boczek - 14002 przepisów (strona:722/934)

Leczo z cukinii 247

jest późnym obiadem lub wczesną kolacją - jak kto woli i bez względu na ilość zawsze braknie... ;-) SKŁADNIKI 1 większa cukinia 2 duże pomidory ok. 350 g wędliny (kiełbasa, szynka, boczek, co tylko macie, mogą być nawet pomieszane ;-) ) 1 cebula 2 - 3 łyżki oleju 1 łyżka pasty pomidorowej sól, pieprz, słodka mielona papryka woda Cukinię obieramy, usuwamy nasiona i kroimy

Czary - gary w kuchni
Makaron z jajkiem, pomidorem i prażoną cebulką 131

smaczny dodatek obiadowy lub danie w wersji solo. Proporcje zależne są od preferencji każdego z nas. Można puścić wodze fantazji, dodać przeróżne składniki (np. świeże zioła, warzywa, kiełbasę, boczek, ser) i stworzyć ciekawą potrawę.  (2 porcje) 100g makaronu 2 jajka 1 cebula 1 pomidor prażona cebulka starty ser koperek olej (ewentualnie masło) sól, pieprz    Makaron ugotować

Di gotuje
Rigati z Pancettą i sosem Carbonara 132

/2016/07/cannelloni-carbonara-z-kurkami-w-boczku.html Sposób: Makaron gotujemy wedle przepisu. Myjemy piersi z kurczaka ,osuszamy i kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na oliwie ,i gdy lekko się zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę włoski boczek. Prażymy ,dodajemy cebulę i szklimy. Następnie pieczarki -boczniaki Smażymy do czasu aż cebula zeszkli się na lekko złoty kolor. Dodajemy szczypiorek ,i zalewamy Carbonarą. Łączymy wszystko, dodajemy bezpośrednio na makaron

Viola cooks with passion
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 253

pieprz), ale i bez niego bajgle smakują fantastycznie!     Wypróbujcie ich także np. z kremowym serkiem naturalnym, wędzonym łososiem i rukolą oraz stekiem, mixem sałat, chrupiącym boczkiem i sadzonym jajkiem lub wieloma innymi niezwykłymi dodatkami! Ogranicza Was tylko wyobraźnia, no i może domowy budżet. :D Kurczak w sezamowej panierce świetnie będzie smakował z ziemniakami czy batatami, a konfiturę

Cooking Monster
Gulasz z dziczyzny 199

zlać maślankę i mięso wypłukać pod bieżącą wodą, lekko osuszyć. Doprawić mięso solą, pieprzem,majerankiem, papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać pokrojony w drobną kostkę boczek wędzony. Smażyć, mieszając aż stopi się tłuszcz, dodać posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Smażyć tak długo, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso na patelnię i smażyć, aż lekko nabierze

Kuchnia Pokoleń
Faszerowane Zapiekane ziemniaki 192

folia aluminiowa zmiejszajac temp.do 180 C *pieczemy okol 45 min **wazne jest zeby uprzednio ziemniak byl porzadnie podgotowany poniewaz wspaniale dojdzie nam w piekarniku i nie bedzie pol surowy ******************************************************** Boczek kroimy w kostke i smarzymy na patelni ktoimy rowniez szypiorek bard: 1/2 KUBKA naturalnego jogurtu tyle samo majonezu i pol glowki czosnku bledujemy mozemy dodac po troszke koperkuzo cienko

Viola cooks with passion
PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym 156

przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem

Viola cooks with passion
Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym 197

ziemniaczanej Smalec, olej Jeżeli macie dostęp  do przyprawy  do ziemniaków polecam "babka" będzie miała fajny kolor i inny smak * Ja czasem dodaje do ziemniaczanego ciasta pokrojony  boczek  wędzony podsmażony razem z cebulą  Sposób: Jak zwykle zabieramy sie za mięso  Do mięsa dodajemy : 2 jajka Sól,pieprz  Łyżka majeranku  1 starta cebula

Viola cooks with passion
Pasztet z Dzika 138

Dzika w UK nie jest łatwo ale, w końcu  udało  się. Składniki: 200g mięsa  z Dzika 200 g mięsa z gęsi  (może być udo) 200g boczku surowego (Gramatura nie jest za duża ponieważ  tylko ja jadam takie delicje) 1 sucha bułka namoczona w mleku 3 ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości 1 marchew 1 pietruszka

Viola cooks with passion
Krakowaska domowa kiełbasa 145

chemii kiełbasę. Czasami dodaję, wtedy jestem pewna że kolor będzie piękny, to już zależy od Was jak zrobicie. Mięso wieprzowe kroimy na trochę większe kawałki jak mięso wołowe, boczek zmielić maszynką do krojemia mięsa. Używając tarczy z dużymi oczkami. Wszystkie mięsa wymieszać ze sobą. Wsypać utarte przyprawy do mięs i ponownie dokładnie wymieszać. Przykryć mięso i wstawić do lodówki

Kuchnia Pokoleń
Klasyczna salsa pomidorowa 125

makaron z pesto i pomidorkami ,  spaghetti z pieczonymi pomidorami ,  makaronowa sałatka z pomidorami ,  pomidorowa letnia sałatka ,  zielony kuskus z bazylią ,  pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Klasyczna salsa pomidorowa Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 3 czerwone pomidory 2 żółte pomidory 1 czerwona cebula 1/2 pęczka kolendry 1 limonka kilka kropel tabasco sól do smaku Wykonanie: Pomidory

Kulinarne przygody Gatity
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 208

właścicielką jest pani Teresa Nazarczuk. Można tam, między innymi, zjeść dania regionalne.  Kiszkę ziemniaczaną, babkę ziemniaczaną,  zaguby (w cieście pierogowym farsz z surowych, tartych ziemniaków, podsmażonych z boczkiem i cebulką),  pierogi. Są to proste dania, których głównym składnikiem są ziemniaki. Brakuje może trochę warzyw, ale raz na jakiś czas warto wpaść i rozkoszować się, zapominając o kaloriach

królestwo garów
Zraziki z gorgonzolą. 135

Pewnie niektórzy z Was korzystali już z mojego przepisu na zraziki ze śliwką, tym razem wzbogaciłam go o gorgonzolę i zamiast boczku zawinęłam je w szynką szwarcwaldzką. SKŁADNIKI: 05 kg. mięsa mielonego  plastry szynki szwarcwaldzkiej śliwki suszone 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 10 dag. gorgonzoli  1 łyżka masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz, majeranek mały pęczek pietruszki

Kuchnia Beaty
Sos cumberland 246

aromatyczny słodko - wytrawny sos pasuje do pieczonych mięs takich jak: kurczak, indyk, kaczka, także do różnych pieczeni "na szaro", tj. schabu, boczku, karkówki, czy pasztetu.  Dodaje ciekawego smaku i podkreśla smak pieczonego mięsa. Składniki 4 łyżki żurawiny ze słoika 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (jeśli nie macie zastąpcie go dżemem z jagód) 1 płaska łyżka musztardy sarepskiej

Zasmakuj Kuchni
SZASZŁYKI MIĘSNE Z SOSEM 214

łyżki keczupu 5 dag.majonezu 2 łyżki słodkiej papryki mielonej 2 krople sosu  tabasco 2 łyżki sosu sojowego ********************************************* Mięso kroimy w kostkę wielkości 2 i 1/2 centymetra.Słoninę lub boczek na plasterki ok.1 cm.Cebulę obieramy,kroimy w talarki o gr.1/2 cm.Strąki papryki myjemy,usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na 3 cm.kawałki.Mięso i warzywa mieszamy,dodajemy pieprzu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki