bułki - 33426 przepisów (strona:1496/2229)

Wegańskie bezglutenowe bułeczki na parze 296

jednak... Następnym szczegółem odróżniającym vege bułeczki od tych zwykłych jest sposób ich przygotowania. Przygotowane bowiem zostały w parowarze i tym samym bliżej im do tradycyjnych buchtów in.(parowańców,bułek na parze). Słodkie, delikatne no i zaskakująco sycące. Głównym składnikiem jest mąka ryżowa, a bułeczki rosną dzięki kombinacji sody oczyszczonej i octu. Bez obaw octu nie wyczujecie po upieczeniu

vaniliowoczekoladowa
PAŁKI KURCZAKA W SEROWEJ PANIERCE 221

pałek z kurczaka Marynata:   6 łyżek oliwy 4 łyżki octu winnego 5-6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki chili   Panierka: 1 szklanka bułki tartej 10 dag drobno startego parmezanu 3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego  Przygotować marynatę : obrać czosnek,przecisnąć przez praskę,dodać pozostałe składniki marynaty - dokładnie wymieszać.Umyte i osuszone pałki kurczaka umieścić

Niespełnione zdolności kulinarne
METROWIEC 11707

ciemnej) 100 g wiórków kokosowych lub migdałów w słupkach WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C . Dwie keksówki o długości 30 cm wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub mąką. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie stopniowo dolewaj olej oraz wodę, cały czas ucierając masę na mniejszych obrotach. Teraz dosyp mąkę przesianą wraz z proszkiem

Słodko-Słony Świat Ilony
Rafaello z cielęciny 151

cytryny • sól, pieprz, gałka muszkatałowa Wykonanie: • Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, drobno pokroić. • Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła. • Do mięsa dodać bułkę, cebulę, jajko, skórkę z cytryny i przyprawy. • Z masy mięsnej uformować małe kulki. • Klopsiki wkładać do osolonego wrzątku i gotować ok 5 minut

To co kocham
Zapiekanka z brukselki i kurczaka 177

grubych oczkach. • W miseczce roztrzepać jajka ze śmietaną, majonezem i vegetą, dodać połowę sera żółtego i wymieszać. • Blaszkę wysmarować masłem i posypać tartą bułką. • Włożyć brukselkę, kurczaka i ser pleśniowy. Zalać masą jajeczną. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut. • Po tym czasie posypać wierzch resztą startego

To co kocham
Babka krówkowa 147

masa będzie puszysta. • Dodać ajerkoniak i po łyżce mąki z proszkiem nadal ucierając. • Ciasto wylać do formy na babkę posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. • Wierzch posypać pokrojonymi krówkami, które wpadną do środka podczas pieczenia. • Piec 40 minut w 180 st.C. • Po wyjęciu babki z formy i lekkim przestudzeniu polać

To co kocham
Bagietka z mozzarellą i kiwi 170

sztuki kiwi żółte • masło do smarowania • liście bazylii • 3-4 łyżki oliwy do polania Wykonanie: • Bagietkę pokroić na skos na równej wielkości kromki. • Posmarować bułkę masłem. • Kiwi obrać i pokroić w plastry. • Mozzarellę pokroić w plastry. • Kłaść na zakładkę plasterek kiwi zielonego, mozzarelli i kiwi żółtego. • Wstawić do piekarnika nagrzanego

To co kocham
Ciasto jogurtowe 117

dodać jogurt. • Całość wymieszać w jak najkrótszym czasie aż do połączenia składników. • Dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. • Piekarnik nagrzać do 170 st.C, wstawić ciasto i piec przez 40 minut. • Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i cynamonem

To co kocham
Indyk pieczony w całości 203

łyżek soli • 2 główki czosnku • 1 łyżka pieprzu ziarnistego • 2 łyżki ziela angielskiego • 1 łyżka kminku • 8 liści laurowych Farsz • 250 g śliwek suszonych • 2 jabłka • 1/2 szklanki bułki tartej • 1/2 łyżeczki cynamonu • 1 łyżka masła • sok z 1/2 cytryny Do polewania indyka • 3/4 szklanki oleju • 3/4 szklanki roztopionego masła • 2 szklanki soku pomarańczowego Wykonanie: Marynata • Gotować przez

To co kocham
Serek ziarnisty wiosenny 116

skórą na tarce. • Pomidor pokroić w drobną kostkę. • Połączyć warzywa z serkiem, doprawić majonezem, solą i pieprzem. • Posypać posiekanym szczypiorkiem. • Podawać z bułką z masłem

To co kocham
Kotlety z kalarepki 131

smakowały! Składniki: • 2-3 kalarepki • sól, pieprz do smaku, szczypta cukru • 2 jajka • 2 łyżki sosu sojowego • 100 g płatków migdałowych • 4 łyżki orzechów włoskich mielonych lub tartej bułki • 4 łyżki mąki • olej do smażenia Wykonanie: • Kalarepki obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. • Wrzucić kalarepkę na wrzącą, posoloną wodę

To co kocham
Twarożkowa pasta z wędzonym łososiem 129

pokroić na mniejsze kawałki, dodać kilka łyżek twarożku i zmiksować blenderem. • Dodać resztę twarożku i połączyć razem z masą łososiową. • Podawać jako pasta na bułkę ciabattę lub jak w oryginale z bajglami. • Wycisnąć na pastę kilka kropli soku z cytryny, lub wymieszać sok z twarożkiem. Nie należy dodawać soli

To co kocham
Rolada z jabłkami 164

pszennej • 1 łyżka octu winnego • cukier puder do posypania Wykonanie: • Dużą prostokątną blaszkę wysmarować i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować masłem i posypać tartą bułką. • Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie rozłożyć równo na dno blaszki. • Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. • Białka ubić

To co kocham