www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z boczku, schabowych, drobiowych, a poniżej przedstawiam wersję z karkówką. Przyznam, że jest rewelacyjna i fajnie chrupiąca. karkówka (może być inne mięso wieprzowe lub drób) czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: jajko mąka bułka tarta + płatki owsiane
Di gotujemięcha (które tak bardzo kocham). Kiedyś próbowałam zostać wegetarianką.. Wytrzymałam 3 tygodnie. To nie dla mnie. Jestem typowym mięsożercą (i rybożercą też), choć schabowego nie lubię. Jajecznica na boczku, łosoś, sznycle z indyka.. ah.. nie potrafię z tego zrezygnować. Ale mam dni kiedy jem jak typowa wegetarianka, a nawet weganka. Od tak, bo lubię. Dlatego niżej
Czarnawisienkasoli 3/4 szklanki mleka ryżowego pół szklanki letniej wody Dodatki do pizzy polecam wedle uznania:) na naszej pizzy wylądowały delikatnie podsmażone pieczarki, cebula czerwona, czosnek, pomidory, sos pomidorowy, oliwki, boczek... Drożdże rozpuściłam w przegotowanym mleku. Do miski wsypałam mąki, sól, dodałam rozpuszczone drożdże w mleku, oliwę i na koniec wodę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam za pomocą łyżki. Ciasto powinno mieć
nietadietawarzić jak za starego piyrwy [26] Smacznego! [1] zostało [2] opłaciło [3] ugotować [4] prostego [5] obiad [6] marnować czasu [7] danie jednogarnkowe [8] będziecie [9] kawałki kiełbasy [10] boczek wędzony [11] seler i por [12] dużo [13] dawniej [14] raz [15] nie ma się wzdęć [16] pokrojoną [17] wcześniej odcedzić [18] mniej [19] później [20] razem [21] sprawdźcie
Chop w kuchnipodróżować 4 różnych 5 całego 6 Węgier 7 kilka 8 inny 9 przecież 10 kiszona 11 jej 12 daje 13 mięsa 14 może 15 boczku wędzonego 16 oleju 17 pomidorów 18 mąki 19 obciąć 20 połowę 21 połowa 22 zaraz 23 zgubi 24 dom 25 nikt 26 przerzucajcie 27 dużego 28 pokrojoną 29 gdyby 30 była 31 przepłukać 32 będzie
Chop w kuchniposujcie je jeszcze natkōm pietruszki. Do tego nojlepszo baje bagietka, bo niōm sie idzie fajnie tōnkać 29 we zōłzie 30 … smacznego 1 kilka 2 wrzucił 3 boczkiem wędzonym 4 kraju 5 powiem 6 przpisów 7 sosie 8 myślcie 9 pół 10 jej 11 proszę wziąć 12 oczyśćcie 13 uważajcie 14 któraś 15 trzeba ją wyrzucić 16 dajcie
Chop w kuchniPRZEPIS Składniki -skóra z golonki dość duża -800 g szyki mogą byś ścinki -400 g boczku -ugotowane skórki wieprzowe zmielone na drobnym sitki fi 2mm 2-3 łyżki (nie koniecznie ja dałem) Przyprawy -sól lub peklo sól 18 g/kg mięsa -pieprz biały 2 g /kg mięsa Wykonanie Przygotowane mięso myjemy osuszamy tniemy na kawałki różnej wielkości .Delikatnie uplastyczniamy tłuczkiem
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.bardzo prosto-a jak otworzycie słoik-mniam....i smak i zapach rewelacja... tak jak kiedyś mielonki ze słoików-polecam Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej lub karkówki 05 kg boczku świeżego 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka majeraku 1,5 łyżeczki pieprzu 1,5-2 łyżeczki soli ok. 3/4 szkl. wody kilka kropli maggi Przygotowanie: Mięso zmielić(ja poprosiłam
Swojskie jedzonkoMała, pyszna zagryzka, przekąska, przystawka jak zwał tak zwał a znika błyskawicznie. Nadaje się idealnie na imprezy wszelakie więc zachęcam do zrobienia. Daktyle z serem i boczkiem lub szynką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRękę maczam w wodzie i smaruje wierzch ciasta chlebowego,posypuje słonecznik. Piekę chleb w 200 stopniach 45 minut. Studzę na sicie.Musiałam skosztować jeszcze cieplny z pyszną roladą z boczku
Różowa kuchniaPRZEPIS Będziemy potrzebować -½ kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) -½ kg surowego tłustego boczku lub podgardle czy pachwina -½ kg wątroby drobiowej lub wieprzowej -jedna pierś z kurczaka -1 cebula -3 marchewki -1 pietruszka -½ małego selera -5 liście laurowe -10 ziaren ziela angielskiego -20 ziaren czarnego pieprzu -15-17 g soli na wagę mięsa i podrobów razem -1/3 szklanki bułki tartej
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.hiszpańskie pączki to jedna z popularniejszych alternatyw dla popularnego pączka na tłusty czwartkowy dzień. Ps.: Drogie Panie, Tłusty czwartek to jedyny dzień w roku kiedy pączki nie idą w boczki tylko w ... (same wiecie w co) i dlatego Panowie też lubią tłusty czwartek:) Składniki na ok 15 szt : 125 gr margaryny ( pół kostki) szklanka wody szklanka i 2 czubate łyżki
Mechanik w kuchnimiękkości warzyw. Ugotowaną zupę zmiksować na gładki krem, dodając śmietanę. Całość doprawić jeszcze do smaku pieprzem, solą i chilli. Przed podaniem posypać prażonymi nasionami słonecznika, lub/oraz z podsmażonym boczkiem i cebulką dymką. Można serwować ze świeżym chlebem razowym, lub przygotować na patelni, bądź w piekarniku grzanki nasmarowane uprzednio czosnkiem. Smacznego
Calzonella.comjeszcze smaczniejsza. Polecam! SKŁADNIKI: buraki – 4 duże, lub 6-7 małych marchew - 1 mała pietruszka - 1 szt. woda z gotowania szynki, ew. wywar na wędzonce,kościach wędzonych lub wędzonym boczku - ok. 3-4 L czosnek – 1 duży ząbek 2-3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego ocet – do smaku sól pieprz w ziarnach i mielony cebula masło – 1 łyżka śmietana
Calzonella.comdokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki na kotlety dokładnie wyrobić. Uformowane obtoczyć w bułce tartej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. (Naczynie można uprzednio wysmarować odrobiną masła lub plastrem boczku. Nie jest to konieczne.) Piec około 30-35 minut w 180-190 stopniach. W międzyczasie kotlety poobracać na drugą stronę
Di gotuje