dojrzały żółty melon 125 g jeżyn 300 g truskawek Sałatkę nakładać do miseczek. Można podawać z kleksem jogurtu naturalnego i chrupiącym, dmuchanym orkiszem (lub kaszą jaglaną w wersji bezglutenowej). The post Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjaspotykają się miłośnicy i przeciwnicy ziemniaków. Bo nawet jeśli ktoś nie lubi pure, to z przyjemnością zjada kluchy :) Tak pogodziłam gusta smakowe młodego Gościa i swoje ;) Poza tym to bezglutenowy sposób na wykorzystanie nadmiaru gotowanych ziemniaków. Składniki : ugotowane ziemniaki i mąka ziemniaczana w proporcji 4:1 (u mnie 720 g pure i 180 g mąki ziemniaczanej, z czego wyszły
Weekendy w domu i ogrodziemaltitol . Firmą zajmującą się sprzedażą takich bezcukrowych wyrobów czekoladowych jest Mercatare . W ofercie marki znajdują się produkty naturalne i ekologiczne, rekomendowane dla diabetyków jak i osób będących na diecie bezglutenowej. Oprócz czekolad znajdziecie także inne pyszne smakołyki, a także organiczne herbaty, których krótką recenzje znajdziecie na samym dole tego wpisu. Czekolady z ksylitolem "Xucker" Czekolada mleczna z ksylitolem, solą
Zdrowie na języku :Pfareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Banalnie prosty w wykonaniu koktajl, świetny na początek dnia, drugie śniadanie, lub przed wyjściem na fitness. Nie dość, że jest bezglutenowe, bez laktozy i wegańskie, to jeszcze równie pyszne na ciepło co na zimno. Na ciepło można przygotować z jeszcze gorącej quinoy, podgrzanego mleka kokosowego i gorącej wody (banana już wtedy nie trzeba
Quinoa Raz!moich ulubionych przepisów na szybki obiad. Super są też jako dodatek do dań głównych, albo zamiast makaronu do zupy. Przepis oparty jest na idei klusek kładzionych, przerobionych na bezglutenowe. Składniki: 1 szklanka ugotowanej na sypko czerwonej quinoy 2 szklanki BG mąki owsianej 2 jajka pieprz sol masło (lub olej roślinny) 1 mała cebulka garść listków rukoli Wykonanie W dużym garnku
Quinoa Raz!szklanka ugotowanej białej quinoy 2 tabliczki gorzkiej czekolady (bezglutenowej) 4 łyżki oleju arachidowego 100 ml mleka kokosowego 80 ml ciepłej wody 1 łyżka miodu owoce miechunki peruwiańskiej garść orzechów arachidowych Wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałki i z dodatkiem mleka kokosowego rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając i uważając, żeby jej za bardzo nie podgrzać. Ciepłą, ale nie gorącą, quinoę
Quinoa Raz!wizytę niezapowiedzianych gości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej quinoy puszka groszku puszka tuńczyka w sosie własnym 2 ogórki konserwowe natka pietruszki łyżka musztardy bezglutonowej 4 łyżki majonezu bezglutenowego pieprz sól Wykonanie: Tuńczyka i groszek odsączamy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem
Quinoa Raz!szklanka ugotowanej białej quinoy 2 jajka 2 szklanki napoju z quinoa 3/4 szklanki skrobi kukurydzianej pół szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki z żołędzi (opcjonalnie, można zastąpić inną bezglutenową) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soli klarowane masło, lub olej roślinny do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i miksujemy. Jeżeli nie mamy blendera kielichowego to quinoę z jedną
Quinoa Raz!takim dniu musi być dynia ;) Proponuję bezglutenowy, bezlaktozowy, wegański deser :) Quinoę ugotowałam z dynią przełożyłam gruszką, doprawiłam utartymi nasionami tonki i przykryłam kokosową kruszonką :) Jeśli się Wam nie uda kupić tonki (która ma wspaniały aromat przypominający słodki macepan) proponuję zastąpić ją startymi migdałami wymieszanymi z wanilią i gałką muszkatołową. Składniki: 1/2 szklanki białej quinoy 100 gram miąższu dyni 1 zielona
Quinoa Raz!fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W klimacie nadchodzących świąt, zrobiłam sobie ostatnio na śniadanie korzenny koktajl na gorąco ;) Wyszło całkiem ciekawie, a w połączeniu z bezglutenowym chrupkim pieczywem, masełkiem i miodkiem zapewniło mi świetny humor na resztę dnia ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 szklanka napoju z quinoy (lub innego mleka roślinnego) 4 płaskie łyżki karobu
Quinoa Raz!pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dziś mam dla Was bezglutenową alternatywę dla kutii i makiełek. Pierwszy raz przygotowałam sobie quinoę z bakaliami na zeszłoroczną Wigilię, którą musiałam spędzić bardzo daleko od domu, bo aż w Peru i byłam zaskoczona jak bardzo
Quinoa Raz!Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Każdy kto choruje na celiakę, jest skazany na dietę bezglutenową, lub ma nietolerancję laktozy wie, jak trudno kupić, lub zrobić "bezpieczny" tort na specjalną okazję. Przygotowałam więc recepturę na całkiem łatwy, uroczy i pyszny deser, który nie może się nie udać :) Motywem przewodnim jest kokos, a quinoa stanowi bazę musu, całość dopełnia kokosowa
Quinoa Raz!bidi-language:#0400;} Dziś kolejna wersja pysznego śniadania z quinoą na ciepło, która w dodatku przywróci do życia wasze jelita. Składniki: 6 łyżek ugotowanej quinoy 4 łyżki bezglutenowych płatków owsianych 2 łyżeczki nasion chia 1 łyżeczka mielonego lnu 1 owoc persymony (inne nazwy to kaki, hurma, sharon) kilka kawałków suszonej papai 8-10 migdałów łyżka miodu Wykonanie: Persymonę obieramy
Quinoa Raz!fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Myślę, że już zdążyliście zauważyć moją skłonność do kulinarnego eksperymentowania i próbowania wszelkich nowości. Wraz z przejściem na przymusową dietę bezglutenową te moje upodobania zdają się przybierać na sile, zapewne ze względu na wszelkie jedzeniowe ograniczenia. No cóż począć? Kiedy zobaczyłam w sklepie kiwano, którego wcześniej nigdy nie jadłam, po prostu musiałam
Quinoa Raz!propozycja śniadaniowo - przekąskowa. Polecam na dobry początek ponurego zimowego dnia, albo na podwieczorek w towarzystwie kapci i dobrej książki. Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 5 łyżek płatków owsianych bezglutenowych 1 łyżka mielonego lnu pół dojrzałej gruszki garść suszonych owoców białej morwy łyżka pestek dyni Wykonanie: Owoce morwy zalewamy wrzątkiem i moczymy pod przykryciem 5 minut. Quinoę, płatki
Quinoa Raz!