ogniu mniej więcej ok. 15 minut, Przyprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Na wierzch ścieramy ser i tak zostawiamy. Sam się ładnie rozpuści w gorącymZ bułki robimy grzanki. Kromki smarujemy z obu stron masłem i zrumieniamy w tosterze.Zupę podajemy gorąca z grzankami posypana szczypiorkiemSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli
W kuchennym oknie Ewypiersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju sól selerowa Skworcu Bazylia suszona Skworcu Pieprz zielony Skworcu Czosnek granulowany Mozzarella bułka tarta jajka do smażenia masło klarowane lub oliwa Wykonanie ; Piersi umyć , pokroić i delikatnie rozbić . Posolić , popieprzyć , posypać czosnkiem i bazylią . Na każdym płacie mięsa ułożyć pokrojone w paseczki pomidory(...)mozzarellę. Zwijać jak roladki . Jajka rozbić , zamaczać roladki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na maśle klarowanym lub oliwie. Pyszne i proste
Sama słodycz i szczypta chilizyskają zupełnie nowego smaku Składniki: 60 dag mięsa mielonego mieszanego wieprzowego i wołowego 10 dag sera feta 3 zabki czosnku sól, pieprz słodka papryka papryczka chili 3 łyżki bułki tartej 1 jajko Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i papryką chili. Dokładnie mieszemy, wyrabiamy. Nabieramy trochę mięsa
Z Majeczką w kuchniLubię urozmaicać smak mielonych tak bardzo lubianych w moim domu. Dziś proponuję nadziane zielonym groszkiem Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/4 szkla bułki tartej-do kotletów 1/3 szklanki bułki tartej do panierki sól pieprz-ok po łyżeczce 2 łyzki majeranku Kamis 1/3 puszki groszku konserwowego olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke tartą,sól
Z Majeczką w kuchniPołaczenie smaków baaardzo ciekawe, moje dzieciaki zajadaja sie nimi bez końca, wyjątkowo smaczne z sosem czosnkowym Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki wiórków kokosowych sól,pieprz, olej do smażenia Wykonanie: Piersi mielę w maszynce,doprawiam solą,pieprzem,.Formuję paseczki, panieruję w rozkłóconych jajkach a następnie bułce wymieszanej z wiórkami. Smażę na rozgrzanym
Z Majeczką w kuchnijuż dawno dlatego często robię na obiad takie roladki Składniki: 70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek) 8 plastrów massdamera cienko krojonego 8 plastrów szynki sól,pieprz panierka; bułka tarta 1 jajko wykałaczki do spięcia roladek Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie plastry.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster kładziemy plaster wędliny,na to plaster(...)sera. Ciasno zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce tartej. Smazymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Wyciągamy wykałaczki
Z Majeczką w kuchnikuchni również należy się urozmaicenie, dziś zapraszam na jagnięce mięsko w grillowym wydaniu. Przepyszna kofta. Składniki: pół kg jagnięciny podhalańskiej 1 jajko 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku bułka tarta 1/2 łyżeczki cynamonu Kamis sól morska Kamis czarny pieprz mielony Kamis dodatkowo: ser kanapkowo sałatkowy czerwona cebula olej rydzowy 2 cukinie Wykonanie: Mięso mielimy, do mielenia wrzucamy też cebulę. Dodajemy(...)przeciśniety przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, cynamon ,sól i pieprz. Tak doprawione mięso odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki podłużne, nabijamy na zmoczone patyczki szaszłykowe.Grillujemy po ok 15 minut z każdej strony. Ser kroimy w plastry, posypujemy czerwoną cebulą, polewamy olejem. Cukinię kroimy w plastry, posypujemy solą, odstawiamy na conajmniej 20 minut
Z Majeczką w kuchniszkl.wody gazowanej 1 jajko szczypta soli morskiej Kamis smalec do smarowania patelni farsz: 35 dag pieczarek sól morska Kamis pieprz młotkowany Kamis cebulka panierka: 1 jajko bułka tarta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dać do miski ,wszystko zmiksować na gładka masę.Na suchej patelni ,wysmarowanej tłuszczem posmażyć placki nalesnikowe.Nie robię takich cienkich jak do nalesników,tylko troszke grubsze.Pieczarki oczyszczamy(...)kroimy na pastereczki,smazymy na złoty kolor na patelni,dodajemy cebulkę pokrojoną w kosteczkę.Farsz nakładamy na nalesniki,zwijamy w kopertę.Panierujemy w jajku,bułce tartej.Opanierowane krokieciki smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron RADA : Jesli mamy za mało pieczarek,a chcemy zrobić wiecej krokietów -ćwierć białej kapusty drobno szatkujemy,odgotowujemy doprawiamy,dodajemy do farszu z pieczarek.Wyjdzie
Z Majeczką w kuchnipołaczeniu z nimi brukselka nabiera nowego smaku. Składniki: 500 g brukselki Iglotex 4 ząbki czosnku sól,pieprz 30 g płatków migdałów Bakalland 5 łyżek masła 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy posiekany czosnek, wrzucamy ugotowane brukselki. Podsmażamy ok 3 minut. Wykładamy do salaterki. Na patelni rozpuszczamy resztę masła(...)dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Polewamy po brukselce. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, posypujemy obficie po brukselce. MOJA OPINIA IGLOTEX: Brukselka Iglotex bardzo zaskoczyła mnie smakiem, ponieważ większośc mrożonych jest po obgotowaniu gorzkawa, ta okazała się strzałem w 10, była bardzo słodziutka, co jeszcze podkręcly dodatki. Zapraszam na funpage Igltexu, znajdziecie tam masę ciekawostek,a teraz i super konkurs
Z Majeczką w kuchnisię zmieniać dodatki żeby zawsze smakował inaczej Składniki: pól kg piersi z kurczaka 2 garscie fasolki szparagowej 2 marchwie sól pieprze zioła prowansalskie 1 jajko 1,5 szklanki bułki tartej Wykonanie: Piersi z kurczaka rozcinamy na plastry, delikatnie każdy robijamy, oprószamy solą, pieprzem. W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagowa i pokrojoną w słupki marchewkę. Odlewamy wodę(...)minutach, studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi zkurczaka układamy ciasno fasolki szparagowe i marchewkę. Zwijamy po długości, spinamy wykłaczkami. Kazdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej i zmażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy na pozostałej marchewce i fasolce
Z Majeczką w kuchnijednak panierowany i stąd ta propozycja. Filety mam dosyć cienkie, więc wzbogacenie o "kołderkę"w tym przypadku jest wskazane. - 4 filety z dorsza - pół szklanki startego parmezanu - pół szklanki bułki tartej - 2-3 jajka - sól - olej do smażenia Filety posolić z obu stron i zostawić na około 15-20 minut. 2 Filety przetnij na pół i umocz(...)jeżeli Ci zostało wlej do smażącej się ryby po przewróceniu na drugą stronę. Pozostałe dwa filety, również przekrój i tym razem najpierw zanurz w jajku, po czym obtocz w bułce i na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż około 3-4 minuty z jednej i 2-3 z drugiej strony do uzyskania złotego koloru.Również gdy jajko Ci zostało
Pasje JolkiSkładniki: 500 g mięsa mielonego, 2 suszone grzyby, 1 cebula, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, ziarna: słonecznik, siemię lniane, sezam, buraczki ćwikłowe kulki Orzech , ryż kleisty, olej z pestek dyni Oleofarm. Przygotowanie: Grzyby suszone zalewamy gorącą wodą na ok. godzinę lub gotujemy przez 10 minut. Następnie siekamy je w drobną kosteczkę. Cebulkę kroimy w drobną(...)kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy grzybki i jeszcze chwilę podsmażamy. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażone grzybki z cebulką, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy kuleczki. Obtaczamy je w ziarnach, jeśli nie chcą się przyklejać to możemy zwilżyć kotleciki trochę wodą. Smażymy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i odcedzeniu, zostawiamy do ostudzenia. Formujemy
Aga w kuchniZaczyn 325 g: 2 łyżki zakwasu żytniego 125 g maki żytniej razowej 150 g wody Całość zagnieć i pozostaw do przefermentowania przez 14-16 godzin
Grahamka, weka i kajzerkaInspiracją był przepis znaleziony na hiszpańskim blogu Las Recetas De Mama , zaintrygowało mnie połączenie naturalnej fermentacji mąki żytniej, pszennej, suszonych owoców i jogurtu naturalnego. Po dłuższym
Grahamka, weka i kajzerka