bułki - 33426 przepisów (strona:1127/2229)

Proziaki - bułeczki z patelni 131

Pyszne pachnące bułeczki gotowe do zjedzenia w  jakieś 20 minut . Przygotowywane z mąki, sody, jajek i zazwyczaj kefiru. Ja zrobiłam na jogurcie greckim i wyszły

Andzia Pichci
Mięciutkie, Słodkie Bułki Dyniowe 146

równie mięciutkie bułeczki dyniowe, nie mrożone zachowują świeżość nawet do trzeciego dnia, zamrożone zaraz po upieczeniu i rozmrożone są jak po upieczeniu, polecam wypróbujcie :) Składniki na około 8-10 bułek Zaczyn: 120 ml ciepłego ale nie gorącego mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Ciasto: 500 g mąki pszennej tortowej 180 - 200 g puree z dyni najlepiej hokkaido

Gotowanie...to proste !
Ekspresowe, ultra szybkie, bułki śniadaniowe 234

bułki, jak spora ilość dań na naszym blogu, powstały przez przypadek. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Przepis na bajgle 132

musicie przez chwilę gotować w wodzie a dopiero później upiec. Zrób tyle ile potrzebujesz na pyszne śniadanie lub kolację, z ulubionymi dodatkami w środku. Zobacz inne przepisy na pieczywo: – bułki do hamburgerów – chleb z samych ziaren – chlebek z pesto – chlebek z cukinii – cebularze Ilość porcji: 4 bajgle Przygotowanie: 1 h 10 minut Składniki: – 187 g mąki

nietylkopasta.pl
Domowa Ciabatta 135

stolnicy. W przepisie podałam dwa warianty wyrastania ciasta, w obu przypadkach ciabatty upiekły się, jak należy. Mam jednak wrażenie, że w przypadku drugiego wariantu uzyskałam większe dziury w bułkach… a może to przypadek? Będę eksperymentowała dalej, bo to jedno z ulubionych wypieków w moim domu. Składniki ZACZYN 5 g świeżych drożdży 200 ml wody 200 g mąki chlebowej

Tajemnice Smaku
Dyniowe bajgle z miodem i pestkami dyni 119

dziurką”.  Drugi sposób polega na zrobieniu dziurki jednym palcem, a potem powiększanie jej już… dwoma palcami. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Gotowe bułki z dziurką układamy na oprószonym mąką papierze na blasze, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 – 20 minut do wyrośnięcia. W dużym garnku zagotowujemy 4 l wody z dodatkiem 2 łyżek

Tajemnice Smaku
Orkiszowe kruche bułeczki z żurawinowym lukrem – Cranberry Scones 131

cranberry scones” żurawinę przemyciłam dwa razy, suszoną dodałam do środka, a liofilizowaną w proszku do lukru. Przepis jest bardzo szybki i łatwy do przygotowania. Składniki na 8 bułek SCONES 250 g mąki tortowej orkiszowej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 60 g masła 150 g serka mascarpone 50 g orzechów włoskich 100 g suszonej żurawiny

Tajemnice Smaku
Kluski leniwe 1826

Kluski leniwe, czyli leniwe pierogi z twarogu, mąki i jajek. Poniżej znajdziecie idealne proporcje na kluski leniwe, dzięki którym wychodzą one przepyszne i idealnie mięciutkie. W połączeniu z masełkiem, bułką tartą o raz cukrem tworzą niesamowicie p The post Kluski leniwe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
LUKSUSOWE BUŁECZKI IMPREZOWE 671

chia (lub makiem).   Są dosyć małe, dzięki czemu nadają się na imprezy i przyjęcia. Zawsze jako pierwsze znikają z talerza.  Oczywiście, można też uformować i upiec większe bułki, które będą świetne do domowych burgerów  lub do przygotowania zdrowych kanapek. SKŁADNIKI / 40 sztuk 375 g (2 i 1/2 szklanki) mąki pszennej 1i 1/2 łyżeczki soli morskiej

cool and minty
Bułki do Burgerów 106

drożdży instant 1 jajko 2,5 szkl mąki pszennej WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie wyrabiamy. Pozostawiamy do wyrośnięcia. 2. Po wyrośnięciu przerabiamy ciasto, formujemy 8 bułek, układamy na papierze do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem i czarnuszką, pieczemy na złoty kolor

Dziś Ja gotuje
Orkiszowe bułki drożdżowe z dymką i pieczarkami 139

blaszce do pieczenia. Smarujemy masłem wymieszanym z natką pietruszki, a na wierzchu układamy plasterki dymki. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :) Artykuł Orkiszowe bułki drożdżowe z dymką i pieczarkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Drożdżowe bułeczki z serem i żurawiną 171

lekko wałkujemy, Na każdy rozwałkowany kawałek ciasta nakładamy około 1 łyżki nadzienia serowego i kilka żurawin. Formujemy bułeczki, każdą uformowaną bułeczkę nacinamy, aby utworzyć kształt kwiatuszka, Następnie w każdej bułce robimy wgłębienie np. za pomocą drewnianego trzonka, aby umieścić w nim kilka żurawin. Żurawiny trzeba mocno docisnąć do ciasta, Przygotowane bułeczki posmarować białkiem, Piec przez około 25-30 minut

tyfranbox
Drożdżowe ślimaki z makiem 177

Witajcie Kochani, co robi kulinarny bloger w czwartkowy poranek? Bladym świtem piecze drożdżowe bułki na śniadanie. Rumiane, pachnące i mięciutkie. Drożdżowe ślimaki z makiem. Ślicznie zakręcone. Makowe bułeczki można jeść zarówno na słono jak i na słodko. Z pomidorem, serem, dżemem lub miodem. Chociaż ja należę do ludzi, którzy jedzą żółty ser z dżemem. I długo nie wiedziałam

dolcevitainmykitchen
Puszyste bułeczki dyniowe 119

jeśli nie lubicie dynii, bo warto spróbować nowego smaku. U mnie zapisuje się na stałe w menu. Drukuj Puszyste bułeczki dyniowe Miękkie i aromatyczne bułeczki z dodatkiem dynii. Keyword bułki, dynia Liczba porcji 16 Składniki 250 g puree z dyni 2/3 szkl. śmietany 18% 1/2 szkl. ciepłego leka 1 jajko 100 g cukru 600-650 g mąki 1 op. suchych

Mieszam w Garnku
Panierowana cukinia z piekarnika 185

Najpopularniejszym przepisem na cukinię są krążki panierowane w bułce i jajku i smażone na patelni. Dzisiaj polecam Wam trochę inny sposób przyrządzenia. Panierowana cukinia pieczona z piekarnika jest delikatna, miękka i nie taka kaloryczna. Panierka jest bez jajek, za to smakuje wyjątkowo. Zawdzięcza to...śmietanie i tartemu serowi. Zresztą za chwilę sami się przekonacie, czytając

dolcevitainmykitchen