bułki - 33426 przepisów (strona:1500/2229)

Quiche ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim 208

schładzania formuję je w cienki wałek, który później kroję na plasterki i tymi plasterkami wylepiam dokładnie formę do połowy jej wysokości. Forma nie wymaga smarowania tłuszczem, wysypywania bułką czy mąką – to kruche i tłuste ciasto, po wypieczeniu na pewno samo od formy odejdzie. Ciasto dziurawię widelcem i wlewam masę jajeczną z dodatkami. Formę z quiche wstawiamy na środkowy poziom rozgrzanego

Karo in the Kitchen
Babka marmurkowa 129

nich połączyć z rozpuszczoną, płynną miksturą z czekolady, o temperaturze pokojowej  (fot.2) . Przygotować foremkę do babki o średnicy 25 cm, z szerokim kominem. Wysmarować ją masłem i wysypać bułką tartą. Masę przekładać do foremki dwoma łyżkami, na przemian oba kolory ciasta  (fot.3) . Nożem zrobić 3 lub 4 ósemki, dla uzyskania efektu marmurkowego wzoru  (fot.4) . Piec przez

Świat Ciasta
Chleb pszenno-żytni 154

brytfannę, by góra nie zrumieniła się nadmiernie. Po upieczeniu od razu wyjmujemy z blaszki i zostawiamy do przestudzenia. Zajrzyj też do etykiety PIECZYWO po inne przepisy na chleb i bułki z domowej piekarni :) A czy Ty pieczesz w domu chleb? Jak często? Podziel się ze mną swoim doświadczeniem i ciekawymi przepisami

Kolorowy Przepisownik
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 955

wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na koniec, dodajemy wolnym strumieniem olej. Dodajemy szpinak i mieszamy na wolnych obrotach. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzone ciasto wyjmujemy z tortownicy i kroimy na blaty. Górny blat rozdrabniamy w dłoniach lub widelcem. Przygotowujemy poncz do nasączania ciasta. Blaty

Mieszam w Garnku
Calzone mini. 191

zrobiłam wersję mini :) Polecam bo są naprawdę pyszne, a przede wszystkim wygodne do jedzenia. Duże calzone trzeba kroić nożem, a takie małe można spokojnie jeść  ręką jak bułkę. Składniki na ciasto: 400 g maki 30 g drożdży 250 ml wody z mlekiem 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju Wykonanie: Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie

Agusiowe smakołyki
Ciasto bananowe bez mąki, cukru i tłuszczu 367

wymieszać delikatnie z mokrymi i suchymi składnikami. Na koniec dodać do ciasta posiekane orzechy, pestki dyni i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i przełożyć do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
pasztet pieczarkowo - jajeczny 169

ogniu aż woda odparuje. Jaja i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posiekany szczypior, przestudzone pieczarki z cukinią i pozostałe składniki. Masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki. Piec ok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

6niebo
babka twarogowa 159

masa będzie jednolita wciąż ucierając dołożyć twaróg, jogurt i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz skórkę i sok z cytryny. Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Białko utrzeć z sokiem cytryny, stopniowo dodając cukier puder aż do otrzymania odpowiedniej gęstości

6niebo
Kotleciki z komosą ryżową i czosnkiem niedźwiedzim 188

drobno pokrojona w kostkę 1 średnie jajo,  1 zielone chilli, pozbawione pestek i drobno posiekane 60 g białego sera twarogowego 30 g  cheddara, grubo startego 30 g bułki tartej 1 łyżeczka kminu rzymskiego po 3/4 łyżeczki soli i pieprzu czarnego - lub do smaku do smażenia: olej lub oliwa do podania: 1 duża cytryna, pokrojona w ósemki Przygotowanie Komosę

Stare Gary
GNOCCHI DI PANE – GNOCCHI Z CHLEBA 207

smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Chleb kroimy w kosteczkę, namaczamy w mleku ok. 15 minut, odsączamy. Dodajemy starty parmezan, skórkę z cytryny, jajko oraz przyprawy. ( Gdyby masa była zbyt rzadka dodajemy bułki tartej ). Z wyrbionej gładkiej masy formujemy okrągłe kluseczki, dociskamy widelcem i gotujemy we wrzątku ok. 1,5 minuty od wypłynięcia. Podajemy a gorąco, przesmażone na maśle z orzechami włoskimi

Ostra na Słodko
Małe chlebki (do koszyczka wielkanocnego) 136

Małe chlebki idealnie pasują do wielkanocnego koszyczka. W dzień powszedni mogą być pyszna podłużną bułką. Są puszyste i delikatne w smaku. 550 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka soli 1,5 szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 15 g drożdży 2 jajka 80 g margaryny Do misy miksera przesiewamy mąkę pszenną oraz wsypujemy sól. Mleko podgrzewamy. W ciepłym rozpuszczamy cukier oraz

VioletoweKucharzenie
Dieta rozdzielna na Wielkanoc... 214

Druga część obiadu poczeka ok. 2 godzin i ok 15:00 - 17:00 będziemy rozkoszować się pieczenią. Pieczeń w odróżnieniu od kotletów nie zawiera bułki i nie jest smażona więc zdrowsza.       Oczywiście każdy ma tu własne pomysły na potrawy mięsne i o ile nie jest to kaczka nadziewana jabłkami i innymi węglowodanami, to spokojnie można zaadoptować

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
chleb bezglutenowy (bez drożdży i jajek) 144

miesiącu szalejmy Zaczęliśmy od pysznego kokosowego deseru z musem jagodowym , potem świetny przepis na najlepsze bułki bezglutenowe do burgerów (chociaż widziałem je na instagramie przygotowane w wersji na słodko, z truskawkami i polewą czekoladową – też dobry pomysł). Ostatnio mocno przyglądałem się wypiekom z użyciem babki jajowatej (znakomicie reguluje funkcjonowanie układu pokarmowego). Szukałem przepisu, aby przygotować dobry chleb bez jajek

PaleoLife
Biszkoptowa babka z mieszanką keksową i kandyzowanym pomelo. 167

się rozpuści. Dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników. Następnie porcjami dodawać mąki z proszkiem i delikatnie mieszać łyżką. Formę na babkę z kominem dokładnie natłuścić i obsypać bułką tartą lub kaszą manna. Mieszankę keksową połączyć z łyżką mąki pszennej i dokładnie wymieszać aby każdy kawałek skórki był obtoczony w mące. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać, przełożyć do foremki

Radość kipiąca uśmiechem.
Serowo- kakaowa Kopuła 163

zimnej masy dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem oraz żółtka. Miksuję. Na końcu dodaję ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 26cm. 2. Ciasto serowe: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Następnie dodaję ser, mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Białka ubijam na sztywno. Pianę

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania