bułki - 33426 przepisów (strona:1133/2229)

Zawijane keksowe bułeczki z lukrem. 162

studzimy. 5. Lukier: Białko ucieramy z cukrem pudrem przez kilka minut, cukier dodajemy stopniowo, ponieważ jego ilość zależy od wielkości białka. Gdy lukier będzie miał odpowiednią konsystencję dekorujemy nim bułki. Następnie dekorujemy kolorową posypką i odstawiamy do zastygnięcia lukru. 6. Podanie: Gdy lukier zastygnie bułeczki są gotowe do podania. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Drożdżówki z cukinią. 176

Bardzo, bardzo polecam Wam takie bułki, zróbcie, a będziecie zachwyceni tak jak ja. Można je podać na gorąco zaraz po upieczeniu lub zimne po wystudzeniu. Obie wersje są pyszne. U mnie były na obiad i to był super pomysł. Trwa sezon na cukinię to trzeba korzystać. Zapraszam:) Składniki: Rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mąki pszennej

Izabelawkuchni
Bułeczki z ziołami i mozarellą 266

Przepisy Thermomix. Bułeczki z ziołami i mozarellą. Składniki: 100 g sera białego 35 g masła 70 g mleka 1 łyżeczka soli 250 g mąki pszennej 2

Themo przepisy
Fantazyjne ciasto drożdżowe z nadzieniem dyniowo-pigwowym 211

minut. Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. przez 30 minut. Z ciasta, które nie zmieściło mi się do tortownicy, zrobiłam kilka bułek-róż

Weekendy w domu i ogrodzie
Wytrawny piernikowy chleb 180

łyżeczki mielonego chili jabłko starte na papkę (ok 180g) 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki mleka 2 łyżki oliwy z oliwek Pierniki przekładamy do malaksera i miksujemy do powstania konsystencji bułki tartej. Mąkę mieszamy z pokruszonymi piernikami, drożdżami i wszystkimi przyprawami. Mleko i wodę podgrzewamy i zalewamy mąkę. Dodajemy papkę z […] Artykuł Wytrawny piernikowy chleb pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Bułeczki śniadaniowe 1 246

siebie. Przykryć np. ściereczką i zostawić do wyrastania na 30 min. W tym czasie bułeczki ładnie podrosną i zetkną się delikatnie ze sobą nawzajem. Po tym czasie bułki smaruję z wierzchu rozkłóconym jajkiem i wstawiam na 15 minut do nagrzanego do 190°C piekarnika.   A tak wyglądały moje bułeczki po wyjęciu z piekarnika]. Jajko rozkłócone na wierzchu daje ładny

Kubki smaku
Slodkie buleczki drozdzowe z Zielonego Wzgorza czyli Niedzielne Sniadanie odc.105 184

masłem blasze. Smarujemy bułeczki masłem. Przykrywamy papierem i odstawiamy na 40 minut. Nagrzewamy piekarnik do 190 st.C. Bułeczki odkrywamy, możemy posypać je cukrem trzcinowym czy makiem. Wstawiamy blachę z bułkami do pieca na ok 15 minut. Wyjmujemy je i studzimy na blasze

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżowe ślimaki z serem i jeżynami oraz "Siostry" 182

wagę złota, bo albo było ich niewiele, albo jeszcze niedojrzałe 😕 Cóż za dziwny rok 😟 Znalezione jeżyny miały iść na przetwory, ale ta opłakana ilość zebranych wystarczyła jedynie na słodkie bułki na otarcie łez. Składniki (na 16 bułeczek): 25 g drożdży 250 ml ciepłego mleka 50 g cukru + łyżka 75 g masła 4 zielone kardamony ok. 450 g mąki

Weekendy w domu i ogrodzie
Bułki z jajkiem 181

układamy zawinięciem do spodu. Tak przygotowane przykrywamy do wyrośnięcia na 20 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C w funkcji góra/dół. Przed pieczeniem smarujemy bułki rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami. Pieczemy w 200 st. C / 20-30 min. zależy od piekarnika. Po wyjęciu czekamy około 15 min. na schłodzenie i już. Smacznego

chleba naszego
Ekspresowe bułeczki 199

minut). Podzielić na kawałki i formować okrągłe bułeczki.Ułożyć na blachę,naciąć,  posmarować jajkiem lub mlekiem i wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić temperaturę na 200*C i piec bułki przez 20-25 minut na rumiany kolor. Upie czone ostudzić na kratce

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z porzeczkowym budyniem i kruszonką 241

świeżych porzeczek i obsypać schłodzoną kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C lub 160 *C z termoobiegiem i piec przez około 20 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bułki i drożdżówki , Ciasta drożdżowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na wynos , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , drożdże , kruszonka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Osiemnastowieczne bułeczki z Bath (Bath buns) 172

bułeczki po brzegi wypełnione najlepszymi życzeniami, pochodzące z miasta, w którym się urodził. Za ojca tych mleczno-maślanych bułeczek drożdżowych uważa się osiemnastowiecznego angielskiego lekarza Williama Olivera. Tradycyjnie wierzch bułek posypywało się ziarnami kminku, następnie pokrywało kilkoma warstwami cukrowej glazury i posypywało kruszonym cukrem. Dziś w angielskich piekarenkach w okolicach Bath można spotkać kilka wersji, z rodzynkami, czarnymi porzeczkami, suszonymi

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Lipcowa piekarnia - bułki owsiane extremalne A. Piekarza 193

uformuj kulki. Następnie każdą z nich przetnij na pół. Teraz każdą połówkę delikatnie zroluj aby nabrały długości i obtocz w płatkach owsianych lekko dociskając. Tak przygotowane bułki pozostaw na 50 minut do rozrostu końcowego w ciepłym miejscu i przykryte ściereczką. Wypiekaj z lekkim zaparowaniem w temperaturze 210-220 o C przez 5 minut i dalej

Weekendy w domu i ogrodzie
Orkiszowe kanapki z serowym omletem 290

proziaków. Resztę można zabrać solo, bo są znakomitą przekąską lub usmażyć jeszcze jeden omlet i zrobić więcej kanapeczek. Moje kanapeczki biorą udział w konkursie piknikowym :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , Dania z patelni , Na wynos , Pieczywo Tagged: jajka , mąka orkiszowa , twaróg wędzony

https:KKuchniaMniam
Drożdżowe krokiety z młodą kapustą 282

pieczenia i odstawić na 20 min. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować po wierzchu mlekiem z rozpuszczoną margaryną. Piec przez 25 min w 190 *C. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , Na specjalne okazje , Pieczywo , Wykorzystanie żółtek Tagged: drożdże , kapusta , twaróg

https:KKuchniaMniam