bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:491/1049)

Ciasto bezglutenowe z masą jaglaną 176

furorę :-) Lekko schłodzona smakuje jak delikatne lody i nikt nie zgadł, że to kasza ;-) więc nawet najwięksi jej przeciwnicy nie krzywili się jedząc :-) SKŁADNIKI Ciasto: 2,5 szklanki mąki bezglutenowej lub mieszanki mąk (ja użyłam 1 szklanki mąki z manioku , 1 szklanką mąki z tapioki i 0,5 szklanki mąki ryżowej) 0,5 szklanki cukru trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego

Czary - gary w kuchni
Bezglutenowa pizza wegetariańska :) 152

Kiedy nie masz pomysłu na obiad zrób sobie pizzę :D U mnie sprawdza się to idealnie! Pyszny placek, tym razem bezglutenowy, chrupiący, nieco przypieczony, a na wierzchu mnóstwo warzyw połączonych ze sobą sosem pomidorowym. Mimo, że jest to pizza to nie ma co się martwić, że jemy niezdrowo! Ta poniższa to wręcz samo zdrowe! Dużo warzyw, mało tłuszczu, zero cukru

Zdrowie na języku :P
Wołowina Bourguignon 175

Tym razem mamy dla Was propozycję z kuchni francuskiej, a jest nią wołowina bourguignon (wołowina po burgundzku). Oczywiście przy tak dobrej kuchni nie

Kuchenne Wariacje
OWSIANKA Z MANGO 92

wszystkimi ulubionymi owocami :) U mnie w wersji z wodą, ale jeśli Ty tolerujesz mleko, to śmiało możesz dokonać zamiany. Składniki na jedną porcję 4 łyżki płatków owsianych bezglutenowych   1/2 dojrzałego mango  1 szklanka wody  kilka ulubionych orzechów żurawina  kokos do posypania 1 łyczka miodu  Przygotowanie  Do garnuszka z wodą dodaj płatki

Kukuleczki
Tapioka z wiśniami 188

serii bardziej kalorycznych słodkości coś dla dbających o linię, ale nie wyrzekających się deserów. Dzisiaj deser bezglutenowy i mniej kaloryczny. Tapiokę znacie już z moich wpisów ( np.tu ) komu posmakowała niech wypróbuje i ten przepis.  TAPIOKA z WIŚNIAMI   Składniki: (na 2 porcje) 1 szklanka drobnej tapioki 0,7 l mleka (może być roślinne) cukier wiśnie drylowane lub świeże płatki

Bon appetit mon amie
KOTLETY MIELONE W WIOSENNEJ ODSŁONIE, BEZGLUTENOWE 185

ziemniaczki z koperkiem, duszona młoda kapusta lub gotowana   i pyszny obiad gotowy. Z podanych ilości uformowałam 22 średniej wielkości klopsy. Tradycyjnie już od kilku lat moje mielone są bezglutenowe, nie dodaję do nich ani bułki tartej ani moczonej w wodzie. Takie są najlepsze. Przygotowuję od razu większą ilość, część zjadamy na obiad, część pozostaje jako dodatek do chleba. Składniki

Smaczne Zdrowe
Tajskie zielone curry z kurczakiem i warzywami 299

Jeżeli lubicie tajską kuchnię to to danie jest właśnie dla Was – lekkie i bardzo pyszne – zielone curry z kurczakiem i warzywami

Kuchenne Wariacje
Crumble bezglutenowe z jaglanką, rabarbarem i truskawkami 121

zdrowe śniadanie rodem z Wysp Brytyjskich. Raz na jakiś czas warto odrzucić nudne płatki śniadaniowe i podać pyszne, ciepłe, zapiekane owoce pod kruszonką. Jeśli dodamy, że to będzie śniadanie bezglutenowe to tym bardziej warto. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bezy z bitą śmietaną i owocami (gluten-free) 202

Bardzo łatwe w wykonaniu beziki podane z bitą śmietaną i owocami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 7-8 bezików: 4 białka z

My Culinary Art
Sernik kokosowo-limonkowy (gluten-free) 263

Pyszny, subtelny w smaku sernik kokosowo-limonkowy. Mniam <3 Sernik przygotowany jest na budyniach, czyli na mące ziemniaczanej i nie posiada spodu, więc idealnie nadaje

My Culinary Art
Szpinakowe naleśniki z ryżem waniliowym na musie truskawkowym 146

obróbce Ryż Pełnoziarnisty Uncle Ben’s® nie wymaga długiego gotowania. Potrzebujesz tylko 10 minut, by uzyskać smaczne i pełnowartościowe danie. Produkt nie zawiera składników genetycznie modyfikowanych i jest naturalnie bezglutenowy. Ryż Pełnoziarnisty Uncle Ben’s® dostępny jest w praktycznych, najwyższej jakości torebkach, z wygodnym uchwytem i łatwym otwieraniem. Torebka ryżu Pełnoziarnistego Uncle Ben’s® ma “zimne rogi” dające możliwość wyjęcia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowa kostka rosołowa – warzywna 128

lodu”. Wtedy własnie uzyskasz formę kostek rosołowych Ja uwielbiam smak sosu sojowego, dlatego też dodałem go w przepisie. Jeśli jednak nie przepadasz za nim lub chcesz zrobić wersję bezglutenową, dodaj po prostu soli (kamienna lub ewentualnie himalajska). Zamiast 250-300ml sosu sojowego daj 200g soli. I teraz pewnie najważniejsze pytanie… ile go używać na litr bulionu? Kwestia

Blendman
Ciasteczka owsiane z otrębami i książka Andrzeja Polana „Doradca Smaku 3” 224

sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Kilburn .     Ciasteczka owsiane z otrębami bez mąki Składniki: 160g cukru trzcinowego 50g miękkiego masła 2 jajka 120g płatków owsianych (w wersji bezglutenowej używamy płatków owsianych oznaczonych „bez glutenu,” można je dostać w sklepach ze zdrową żywnością) 50g płatków migdałowych (lub migdałów w słupkach) 3-4 łyżki otrąb owsianych 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego

Mała Cukierenka
Domowy paprykarz z dorszem 219

mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Jeżeli paprykarz będzie za suchy można dodać kilka łyżek wody. Domowy paprykarz podajemy z ulubionym pieczywem. Ryżu nie powinno zabraknąć w diecie bezglutenowej i osób dbających o linię, ponieważ dodaje energii i daje uczucie sytości. Dzięki zawartości potasu ryż reguluje ciśnienie krwi. Obecność magnezu sprawia, że działa kojąco na nerwy i poprawia koncentrację

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania