boczek - 14002 przepisów (strona:395/934)

Rolada z indyka ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami 124

filetu z indyka w jednym kawałku około 200 – 250 g rozdrobnionego szpinaku 150 g sera feta lub a’la feta 150 g wędzonego boczku w cienkich plasterkach 5-6 pomidorów suszonych z zalewy łyżka masła klarowanego czosnek granulowany lub świeży pieprz sól Na początku rozgrzewamy patelnię. Wrzucamy na nią masło klarowane i mrożony szpinak. Smażymy 10-15 minut(...)jednym z końców układamy pasek pokrojonej w długie słupki fety, pasek suszonych pomidorów i szpinaku. Następnie mięso ściśle zwijamy. Później boki rolady spinamy wykałaczkami. Całość zawijamy w plastry boczku. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w 180°C przez około 50 – 55 minut. Następnie odstawiamy na 10 minut, żeby odpoczęło. Smacznego Artykuł Rolada z indyka ze szpinakiem, fetą

PatiGotuje
Roladki drobiowe ze szparagami w miodowo-musztardowym sosie 120

pochwalić, że od niedawna możecie śledzić moje dokonania na Instagramie Zapraszam do odwiedzenia mojego profilu https://www.instagram.com/smakinatalerzu/ 3 pojedyncze piersi z kurczaka pęczek zielonych szparagów około 150 g boczku w cienkich plastrach sól, pieprz Sos miodowo-musztardowy: 4 pełne łyżki musztardy gruboziarnistej 2 łyżki płynnego miodu 6 łyżek śmietanki 30% sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy(...)grubość. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Szparagi myjemy, odrywamy twarde końcówki (wystarczy złamać). Na każdym kawałku mięsa układamy po 4 szparagi, zawijamy. Roladki owijamy 1-2 plasterkami boczku. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Główki szparagów przykrywamy folią aluminiową. Musztardę łączymy z miodem. Niewielką ilością (około 2 łyżki) polewamy roladki. Resztę łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą oraz pieprzem. Odkładamy. Naczynie

Smaki Na Talerzu
Roladki z boczkiem w sosie cebulowo-śmietanowym 119

Pyszna propozycja obiadowa. Dodatek pysznego sosu dodatkowo podkręci smak. Co nam trzeba? Pierś z kurczaka – duża, ale dwie mniejsze. Plastry boczku (u mnie podwędzany) – cienkie! Do przyprawienia piersi: sól, pieprz czarny, słodka papryka, curry wszystkiego po 1/2 łyżeczki – wszystko mieszamy ze sobą woda 200ml Na sos: łyżka oleju, 3 średnie cebule, trochę soli i pieprzu do smaku(...)200ml śmietany 18%, 50ml śmietany 30% Robimy! Pierś myjemy, suszymy tniemy na wąskie paski, rozbijamy, aby powstały nam kotleciki. Przyprawiamy mieszanką naszych przypraw. Na każdy kotlecik kładziemy plasterek boczku i rolujemy. Mi z piersi 700g wyszło 10 roladek Rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną w wiórka cebulę, obsmażamy, podlewamy wodą i dusimy. Po 10 minutach dokładamy nasze roladki, przykrywamy i dusimy kolejne

Latosiowydom
Zupa gołąbkowa z kukurydzą 117

słoikach w lodówce . Zawsze jakiś słoik z tym daniem jest w jej zakamarkach , a to ułatwia życie Składniki : 0,5 kg mielonego 1/2 małej główki kapusty kawałek wędzonego boczku 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 marchewka 3 łyżki surowego ryżu 2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżka słodkiej mielonej papryki sól , pieprz do smaku Kapustę szatkujemy cienko . Boczek kroimy w kawałki

Ogrodnik w podróży
Kapuśniak na żeberkach wędzonych 137

Składniki: 700 g kapusty kiszonej 300 g żeberek wędzonych 200 g boczku wędzonego surowego 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 4 ziemniaki 1 cebula 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe 2 łyżeczki mielonego kminku rzymskiego 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Do garnka wrzucamy żeberka oraz włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler) zalewamy wodą(...)dodajemy pieprz, ziele oraz listki i gotujemy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy boczek pokrojony w paski. Gdy będzie rumiany wrzucamy go do zupy. Na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i również wrzucamy ją do zupy. Gdy włoszczyzna będzie miękka, odławiamy ją razem z mięsem. Marchew kroimy w kostkę, mięso oddzielamy od kości

Qchnia po prostu
Focaccia farmerska z boczkiem, cebulą, kukurydzą i kiszonymi ogórkami 129

oprószenia blaszek Farsz: 1 średni słoik koncentratu pomidorowego suszone oregano 2 kulki mozzarelli 1 mała puszka kukurydzy 1 mały słoik ogórków kiszonych 2 małe czerwone cebule 1 opakowanie surowego boczku wędzonego Sokołów 1 opakowanie włoskiej szynki surowej Prosciutto Italiano   WYKONANIE Do miseczki wlać 100 ml wody, dodać drożdże i wymieszać do ich rozpuszczenia. Następnie wsypać 100 g mąki(...)blaszki z wyposażenia piekarnika posypane mąką ziemniaczaną. Każdy owal posmarować obficie koncentratem pomidorowym, następnie oprószyć oregano, później rozdrobnić równomiernie mozzarellę, na nią posypać kukurydzę, ułożyć ogórki, po plasterku boczku i szynki, a na koniec ułożyć cebulę. Dodatkowo po wierzchu można posypać odrobinę kukurydzy. Włożyć do piekarnika jedną blaszkę i piec około 25 minut. Po upieczeniu włożyć kolejną i ponownie piec

Passions hobbies life
Bigos domowy 180

innym terminie. Składniki: kilogram kapusty słodkiej 75 dag kapusty kiszonek 3-5 dag suszonych grzybów 4 cebule 2 łyżki smalcu 25 dag wołowiny 25 dag wieprzowiny 15 dag wędzonego boczku 25 dag kiełbasy 10 dag suszonych śliwek 3 jabłka winne 2 liście laurowe 10 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego szklanka czerwonego wina wytrawnego (można pominąć) Śliwki suszone i grzyby(...)Kapustę drobno szatkujemy i sparzamy wrzątkiem. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Tak samo postępujemy z mięsem. Do dużego garnka przekładamy podsmażoną cebulę, poszatkowaną kapustę, mięso, boczek, pokrojone grzyby i śliwki oraz przyprawy. W osobnym garnku gotujemy posiekaną kapustę kiszoną z dodatkiem smalcu. Jak już będą ugotowane to należy je połączyć i dodać starte na tarce o grubych oczkach

Mam apetyt na ...
Mięsny bigos z grzybami / Meaty cabbage stew with mushrooms 179

zamrażarce mięsa jeszcze ze Świąt. Zapraszam zatem po przepis na bigos mojego dzieciństwa Scroll down for recipe in English Mięsny bigos z grzybami (8 porcji) Składniki: 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 400 g pieczonej/surowej wieprzowiny, pokrojonej w kostkę 200 g kiełbasy pokrojonej w kostkę 2 cebule, pokrojone w kostkę 400 g białej kapusty, poszatkowanej 300 g świeżych grzybów(...)angielskiego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 szklanka passaty pomidorowej lub krojonych pomidorów z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz cukier Przygotowanie: Rozgrzej większy garnek na średnim ogniu, dodaj boczek i cebulę i podsmaż mieszając, do ładnego zarumienienia Dodaj kapustę, grzyby, przyprawy, koncentrat pomidorowy, passatę, czosnek i 1/2 szklanki wody, przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez godzinę, mieszając

karmelowy
Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku. Domowa zawsze najlepsza 214

bretońsku zawsze robimy tradycyjnie. Taka jest po prostu najlepsza. Składniki: 400 gramów suszonej białej fasoli o jak największych ziarnach (piękny jaś tyczny będzie najlepszy), 4 duże cebule, 200 gramów boczku, 300 gramów kiełbasy, słoiczek koncentratu pomidorowego 30 proc., sól, pieprz, kopiasta łyżka słodkiej papryki w proszku, majeranek. Zrób tak: fasolę namocz dzień wcześniej. Najlepiej zrobić to wieczorem i zostawić(...)Ugotuj je do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem ziela, liścia i pieprzu. Powinno to zająć około godzinę. Jeśli wody będzie zbyt mało, uzupełnij. W międzyczasie na patelni przesmaż boczek pokrojony w kostkę, gdy się wytopi, dodaj posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Wszystko zrumień, po wyłączeniu ognia dopraw papryką, wymieszaj i przełóż do garnka z fasolą. Dodaj koncentrat

Kulinarna Polska
Niemiecki placek cebulowy - najlepszy Zwiebelkuchen 195

surowej wersji. Idealny zimowy obiad, kolacja lub przekąska. Pyszny gorący prosto z piekarnika i na zimno ponoć też, niestety nie został ani kawałeczek także nie próbowałam. Wystarczy pominąć boczek, by cieszyć się wegeteriańską wersją. Proste składniki i obłędny smak. Ciasto jest bardzo chrupiące, a nadzienie przepyszne. Bardzo polecam! Składniki na ciasto drożdżowe: 250 g mąki orkiszowej (jasna 700+pełnoziarnista(...)miodu/cukru 150 ml mleka Składniki na nadzienie cebulowe: 500 g cebuli 50 g masła 1 łyżka mąki 2 jajka 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz kminek 75 g wędzonego boczku Przygotowane: mleko delikatnie podgrzać. Z 2 łyżkami mleka rozmieszać drożdże do upłynnienia. Wszystkie składniki na ciasto drożdżowe umieścić w misie miksera i zagnieść ciasto. Będzie lekko lepiące

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tartaletki orkiszowe z jajkiem i boczkiem low FODMAP 152

Pomysły na śniadania nigdy się nie kończą i lubię co chwila wymyślać inne. Ostatnio postanowiłam połączyć jajko z moim ukochanym kruchym ciastem i powstały tartaletki orkiszowe z jajkiem i boczkiem. Read More Artykuł Tartaletki orkiszowe z jajkiem i boczkiem low FODMAP pochodzi z serwisu flymetothespoon

Flymetothespoon
Chłopskie rolady schabowe z oscypkiem i boczkiem 274

Idealny obiad na sylwestra, lub jak w moim przypadku Święta Bożego Narodzenia   składniki 4 kotlety schabowe – ja już miałam gotowe rozklepane kilka plastrów boczku musztarda 1 duży oscypek sół, pieprz przygotowanie Każdy kotlet doprawiamy solą i pieprzem, następnie smarujemy musztardą. Potem układamy plasterki boczku i oscypka. Przygotowujemy naczynie żaroodporne – smarujemy olejem. Zwijamy roladki, układamy w naczyniu ( można

Moje Wyroby
pieczone przepiórki 224

Sklladniki: po jednej przepiórce na dorosłą osobę plastry boczku sól pieprz oliwa z oliwek Przepiórki ponacierać solą i pieprzem, każdą zawinąć w boczek (korpus i nogi). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec, aż po nakłuciu wykałaczka wypływać będzie przezroczysty sos. Wyjąć, dać chwile odpocząć, podawać

stajnia gołębie od kuchni

Proponowane wyszukiwania