bułki - 33426 przepisów (strona:1496/2229)

ciasto czekoladowe z nutką pomarańczy 241

ucierając dodać miód, jajka i skórkę z pomarańczy. Wszystkie "suche" składniki wymieszać razem, wsypywać partiami do masła na zmianę z pomarańczowym sokiem. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki. Piec ok 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ( do tzw "suchego patyczka

6niebo
Babka kawowo - pomarańczowa z jogurtem 159

odwracamy na talerz. Wierzch dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z dużymi orzechami.  Jeżeli nie mamy silikonowej formy możemy użyć tej metalowej. Wcześniej smarujemy ją masłem i obsypujemy bułka tartą

VioletoweKucharzenie
Zapiekanki z pieczarkami i serem żółtym, klasyczne jak z budki. 234

wzdłuż na pół, nakładam pieczarki, posypuję startym żółtym serem.  Zapiekanki piekę w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach z termoobiegiem około 10- 12 minut. Kiedy ser się rozpuści a bułka jest chrupiąca są gotowe.  Zapiekanki podaję polane keczupem ( dziś u mnie Kielecki pikantny extra ) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Gotowane klopsy z piersi kurzych w sosie z porami 165

Przygotowanie klopsów – piersi kurze, cebulkę zmielić w maszynce do mięsa z tarczą z dużymi oczkami. Do masy mięsnej dodać jajka, paprykę w proszku, oregano, posiekaną natkę pietruszki, mąkę, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i zostawić na 15 minut. Thermomix do naczynia miksującego dodać pokrojoną cebulę, zmiksować obroty 6, czas 5 sek wyjąć cebulę i włożyć

Kuchnia Pokoleń
Pierogi 155

zaczyn urośnie,  to dolewamy jeszcze jedna szklankę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto... Jak ciasto sobie odpoczywa i rośnie, przygotowujemy farsz :) Mielimy/ blendujemy kiełbasę, cebulę, czosnek, dorzucamy jajko, trochę bułki... coś zielonego i mieszamy do połączenia się składników... Zagniatamy ciasto, dzielimy, wałkujemy i wycinamy kółka, nakładamy farsz i już :) Polepione pierogi układamy na blacie posypanym mąką,  potem dzielimy

chleba naszego
CYNAMONOWE BUŁECZKI 146

Pyszne i pachnące CYNAMONOWE BUŁECZKI wprowadzą do każdego domu wyjątkową... Artykuł CYNAMONOWE BUŁECZKI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pyszne ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 1555

mleka w proszku pełnego PONCZ -0,5 szkl wody -1 łyżka kawy rozpuszczalnej -2 łyżki wódki lub rumu DODATKOWO -opakowanie okrągłych biszkoptów około 400g Biszkopt Blaszkę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek-ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, potem żółtka. na koniec przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka drożdżowa parzona 176

minut. Następnie dodaj cukier waniliowy, skórkę z cytryny, stopione masło i rodzynki. Ciasto wyrabiaj do momentu, aż będzie odstawało od ręki. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Wypełnij ją do połowy wysokości ciastem. Wstaw do średnio rozgrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut. Łakomczuchy mogą przygotować lukier. PS. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem 832

pieprz ulubione przyprawy/zioła Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić ulubionymi przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Formę posmarować masłem i obsypać lekko bułką tartą. Następnie ułożyć na niej ciasto i nakłuć je widelcem. Na ciasto ułożyć podsmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta oraz oliwki. W misce połączyć jajka z serem żółtym

The Sweet Damsel
Drożdżowe bułeczki 175

wielką przyjemnością. Te piekę na święta Wielkanocne i podaję jako faszerowane odcinając efektowną górną część która służy jako przykrywka bułeczkowej miseczki  :)   Drożdżowe bułeczki Składniki na 8 bułek :  500 g mąki pszennej 6 łyżek roztopionego masła 50 g świeżych drożdży  łyżeczka soli   łyżeczka cukru  około 300 ml mleka  Przygotowanie :  Przygotowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
chleb z kaszą gryczaną 173

dodajemy wyrośnięty zaczyn, ostudzona kaszę, sól, tłuszcz i szklankę wody.  Wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Ciasta mamy na dwie foremki 30x11, które smarujemy i obsypujemy bułką tartą... Gdy ciasto wyrosło po minimum 1/2 h ... dzielimy i wkładamy do blaszek. Odstawiamy do wyrośnięcia, jak nie ma dobrego miejsca to można wstawić po prostu do zimnego piekarnika

chleba naszego
Babka Cytrynowo - Imbirowa Zwana Ciastem Śniadaniowym 149

koniec ostudzone roztop. masło. Miksujemy mikserem na najwolniejszych obrotach tylko do wymieszania się składników. Tak wyglądała konsystencja ciasta po dodaniu wszystkich składników. Masę przelewamy do foremki wysmarowanej margaryna i bułka tartą. Pieczemy przez 40-60 min w 180 stop. do tkz suchego patyczka. Po  upieczeniu od razu wyjmujemy z foremki i pozostawiamy do ostygnięcia. Źródło inspiracji Tutaj

Gotowanie...to proste !
Nadziane muffiny w orzechowych beretach 178

Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki na muffiny umieść w misce i miksuj do czasu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. 2. Foremki na babeczki wyłóż papilotkami lub posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, następnie wypełnij ciastem do końca. 3. Piecz muffiny w 180*C przez ok. 25min. Krem: 1. Orzechy przeznaczone na krem namocz w miseczce z wodą przez ok. 15min

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Babka cytrynowa 208

cytryny i skórkę, zmiksować. Dodać przesiane mąki z proszkiem, zmiksować na gładkie ciasto. Białka ubić ze szczypta soli, delikatnie łyżką wmieszać do ciasta. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką formy z kominem (o średnicy 24cm), wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45-50 minut w temp. 170stC do suchego patyczka. Upieczoną babkę wyjąć z piekarnika, studzić kilka minut

Obiad gotowy
KLOPS PIECZONY W ŚMIETANIE 151

brzask dnia pojawił się na horyzoncie.Klops wyszedł wspaniały,pyszny ,a dzień słoneczny i myśli pozytywne.Spróbujcie zrobić takiego klopsa od serca,a nie pożałujecie!.Zapraszam. 80dag.mielonego karczku wieprzowego 2 bułki kajzerka 2 jajka 2 cebule 100 ml.oleju 1 duży kubek śmietany mąka1 łyżka sól,pieprz,papryka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso zemleć,dodać cebulę posiekaną,jajko i przyprawy,wymieszać.Do wąskiej formy wlać odrobinę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania