bułki - 33426 przepisów (strona:1119/2229)

Hamburger w wersji LCHF 87

wysokowartościowego białka. Mięso zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, a więc takie, których organizm ludzki nie syntetyzuje sam i trzeba mu je dostarczyć z pożywieniem. Hamburgery można jeść w pysznej, niskowęglowodanowej bułce hamburgerowej z przystawką w postaci frytek. Czym zastąpić tradycyjne frytki ziemniaczane? Cukinią! Nie są to zwykłe frytki lecz panierowane w mące migdałowej i parmezanie podłużne cukiniowe frytki . Oczywiście smażyłam frytki

codojedzenia
Bułki z pieczarkami 637

Te bułeczki to spełnienie mojej kulinarnej zachcianki. Tak za mną „chodziły”, że aż „wychodziły”. Wyszły dokładnie takie jak oczekiwałam – wypełnione po

Smaki Na Talerzu
Drożdżówki z malinami 101

Drożdżówki z malinami to jedne z najlepszych drożdżowych bułek jakie ostatnio jadłam. Te domowe bułeczki smakują wyjątkowo. Są słodkie i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Drożdżówki</span> z malinami pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Koktajl krewetkowy. Świetna i elegancka przekąska, która na impreza znika jako pierwsza. PRZEPIS- 134

sól. Jak zrobić koktajl krewetkowy? Jeśli używasz krewetek mrożonych, najpierw pozwól im spokojnie się rozmrozić, następnie osusz na ręczniku papierowym. Oprósz solą i przesmaż krótko na małej ilości oleju. Bułkę pokrój w kostkę, zrumień na odrobinie oleju, aby powstały grzanki. Do miseczki przełóż majonez i ketchup, dodaj wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszaj. Ogórka pokrój w malutką kostkę, papryczkę w plasterki

Kulinarna Polska
Buchty ze śliwkami, czyli proste bułeczki maślane 138

minut, aby bardziej się napuszyły. Na końcu buchty wstawić do zimnego piekarnika i piec przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. (Powinny być delikatnie zarumienione.) Upieczone bułki po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem

Di gotuje
Sałatka z tuńczykiem i brokułami FIT 130

pracy. Koniecznie spróbujcie! Składniki na 5 porcji: – 240g filetów z tuńczyka w oliwie – 120g mieszanki sałat z roszponką – 8 rzodkiewek – 1/2 brokuła – 1/2 bułki orkiszowej – 1 łyżka tartego parmezanu – garść pestek słonecznika – sól, pieprz Sos miodowy : – 4 łyżki oliwy – 4 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka miodu – sól

Be Fit Be Strong
Ekspresowe jagodzianki 192

wiśniami czy śliwką. Każdy znajdzie odpowiedni smak dla siebie aby zrobić idealne bułeczki serowe bez tłuszczu. Jak zrobić jagodzianki gez glutenowe Jagodzianki bezglutenowe robi się tak samo jak tradycyjne bułki z jagodami tylko używa się innego rodzaju mąki. Szybkie jagodzianki z mąki ryżowej, owsianej czy gotowej mieszanki bezglutenowej. Prosty przepis na pyszne jagodzianki bez drożdzy. Zapraszam🙂       Przepis

Dieta moja pasja
Pszenne bułeczki do odrywania 88

Pszenne bułeczki do odrywania  Dziś polecam pszenne bułeczki do odrywania , czyli proste bułki upieczone z białej mąki - uniwersalne, nadające się do wytrawnych i słodkich dodatków. Pszenne bułeczki do odrywania nie powinny sprawić Wam wiele problemu, ciasto możecie zagnieść dłońmi lub przy użyciu miksera z hakami do ciasta drożdżowego. Na blaszce układamy je tak, by nie zostawiać dużych przerw, dzięki

Lekcje w kuchni
Bagietka Francuska 93

Bagietka francuska to jedna z najlepszych na świecie bułek, chlebów. Baguette to również, a może przede wszystkim, kultowe pieczywo we Francji, które ma już ponad 100 lat. Pierwsze bagietki powstały w Paryżu w roku 1920 i zgodnie z francuskim prawem, bagietka musi być zrobiona tylko z czterech składników, mąki, drożdży, soli i wody. Rozmiar zaś, który niby nie ma znaczenia

RafalCook
Wege burgery z batata i białej fasoli 77

takie posiłki w naszym małym ogródku. Ostatnio przygotowaliśmy te właśnie wege burgery. I mamy dla Was świetny przepis. I to nie na same kotlety. Po prostu na wszystko: kotlety, bułki i wszelakie sosy, czyli musztarda, majonez i keczup. Z naszymi przepisami zrobicie takie burgery, że każdemu, kto je spróbuje, kapcie pospadają z wrażenia, serio. Nawet i mięsożercom. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
KAJZERKI CEBULOWE 120

kajzerki, których smak podkręciłam podsmażoną na maśle cebulką. Po ugryzieniu pierwszego kęsa, po raz kolejny doszłam do wniosku, że nie ma to jak domowe pieczywo 😎 Składniki:  (na 11 bułek) 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru 15 gramów świeżych drożdży 400 g mąki  pszennej  3/4 szklanki przegotowanej, ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1.5 łyżeczki miekkiego masła

Walijskie Pichcenie
Wielkanocne zajączki 106

chodzi...no ma wyjść uszko.  Drożdżowe uszka kładę na płasko na bułeczce, oczywiście obok głowy. Jeśli wystawimy je na boki, mogą się zbytnio przyrumienić, a bułka nie będzie jeszcze upieczona. Na oczka biorę po jednym ziarnie grubego cukru. W Niemczech jest znany jako Hagelzucker, w Polsce podobno jest to cukier perlisty . Można zrobić też oczy z rodzynek. Lub mój

dolcevitainmykitchen
Bułeczki nadziewane z piekarnika 90

Szyneczkę kroimy w małe kawałeczki Ser ścieramy na tarce Pokrojone składniki dodajemy do miski z roztrzepanymi jajkami i dokładnie mieszamy. Można doprawić jeszcze solą i pieprzem. Odkrajamy górę w bułce i wydrążamy mięciutkie wnętrze. Do każdej wydrążonej bułeczki nakładamy obficie przygotowany farsz. Przykrywamy bułeczki odciętą górą. Zapiekamy w piekarniku w 180. C przez około 15 minut. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Olcia gotuje!