dodatek jest obowiązkowy. Dlatego i w tym gulaszu jest ona akcentem podkreślającym całokształt potrawy. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego (drobiowe też się nadaje). 500g mięsa wieprzowego (użyłam chudego boczku) 2-3 cebule 1 puszka pomidorów (w całości) 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki posiekanej bazylii (świeżej) 5 ziarenek pieprz 1 listek laurowy sól Dodatkowo: olej Umyte i osuszone mięso pokroić
Di gotujedziś zaszalałam i zrobiłam szare kluchy z żółtym serem. Kocham smażone, a ser żółty uwielbiam z patelni.Możecie dodać twarogu lub boczku jest wybór :) Składniki: 8 ziemniaczków takich sporych mąką pszenna( daje na oko,tyle by ciasto się połączyło i było zwarte) jajo 1 szt sól do smaku pierz ziołowy do smaku olej do smażenia ser żółty
Różowa kuchniamożemy spróbować swoich sił w kuchni i sporządzić wybrane dania. Wybór przepisów jest naprawdę ogromny. Począwszy od smoothie, duszonej fasolki, poprzez uszka z pieczonymi pomidorami, wietnamską sałatkę z chrupiącym boczkiem, minibabeczki z wołowiną i bekonem i paszteciki z wieprzowiną, jabłkiem i pistacjami aż po francuskie babeczki z malinami, bezowe całuski i tort czekoladowy. Poszukujecie doskonałego przepisu na pyszne danie
TetiisheriUwielbiam piec i kosztować ciasta ale również ogromnym uwielbieniem darze desery zwłaszcza jak są pyszne, sycące , a zarazem nie wchodzą w boczki. Taki właśnie jest ten smakołyk. Ograniczyłam w nim cukier jak mogłam i myślę, że wszystko jest wyważone w 100 %. Jeśli ktoś woli jednak słodsze małe co nieco do kremu można dodać cukier puder. Składniki na 2 porcje
Kubki smakuMąż Marzenki przepisu na tajemniczą marynatę żonie nie zdradził. Męska solidarność? ;) Policzymy się później ;);) A tak na serio, to właśnie drobiowe szaszłyki z boczkiem były impulsem do obecnego hasła tygodnia. Miło, że patent Maćka na soczyste mięso poszedł w świat. Korzystajmy z niego! U mnie tym razem patyczki nadziane zostały wieprzowiną, batatami oraz cukinią. Tę ostatnią dla urozmaicenia pokroiłam
zadanie-gotowanieGotowany dorsz z bukietem dodatków Składniki filet z dorsza ok. 300 g ziemniaki 5-6 szt boczek wędzony 200 g jajka 4 szt chleb tostowy 4 kromki oliwa z oliwek solanka: … Czytaj dalej Dorsz na grzance
czarrna od kuchniSkładniki ciemne pieczywo wędzony łosoś szynka szwarcwaldzka Fresca Fetta salami aux noix suszone pomidory rukola gorgonzola dolce camembert krakersy boczek ze spiżarni ser kozi
Gaździnka warzyostrą pastą, strogonow. Black IPA: Żeberka w miodzie i musztardzie, żeberka po szanghajsku, dorsz lub flądra smażona, sery angielskie i francuskie, smażony ser, pajda ze smalcem, Pszeniczne: Grillowany boczek, smażone jajko, białe kiełbaski, Belgijskie: Dania rybne, warzywa z woka lub blanszowane, lody waniliowe, krewetki tygrysie Barley Wine: Polędwica wołowa, orzechy nerkowca, gofry, fistaszki Bitter: Fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie
Kuchnia PROzdrowotnabłyszczący. Żeby został biały – szklijcie go krótko. Jeśli natomiast chcecie wydobyć z niego bardziej orzechowy smak – poczekajcie aż ryż lekko zbrązowieje. Ta druga opcja jest fajna do risotto z boczkiem albo mięsem wołowym, do ryb i warzyw ja osobiście preferuję wersję bianco. Do ryżu wlewamy najpierw wino lub cydr – chwilę razem gotujemy żeby odparować alkohol, a następnie partiami wlewamy
Karo in the Kitchenpodwójnej porcji, zajadałam ją kolejne 3 dni, nic nie straciła na smaku, a ja zaoszczędziłam cenny czas. Składniki: - 2 pęczki botwinki - 250g wędzonej szynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - ser feta (u mnie oryginalna grecka z mleka
Smaczne ZdroweDanie błyskawiczne. Przygotowanie zajmuje góra 3 minuty. Dla zabieganych i zapracowanych, idealne na obiad lub gorącą kolację. Potrzebujemy: filet z kurczaka kilka plasterków ulubionej szynki lub boczku ser mozzarella kilka pomidorków koktajlowych sól pieprz bazylia i ulubione zioła Na posmarowanej tłuszczem formie układamy plasterki szynki, na nich przyprawiony filet z kurczaka. Pokrojoną w plasterki mozzarellę układamy na kurczaku
WYSPA SZCZĘSLIWAkuchni, na przepisach kończąc. I jeden z nich wyjrzał na mnie spomiędzy stron i spowodował, że popędziłam do ogrodu na miętowe żniwa. W oryginalnej wersji w przepisie był boczek, na dodatek pieczony w ognisku. Ale jak do każdego z przepisów w tej książce i w tym autorzy podali sposób w jaki można nieco "uwspółcześnić" cały proces. Bo jakby romantyczne
les mirabellesdodaje mu śmietanowa pianka z musem z truskawek. Dla mnie idealny, jeden z lepszych serników jakich miałam okazję upiec. Żeby tylko te kalorie z niego nie szły w boczki…ach! Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 12 dag cukru 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 2 łyżki mleka w proszku
Wanilia i Kardamonnowej potrawy i rozkoszują się jej smakiem! To wspaniałe uczucie cieszyć się tym widokiem. SKŁADNIKI: 5-6 ubitych kotletów drobiowych(można użyć wieprzowych) 20 dag. parzonej wędzonej szynki lub boczku 1-2 cebule pokrojone w piórka 10cm. białej części pora pokrojonego w krążki 10 dag. sera tartego na grubych oczkach lub krojonego w kostkę 2-3 rozkłóconego jajka bułka tarta
Kuchnia BeatySkładniki: Mięso mielone wieprzowo-wołowe 600 g wędzony boczek w kawałku 400 g 1 kajzerka 1 cebula 1 szklanka rosołu drobiowego 2 jajka sól, pieprz kolendra, papryka słodka, majeranek papryczka chili tłuszcz: olej lub margaryna bułka tarta Wykonanie: Gotujemy rosół, w rosole moczymy kajzerkę i pokrojoną w piórka cebulę. Bułkę trzykrotnie zmielić w maszynce o małych oczkach
Zasmakuj Kuchni