czego są zrobione, nigdy bym się nie domyśliła. Dominuje smak czekoladowy, a orzeszki dopełniają całość. Ich największym atutem jest to, że mogą się nimi delektować osoby będące na diecie bezglutenowej. Trzeba tylko pamiętać o zastosowaniu proszku do pieczenia bez dodatku mąki pszennej. Polecam :) Składniki: 250 g czerwonej fasoli konserwowej 3 łyżki kakao 6 łyżek brązowego cukru 2 jajka
zadanie-gotowaniepół szklanki orzechów pekan, pół szklanki orzechów włoskich i pół szklanki orzechów nerkowca) - 3 łyżki kakao - 2 łyżki nasion chia (opcjonalnie) - 2 łyżki pestek słonecznika - 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowych) - wrzątek Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na min 1h. W blenderze kielichowym zmiksować orzechy, przesypać do miski, następnie zmiksować płatki owsiane, dodać do orzechów. Do blendera wsadzić odcedzone daktyle, kakao
CookYourselfopakowanie, idealne do zabrania w drogę. Porcja jest również w sam raz na małą przekąskę- 3 standardowej wielkości wafle. Warto również zwrócić uwagę na fakt, że jest to produkt bezglutenowy. Kiedy pierwszy raz spróbowałam tych wafli pomyślałam, że dobrze komponowałyby się z czymś świeżym i orzeźwiającym. Z karmelem od razu skojarzyło mi się jabłko, ale trochę bardziej oryginalne i mniej
peanutbuttermonsterdość często, wielbicielką tej wersji sosu jest moja najmłodsza Córcia, która zazwyczaj nie jada niczego z sosami, a tu proszę taka odmiana...Idzie ku dobremu... :-) Sos jest w wersji bezglutenowej, bez dodatku jakiejkolwiek mąki oraz bez laktozy. Naturalnie zagęszczają go warzywa i odparowana passata. U nas tradycyjnie jest to spaghetti bez spaghetti, preferujemy bowiem krótsze makarony, u mnie więc świderki
Smaczne Zdrowedają się kroić i się nie rozpadają. Składniki: 60 g masła 60g miodu 80 g brązowego cukru 100 g kremu rafaello z cieciorki/masła orzechowego 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1,5 szklanki ryżu preparowanego pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki suszonych moreli ¼ szklanki suszonej żurawiny Sposób przygotowania: W średniej wielkości garnku podgrzać masło, miód, cukier i masło orzechowe/krem rafaello
Pyry na GazZawierają dużą ilość białka, żelaza, kwasu foliowego i potasu. Zawiera także składniki, które obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, zapobiegają zaparciom i wspomagają odchudzanie. I oczywiście jest bezglutenowa. Do tej pory przygotowywałam dania z wykorzystaniem ugotowanych ziaren, teraz przyszła kolej na drugą twarz ciecierzycy, czyli mąkę. Oczywiście możemy kupić ja w sklepie, ale zachęcam
Kulinarne przygody Gatitykoloru. Podawaj z ulubionym sosem (u mnie najczęściej sojonez , tzatziki lub keczup) i, ewentualnie, pieczywem. Możesz również podawać z ziemniakami i surówką na niedzielny obiadek. Smacznego! Artykuł Nuggetsy sojowe bezglutenowe – wegański fastfood pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanwiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania na wiele sposobów – ze świeżymi owocami, z owocowym sosem, solo. Jeśli pozbawicie go spodu z krakersów – będzie całkowicie bezglutenowy. Ten sernik szykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić go w większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania
Karo in the Kitcheninnych. Dzięki aplikacji Going, będzie można sprawdzić w swoich telefonach listę food trucków biorących udział w evencie, a także sprawdzić czy dania w danym aucie są wegańskie, wegetariańskie czy bezglutenowe. Ja jadam akurat wszystko, ale aplikacja pomoże także znaleźć ciekawe dania dla mięsożerców :) Od organizatora mam dla Was 2 karnety na to wydarzenie do 5 food trucków każdy :) Jeden
Parowar Facetagotowały : ********************************** Joasia z blog u Grunt to Przepis blogspot.pl Dorotka z bloga Moje małe Czarowanie blogspot.com Anetka z bloga Piekielna kuchnia Anety blogspot.com · 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych ( 5 łyżek płatków owsianych górskich ) · 2 szklanki mleka roślinnego (np. sojowego) ( 1 szkl.mleka 0.5% ) · 1 banan ( u mnie bez ) · mała garść orzechów (np. migdałów, ( u mnie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipachnących malin i jeżyn. I okazały się znakomitym pretekstem aby dołączyć do wydarzenia Wypiekanie na śniadanie . Owsianka pochodzi z blogu Bez okruszka i jest tam pewien zarys takiej wegańskiej, bezglutenowej owsianki. Możecie ją dowolnie modyfikować, aby smakowała tak jak lubicie. Po świętach takie lekkie jedzenie to zbawienie dla przejedzonych brzuchów. Zapraszam serdecznie. Owsianka jeżynowo - malinowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieskomplikowanie, a czas ich przygotowania wraz ze zjedzeniem to tylko pół godziny :) Wyrastają w zależności od rodzaju użytej mąki. Najlepiej rosną na białej mące pszennej, mniej na pełnoziarnistej i bezglutenowej. W zależności od dodatków można je podać na słodko lub słono. Ja użyłam mąki owsianej i kukurydzianej. Do części dodałam ser mozzarella, a część zrobiłam bez dodatków – te zjem
KucharzycaPizzy przygotuję dla Was zbiorczy wpis (a może nawet ebook!), takie kompendium na temat robienia domowej pizzy :)) Planuję takie tematy: - tradycyjne ciasto na włoską pizzę - nietypowe ciasta: bez drożdży, bezglutenowe - oszukana pizza/pizza ekspresowa - tradycyjna pizza margherita - jak zrobić sos pomidorowy do pizzy - jak formować pizzę - jaka mąka do pizzy - jak zrobić calzone Macie jakieś sugestie, jakie przepisy chcielibyście zobaczyć
Chilli Czosnek i OliwaPrzy diecie bezglutenowej, z ograniczonym cukrem córce najbardziej jest brak słodyczy, wypieków. Dlatego postanowiłam upiec jej chlebek bananowy, idealny na drugie śniadanie, bez glutenu, bez laktozy, tak by mogła zaspokoić swoje słodkie zachcianki. Wyszedł pyszny i nam wszystkim bardzo smakował. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdiecie i wszystkim tym, którzy lubią nowości. Smakowite z domowym dżemem, konfiturką, jogurtem lub same, saute :) Składniki: 1 standardowe opakowanie serka wiejskiego lekkiego 2 łyżki mąki razowej (może być bezglutenowa) 1 jajko 1 łyżka ksylitolu/ cukru szczypta soli szczypta proszku do pieczenia + domowa konfitura lub dżem niskosłodzony Przygotowanie: Serek wiejski przełożyć do miseczki (razem z płynem), dodać mąkę, jajko
Cakes By Kejt