaki,  pieczarki i cukinia panierowane w bułce,  ogórek kiszony

JejKuchnia
HAMBURGER DOMOWY - PYCHA! 217

Kotlet mielony. Bułka do hamburgerów. Podsmażona cukinia z czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką, cayenne i solą. Pomidor, papryka, ogórek, cebula. Kapusta czerwona. Sos z ketchupu i majonezu

JejKuchnia
Tulipan 200

nich dodajemy budyń, do drugiej kisiel, do trzeciej mak, a do ostatniej kakao.  Każdą część ciasta mieszamy, by składniki się połączyły. Do mocno natłuszczonej foremki keksowej i posypanej bułką tartą kolejno wlewamy ciasta: pierwsze budyniowe, potem kakaowe, następnie makowe, a na koniec kisielowe ;) Ciasto pieczemy w 170 stopniach około godziny. A potem tylko jemy

Lawendowe Niebo
Kotleciki z zielonego groszku 148

samego groszku i dużej ilości smakowych dodatków. Czy groszek musi być mrożony? Nie. Bez problemu kotleciki powinny wyjść z zielonego groszku z puszki, ale zapewne będzie trzeba dodać bułki tartej do zagęszczenia. Puszkowany groszek jest znacznie bardziej nasiąknięty wodą od tego świeżo ugotowanego. Jednakże pod względem wartości odżywczych polecałbym sięgnąć po mrożony. Jest łatwo dostępny i moim zdaniem smaczniejszy

Blendman
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 137

układać obok siebie kawałki ciasta. Przykryć ściereczką i dać ciastu jeszcze 15 min by trochę podrosło. Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec przez 30 min. Artykuł Zawijane bułki drożdżowe z makiem pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Domowe kajzerki. 201

Gdybyście mogli wybrać: domowe bułki czy te ze sklepowej półki, to które byście wybrali? Z pewnością te domowe. A dlatego, że są bardziej pachnące, mięciutkie, syte, nienapompowane jak te z Biedronki i przede wszystkim swojskie. A jeżeli Wam powiem, że wystarczy kilka minut je zagniatać i na końcu uformować, by je przygotować, a reszta zrobi się sama, to uwierzycie? Spróbujecie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Babka majonezowa 164

łyżką, mąki wymieszane z proszkiem dosypywać stopniowo i delikatnie łączyć z masą, wlać sok z cytryny i wsypać skórkę, połączyć. Foremkę babkową, najlepiej z kominem wysmarować masłem, nie posypywać bułką tartą! Piec około 50 minut w temperaturze 180° C, po upieczeniu wyjąć, wystudzić w foremce, ostudzoną wyjąć i oprószyć cukrem pudrem, można polukrować, lub polać polewą czekoladową, jak kto lubi

kgwjanczewo
Cytrynowa babka ucierana wg Aleex 154

dodać otartą skórkę z 2 wcześniej umytych i sparzonych gorącą wodą cytryn, zmiksować. Porcjami, cały czas miksując, dodawać sok z cytryn. 6. Do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką wyłożyć kleksy ciasta. Jest ono dość gęste. 7. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 – 200 stopni C około 1 godziny. Sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby dopiec jeszcze 10 – 15 minut

W mojej kuchni
Babka z fasoli bez tłuszczu, mąki i cukru. 137

skórki  będą mało widoczne. Dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy i gotowe. Kto nie ma melasy, może sobie posłodzić czymś innym. Foremkę proponuję wysmarować lekko tłuszczem  i obsypać bułką tartą. Niby na nich piszą, że nie trzeba, ale ja tam wolę posmarować, później nie ma problemów z wyjmowaniem. Wstawiamy do zimnego piekarnika , ustawiamy na 180 stopni i pieczemy około

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania