Doskonała na obiad lub kolację. Pyszna, zdrowa, przepełniona warzywami i delikatnym kurczakiem. Danie wyśmienite zarówno na ciepło jak i na zimno. Bezglutenowa. Czy się skusisz? POTRZEBUJEMY: 25 dag mąki jaglanej 1 jajko 10 dag masła 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sody mąka i tłuszcz do wysmarowania i posypania formy FARSZ: 25 dag polędwiczek z kurczaka
WYSPA SZCZĘSLIWAlubić! Fajnym fit zamiennikiem do wielu ciast i deserów jest znana i lubiana kasza jaglana, która stanowi genialne tło dla nowych smaków. Ten budyń to świetna bezmleczna i bezglutenowa alternatywa, a w dodatku świetnie wygląda! Jest kremowy, delikatny i po prostu pyszny! Do jego zrobienia wystarczy dosłownie kilka składników, które każdy z pewnością znajdzie w domowej spiżarni. Jeśli zaś czegoś
Food Squarerobieniem zdjęć, John natomiast odpowiada za stronę marketingową i techniczny rozwój bloga. Zgrany duet wciąż opracowuje i zamieszcza nowe przepisy oparte na produktach roślinnych, a w większości także bezglutenowych. W odpowiedzi na prośby czytelników postanowili wydać książkę kucharską Minimalist Baker – zdecydowanie wygodniejszą w użyciu, taką, po którą można zawsze sięgnąć i trochę pobrudzić przy gotowaniu, bez potrzeby włączania ekranu
Roślinna - blog wegańskibardzo się Wam podobają moje przepisy na szybkie słodycze i przekąski. Dlatego dzisiaj chciałbym zaprezentować kolejną ciekawą opcję na przekąskę, na spotkanie ze znajomymi czy noc przed telewizorem. Zarówno bezglutenowe krakersy , jak i dzisiejsza pieczona ciecierzyca , to przekąski stosunkowo wysokobiałkowe i bardzo zdrowe – przynajmniej porównując je do sklepowych alternatyw. Jakich przypraw użyć? Dla mnie idealna jest przyprawa cajun
BlendmanNa straganach można kupić jeszcze kurki więc zachęcamy Was do zrobienia tej pysznejzupy z kurkami z dodatkiem pora i ziemniaków :) Szybka i
Kuchenne WariacjePakistanu, Indonezji, Singapuru czy Wielkiej Brytanii. Wszystkie serwowane dania powstają na podstawie autorskich przepisów lub przepisów przywiezionych z podróży do Azji. W Restauracji serwowane są również dania wegańskie i bezglutenowe. Mieliśmy przyjemność spróbować wszystkich 6 dań, które będą do wyboru podczas festiwalu Restaurant Week. Na pierwszy ogień PRZYSTAWKI: Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku
Ostra na SłodkoPewnego dnia obiecałam komuś pyszny, ale zaznaczyłam, że zdrowy wypiek. I tak oto powstało to cudo! To ciasto jest tak pyszne, że aż normalnie brak słów :D Ciastem jest bezglutenowy biszkopt , przygotowany z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej, który kompletnie nie sprawia żadnych problemów podczas pieczenia. Nadzieniem i wierzchnią warstwą ciasta jest obłędnie pyszny krem jogurtowo-kokosowy ! Na wierzchu świeże
Zdrowie na języku :Pziemniaczane z ugotowanych ziemniaków po góralsku Wydrukuj przepis Porcji: 6-8 sztuk Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 500g ugotowanych ziemniaków 100-150g mąki pszennej lub orkiszowej, a ewentualnie bezglutenowej, np. gryczanej 1 łyżeczka soli Wykonanie: 1 Ziemniaki zetrzyj na tarce. 2 Ziemniaki, mąkę i sól umieść w malakserze i wyrób ciasto. Powinno być elastyczne i gładkie, ale nie lepiące
BlendmanNajnowszą książką w mojej kulinarnej kolekcji jest "My new roots" autorstwa Sarrah'y Britton. Jej motywem przewodnim jest kuchnia roślinna, w większości wegańska i bezglutenowa. Czytaj więcej
Kasia Sarnarazy na złoto brązowy kolor. Małdrzyki podałam z herbatą z dziką różą i jabłkiem oraz konfiturą z jabłek, aronii i pigwowców , moim pysznym zeszłorocznym eksperymentalnym odkryciem. ----- Podobne: Bezglutenowe placki ryżowe Placki z robinią akacjową Gryczano-jogurtowe placki z pigwą i jabłkiem
Weekendy w domu i ogrodzieblog: Kuchnia w Słońcu Skąpana WYTRAWNY SOS ŚLIWKA-BRZOSKWINIA autorka: vegemania | blog: vegemaniablog Frużelina wiśniowa autorka: Lena | blog: Lena-gotuje Wiśnie w syropie autorka: paulina_1111 | blog: Proste Dania bezglutenowe i nie tylko Wiśnie w soku własnym autorka: am.art | blog: am.art kolor i smak Wiśnie w słoiku autorka: kasiuniak86 | blog: Wśród kuchennych marzeń DŻEM WIŚNIA-PAPIERÓWKA-LAWENDA autorka: vegemania
Weekendy w domu i ogrodzienajbardziej smakuje polenta jako dodatek do zup. W takiej formie zaczęłam ją dodawać do zupy, gdy mój syn miał 6 miesięcy i objawy alergii pokarmowej. Kaszka kukurydziana jest produktem bezglutenowym więc doskonale nadaje się dla alergików. Dziecko ,,wyrosło" z alergii, a polenta weszła na stałe do naszego menu. Czasem urozmaicam jej smak dodatkiem ostrego żółtego sera albo ziół. Polenta
Codziennik Kuchennyodczaruje mit o skomplikowanej hodowli domowego zakwasu i pokaże proste przepisy na chleby na zakwasie, głownie żytnie. Rozdział III - Drożdże i chleby drożdżowe , zawiera przepisy na chleby pszenne i bezglutenowe. Rozdział IV - Bułki płaskie chleby , w tym rozdziale pokazuje techniki formowania bułek i prezentuje fascynujące pomysły na pieczywo z różnych stron świata. Rozdział V - Potrawy z chebem i do chleba
Codziennik KuchennyDzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej. Pasztet jest bardzo smaczny, aromatyczny, dobrze przyprawiony. Dodatek kaszy jaglanej sprawił, że pasztet jest miękki i wilgotny. Można pominąć zawijanie pasztetu w szynkę dojrzewającą, gdy jest do wypiek codzienny. Na święta polecam
Codziennik Kuchennyprzepisów ze sporą dozą nieufności – bo czy ciasto bez cukru może być smaczne? Śpieszę donieść, że owszem :) Dziś mam dla Was przepis z książki Kasi na bezglutenowe ciasto marchewkowe. Ale, ale! to nie koniec przyjemności! Wraz z wydawnictwem Samo Sedno przygotowaliśmy dla Was konkurs: pochwalcie się własnymi zdrowymi wypiekami, zróbcie zdjęcie i zostawcie w komentarzach pod wpisem. Do wygrania
Ciastkozercy