Szarlotka sypana (kukurydziana) 165Prosta w przygotowaniu szarlotka sypana na mące kukurydzianej, której dodatkową zaletą jest to, iż jest bezglutenowa. Dla wszystkich zapracowanych i osób, które nie mają czasu na długie przygotowywanie wypieków. Szarlotka jest słodka, mocno cynamonowa a smak mąki kukurydzianej jedynie podkręca smak jabłek. Niewiele składników a efekt gwarantowany! Składniki (na tortownicę o średnicy 22 cm): 1 szklanka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki
Mango Papaja
Wegańskie kruche ciasto z wiśniami, Twin Peaks 346masz możliwość, zastąp olej rzepakowy kokosowym. Ciasto przygotujesz wg tego przepisu (odłóż do zamrażarki małą część na kruszonkę). Zamiast mąki jaglanej możesz użyć pszennej (tylko wtedy ciasto nie będzie bezglutenowe), a zamiast mąki ziemniaczanej dobrze sprawdza się również siemię lniane. Składniki nadzienia: 1 szklanka wydrylowanych wiśni z sokiem (trochę więcej niż ½ szklanki soku) 3-4 łyżki cukru (brązowego lub ksylitolu
Qlinarnie i Qlinarnie
Placki z dyni 244Musimy przyznać, że nasze rodzinne dyniowe potyczki to fajny sposób na spędzenie czasu jak również na małe współzawodnictwo w jednej kuchni Dzięki temu każde z nas
Kuchenne Wariacje
Gulasz fasolowo-dyniowy 191Jeśli nie macie pomysłu co dobrego zrobić na obiad w ten zimny dzień to polecamy w naszych Dyniowych Wariacjach rozgrzewający gulasz fasolowo-dyniowy z cukinią i
Kuchenne Wariacje
Garniec Magalie dla Dbam o zdrowie 216ukazały się właśnie moje cztery przepisy. Starałam się tak je dobrać, aby każdy znalazł coś dla siebie. Jest zatem coś dla wegetarian, coś dla mięsożerców oraz na diecie bezglutenowej. Mam nadzieję, że Wam się spodobają i zachęcam do ich wypróbowania! A może chcielibyście na blogu przepis na któryś z nich? Jeśli tak, dajcie znać, który z nich wybieracie
Garniec Magalie
Sernik z dynią na ciasteczkowym spodzie 192schładzam w lodówce. Smacznego, Klaudia. *Pokrojoną i pozbawioną nasion dynię piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 90 minut, następnie obieram i miksuję na puree. **W wersji bezglutenowej można zastąpić mąką ziemniaczaną. ***Można zastąpić masłem
Mango Papaja
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 297masę przełożyć do formy o średnicy 23cm, a na wierzchu ułożyć połówki śliwek skórką do ciasta. Piec w temperaturze 180*C przez około 50min. Smacznego :) RADA: Żeby ciasto było bezglutenowe, należy użyć odpowiedniego proszku do pieczenia lub zastąpić go sodą. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , DLA DZIECI Tagged: kakao , kasza jaglana
https:KKuchniaMniam
Olejowy Raj . 221organiczne, jak chociażby kwas askorbinowy, enzymy, sole mineralne – cynk , magnez , żelazo . Stosuje się go do sałatek , zup , koktajli . Mąka kokosowa - do ciast , naleśników , polecana jest osobom na diecie bezglutenowej. Olej kokosowy : Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni jak i kosmetyce , dzięki swoim właściwością zdrowotnym i pielęgnacyjnym. Olej kokosowy reguluje poziom cukru , polecany jest na odchudzanie a także
Sama słodycz i szczypta chili
Domowe przetwory: dynia karmelizowana 216Nasz tydzień „Dyniowych Wariacji” zaczynamy od domowych przetworów i karmelizowanej dyni, która jeszcze pojawi się w przepisach jakie przygotowaliśmy dla Was Składniki: - 600g obranej
Kuchenne Wariacje
.1100. nie tak miało być 179wychodzą... :( I to drugi raz z kolei! :( Jakoś je poskładałam do kupy i przykryłam figami (:D) żeby wyglądały znośnie, ale tracę wiarę że uda mi się zrobić wegańskie i bezglutenowe gofry które wyjdą cało z gofrownicy...Może ktos poratuje przepisem
breakfast of dreams
Mąka kokosowa - do czego używać, czym sie wyróżnia i ile kosztuje? 229kcal Mąka kokosowa odtłuszczona 100 g 18 g 11,5 g 21 g 40 g !! 342 kcal Komu polecam mąkę kokosową? Przede wszystkim osobom będącym na diecie bezglutenowej, diabetykom (ma niski IG i mało węglowodanów) oraz odchudzającym się (mimo zawartości tłuszczu). No i wielbicielom kokosowego aromatu, szukającym urozmaicenia. Mąka kokosowa jest dość droga (ceny zaczynają się
Powiedz dietom nie
Wegańskie bezglutenowe kokosanki 170nakombinowałam się trochę ale udało mi się zrobić ich wegańska wersję które w 99 % smakują dokładnie tak samo (chrupiąca skórka na zewnątrz a środek mięciutki), a do tego są bezglutenowe i bajecznie proste do zrobienia. ps. trzymam je w słoiku od kilku dni z dnia na dzień są jeszcze lepsze. Składniki: 100 g wiórków kokosowych opakowanie 160 g kleiku ryżowego
greenscarf
Pierwsze urodziny bloga i torcik czekoladowy z trusawkami 186komentować (również krytykować, jeśli trzeba), podzielić się swoimi ulubionymi przepisami i zdjęciami. A teraz zapraszam wszystkich na lampkę urodzinowego szampana i pyszny torcik czekoladowy! :) Dzisiejszy trocik nie jest fit, bezglutenowy czy wegański. Jest w 100% grzeszny, kaloryczny i obłędnie pyszny. No cóż, urodziny ma się raz w roku...a jak świętować, to z przytupem ;) Oryginalny przepis znalazłam wiele lat temu
Zawsze głodna!