bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:510/1016)

30-minutowe ciastka – z 2 składników! 195

przecież takie niezdrowe…   To są chyba najszybsze ciastka świata. Dwa składniki – banany i płatki owsiane. Bezcukrowe, beztłuszczowe. Wegańskie. Jeśli użyliście płatków z certyfikowanego, czystego owsa- będą też bezglutenowe. Ze wszystkich płatków zbożowych to właśnie owies ma największą zawartość rozpuszczalnego, łatwo przyswajalnego błonnika pokarmowego i białka roślinnego . Bananów chyba nikomu nie trzeba zachwalać. Bogate są w potas, magnez i witaminę

Karo in the Kitchen
Clafoutis na mące migdałowej z czereśniami – szybki deser bez glutenu 152

maślanka użyta jest tutaj zamiast śmietany (Francuzi swoje clafoutis najczęściej robią na tłustej, 30% słodkiej śmietanie lub na tłustym mleku). Mąka migdałowa może być użyta zamiennie z inną mąką bezglutenową, np. jęczmienną, lub mąką klasyczną – pszenną. SKŁADNIKI 1/3 lub ½ szklanki cukru – biały, brązowy, do wyboru – byle drobny 2 duże garści dużych, słodkich, ciemnych czereśni 3 jajka rozmiaru M 1 ¼ szklanki

Karo in the Kitchen
Crumble z agrestem i truskawkami – bezglutenowa kruszonka z płatkami owsianymi i mąką migdałową 168

Ciasto bez dna. Szybki deser z owoców zapieczonych pod kruszonką. Tym razem w wersji całkowicie bezglutenowej. A w roli głównej pyszny, młody agrest. Agrest i truskawki myjemy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Agrest trzeba oskubać z twardych ogonków i pozbawić suchych końcówek. Małe owoce agrestu zostawiamy w całości- zmiękną i puszczą sok dopiero podczas pieczenia. Owoce mieszamy razem

Karo in the Kitchen
.1061. sprawozdanie 140

~tosty francuskie z domowego chleba bezglutenowego z duszonymi śliwkami z przyprawą korzenną~ Tostów francuskich nie jadłam na prawde bardzo długo...Za rzadko je robię - były przepyszne! Ale rzadko się zdarza, że zostaje u mnie trochę chleba - zawsze szybko znika... :D Teraz specjalnie zostawiłam kawałek z myślą o tym właśnie śniadaniu. Do śliwek dodałam trochę korzennego aromatu, to chyba przez wczorajszą

breakfast of dreams
8 szybkich WEGAŃSKICH ciast z owocami, Nieracjonalny mężczyzna 432

Mój ulubiony rodzaj ciast. Smacznego! 1.  biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / sponge cake with chocolate mousse and raspberries 2.  kruche ciasto z truskawkami  (bezglutenowe)/ pie with strawberries  (gluten-free) 3. ciasto z gruszkami  (drobno pokrojonymi)/ cake with pears  (cut into small pieces) 4. ciasto z gruszkami (połówkami)/ cake with pears (halves) 5. czekoladowa

Qlinarnie i Qlinarnie
Kopytka z kurkami 136

przygotowania kopytek potrzebujemy (4 solidne porcje): – 1 kg ziemniaków – 1 jajko – 1 szklankę mąki bezglutenowej – szczyptę soli – odrobinę pieprzu Ziemniaki gotujemy w mundurkach, gdy będą miękkie

Szybko Tanio Smacznie
Codzienny chleb pszenny na zakwasie 147

Szczelnie zamykamy i czekamy na ponowne wyrośnięcie, ok. dwóch godzin. Piec w temp. 180-200 stopni C przez ok. 1,5 godziny. Kroić po ostudzeniu. ----------- Podobne: Chleb pszenno-żytni Bezglutenowy chleb na zakwasie Chleb ziołowy na zakwasie

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb orkiszowy z otrębami owsianymi 149

czekamy na ponowne wyrośnięcie, ok. dwóch godzin. Piec w temp. 180-200 stopni C przez ok. 1,5 godziny. Kroić po schłodzeniu chleba. ------------- Podobne: Chleb orkiszowy z amarantusem Bezglutenowy chleb na zakwasie Chleb mieszany z sorgo

Weekendy w domu i ogrodzie
sernik bez sera, czyli kokosowy sernik jaglany 126

trudne. Na początek może nieco więcej o kaszy jaglanej. Główną jej zaletą jest, to że nie zawiera glutenu, więc spokojnie mogą jeść chorzy na celiakię lub osoby na diecie bezglutenowej. Kasza jest lekkostrawna. Posiada właściwości zasadotwórcze, dzięki czemu wspomaga trawienie i odkwasza organizm. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy

two broke sisters
Ciasteczka dyniowe z mąki ryżowej z orzechami i czekoladą 173

zawsze poszukuję czegoś nadzwyczaj ekstrawaganckiego i efektownego, a ciastka wydają mi się po prostu... urocze, a nie niezwykłe. Te jednak mają w sobie coś niezwykłego. Po pierwsze są bezglutenowe, bo do ich wypieku użyłam mąki ryżowej zamiast pszennej. Dzięki temu są również nieco mniej kaloryczne. Po drugie są z dyni, a więc wpisują się w niekończącą historię składnika ostatnich

Życie zamknięte w smaku
Chlebem i solą. 242

przygotowane ciasto do domu i delektować się gorącym bochenkiem kolejnego dnia wspominając miłe warsztatowe chwile.   Podczas warsztatów wraz z zaproszonymi blogerami i dziennikarzami upiekliśmy: bułki orkiszowe chleb bezglutenowy chleb żytni razowy z  figami i orzechami soccę (chleb z mąki z cieciorki) Dodatkowo przygotowaliśmy także kilka rodzajów smarowideł do chleba, jak np. pastę fasolową czy masło miodowo-tymiankowe

KUCHARNIA
Domowe przetwory: sos pomidorowy 149

Nie ma to jak sos pomidorowy z pysznych pomidorów zebranych latem, który można użyć w zimie zwłaszcza kiedy w tym okresie pomidory nie są najlepsze i

Kuchenne Wariacje
Deser malinowo-brzoskwiniowy 194

Lato w pełni. Upały nieco zelżały choć dalej ciepło więc dzisiaj coś chłodnego z owocami czyli deser malinowo-brzoskwiniowy. Składniki: Galaretka malinowa: - 200g świeżych (lub mrożonych

Kuchenne Wariacje
.1052. spacer po Wiedniu 134

zjadłam go w drodze do Polski :D pod batonem oczywiście czekolady studentskie ♥ gorzka z bakaliami, mleczna z malinami i orzechami ziemnymi, mleczno-biała z bakaliami na samym dole bezglutenowe rurki z kremem orzechowym/czekoladowym/mlecznym/kokosowym - wiem że w Polsce można je kupić ale nigdzie ich nie widziałam, a tam kosztowały jedynie 17 centów :) wzięłam od razu po kilka z każdego rodzaju

breakfast of dreams
Śmietana z nerkowców 125

smakuje sama z dodatkiem świeżych owoców. Idealnie nadaje się również do dań wytrawnych, zagęszczania zup i sosów. Bardzo pożądana w każdej diecie wegańskiej. Idealna dla osób pozostających na diecie bezglutenowej i alergików, ponieważ rzadko uczula. Składniki: 200 g orzechów nerkowca 200 ml wody Wykonanie: nerkowce zalałam wodą i odstawiłam na całą noc. Jeśli jesteś w posiadaniu wysokoobrotowego blendera namaczanie możesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!