bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:40/100)

Pudding z tapioki i jagód 127

części dodaj jagody w różnych ilościach, żeby uzyskać inne odcienie koloru, a jedną pozostaw bez jagód. Do szklanki wlewaj tapiokę od najjaśniejszej do najciemniejszej warstwy. Podawaj na ciepło lub zimno. Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 233 | Białko: 8,9 | Węglowodany: 40,7 | Tłuszcze: 4 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Pudding

Przepisy na widelcu
Bezglutenowe placuszki serowe z musem mango i jogurtem naturalnym czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 171

każdej strony. Odkładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podaję od razu z jogurtem naturalnym i musem z mango.   Smacznego, Klaudia.   *Wybierajmy jogurt naturalny, który w swoim składzie ma tylko mleko i kultury bakterii. Taki jogurt, bez zbędnych dodatkowych składników, jest dla nas najlepszy. Można go kupić nie tylko w sklepach

Mango Papaja
Błyskawiczny sernik z kokosową bezą (bez ciasta) 465

jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach ok. 50 – 60 minut. Beza: 4 białka 4 łyżki cukru 4 łyżki kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając

kuchcikownia
Migdały aktywowane oraz suszone wiśnie w czekoladzie – Siła Roślin 117

białko – 10,1g, sól – 0,1g Wiśnie – 100g/ 545 kcal, tłuszcz – 37,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 22,4g, węglowodany – 48,5g w tym cukry – 42,5g, błonnik – 4,2g, białko – 3,5g, sól – 0,1g Informacje dodatkowe: Może zawierać orzechy laskowe. EKO, RAW, BIO, wegańskie, bez białego cukru. Sklep: silaroslin.pl Cena: 12,95 zł Nasza opinia Wygląd

Candy Pandas
Klasyczny Mac & Cheese –makaron zapiekany z serowym beszamelem 236

formy do zapiekania – formy nie trzeba smarować dodatkowym tłuszczem. Zalewamy makaron powstałym sosem i mieszamy, żeby serowy sos dotarł wszędzie. Posypujemy wierzch resztą startego sera i dopiero na koniec – przygotowaną wcześniej startą i przyrumienioną bułką.   Całość wstawiamy do piekarnika, temperaturę ustawiamy na 180⁰C góra-dół bez termoobiegu, i pieczemy 35-40 minut, bez przykrycia, na środkowej(...)masła, podawaną z sosem z przetartych jabłek. SKŁADNIKI 300g makaronu z pszenicy durum, typu kolanka, kolanka z falbanką lub krótkie rurki (waga przed ugotowaniem) 700ml mleka 50g masła 82% tłuszczu 3 pełne (z lekkim czubkiem) łyżki mąki pszennej 90-100g sera żółtego Edamski 90-100g sera Cheddar 2 łyżki stołowe musztardy Dijon 150g gotowanej, lekko wędzonej szynki wieprzowej

Karo in the Kitchen
Wegańskie sushi 190

robić inną wersję, by odnaleźć najsmaczniejsze dla siebie połączenie. Jedynym ‘must be’ jest awokado – bez niego nie ma smacznego sushi. Wegańskiego, oczywiście. Bo bary często używają majonezu. Niestety, również w Japonii sushi z majonezem jest bardzo popularne. Tylko po co zamieniać pyszne, zdrowe źródło tłuszczu, jakim jest awokado, na majonez?! Na szczęście weganie nie są w stanie zboczyć(...)zalać go wodą na 15 minut, by urósł. Po tym czasie odlać wodę, przełożyć ryż do garnka i zalać zimną wodą w ilości 1 : 2,5. Doprowadzić do wrzenia bez przykrywki. Po zagotowaniu przykryć garnek, gotować 15 minut na małym ogniu. Następnie odstawić garnek z ryżem na 10 minut, nie zdejmując pokrywki, by ryż spulchniał. Przed dodaniem zaprawy należy

Wegańska kuchnia orientalna
Mini serniczki z bakaliami 148

Skoro sernik można zrobić w szklance to dlaczego nie w foremkach do muffinek ;) bez żadnego spodu, na twarogu , ze sporym dodatkiem bakalii. Jeśli nie lubicie grudkowatych serników, twaróg możecie zmielić lub użyć gotowego zmielonego, tłustego serka. Serniczki nie mają żadnego dodatkowego źródła tłuszczu oprócz sera, więc nie polecam używać chudego. PS jeśli chcecie całkowicie fit serniczki - pomińcie cukier

Słodkie inspiracje
Ciasto Barbie 200

Następnie wsypujemy cukier z cukrem waniliowym i ubijamy tak długo, aż powstanie gęsta i lśniąca beza. Wówczas dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera i partiami wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość mieszamy delikatnie,ale dokładnie. Gotowe ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez

My simple kitchen
Obiad w 20 minut. Grillowany stek wołowy z blanszowanymi warzywami i chipsami z pokrzywy 220

sekundy (do czasu aż przestanie strzelać olej).  Usmażone listki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na kilku warstwach papierowego ręcznika. Czynność powtórzyć z pozostałymi listkami. Olej nie powinien być zbyt wysoki bo pokrzywa się przypali i straci zielony kolor.  Marynata: Wymieszać   wszystkie składniki (bez miodu), zredukować objętość o połowę gotując na małym ogniu.  Dodać miód, zagotować

SzczyptaSmaQ
Churros z gorącą czekoladą 116

wlewamy w środek wulkanu, zaczynając energicznie mieszać drewnianą łyżką (zaparzamy ciasto). Masa musi być gładka bez grudek, gęsta, trochę ciągnąca się. Nakładamy ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdki. Churros to długi pączek-ptyś z rowkami na których osadza się cukier. Rozgrzewamy tłuszcz. Wyciskamy około 8 cm paski, przycinając ciasto nożyczkami bądź odrywając ciasto palcem. Smażymy na złoty

KreatywnePiny
Sałatka z wędzonym łososiem i truskawkami, oraz warsztaty Oleofarm i Cucina 166

Poznaniu. Podczas spotkania otrzymaliśmy dawkę informacji na temat prawidłowego  odżywiania opartego na zdrowych tłuszczach, będących źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9. Mieliśmy również okazję poznać produkty Oleofarm oraz stworzyć autorskie sałatki z udostępnionych nam składników. Mogliśmy również skosztować 100% soków bez dodatku cukru, które są bogatym źródłem polifenoli, witamin i innych składników. Nie wszystkie soki jednak można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CIASTO Z RABARBAREM I BEZĄ! 194

budyniem. Zwieńczona bezą z migdałami!  Czego chcieć więcej? ;-) Polecam, tarta rozpływa się w ustach jest słodko-kwaśna w smaku, a aromat migdałów nadaje niepowtarzalny smak i charakter ciasta! Zapraszam! Pieczemy! SKŁADNIKI: na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 130 g zimnego masła - 80 g cukru pudru - 2 zimne żółtka - 3 płaskie łyżki zimnej śmietanki 12% lub 18% tłuszczu - łyżeczka proszku(...)wiśniowej - 2 torebki budyniu waniliowego - 2 szklanki mleka W rondelku dusimy pokrojony w kostkę rabarbar wraz z cukrem. Jak masa przybierze formę dżemu/konfitury uważamy, że jest już gotowa! Beza: - 2 białka - szczypta soli - 2 łyżki cukru - 3 łyżki posiekanych migdałów Białka z solą ubij na sztywno. Dodaj cukier. Ubijamy dalej, masa ma być "sztywna" tzn. po odwróceniu miski

SMYKWKUCHNI
Jabłkowe chmurki 298

łyżki cukru cynamon do smaku  Składniki na bezę:6 białek 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g cukruŻółtka, wodę, cukier i cukier waniliowy ubić na puch, a następnie dodać mleko i roztopione masło. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki o wymiarach 25 x 30 cm (fot.1). Wygładzić(...)waniliowy. Pianę nałożyć na mus jabłkowy (fot.3) i uformować na niej delikatne chmurki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i całość zapiekać w temperaturze 180ºC przez około 10-15 minut, aż beza ładnie się zarumieni (fot.4). Ciasto wychodzi bardzo puszyste, mięciutkie i aromatyczne. Zachęcam serdecznie

Świat Ciasta
Spaghetti z krewetkami i pomidorkami 180

większym ogniu, aż pomidorki puszczą sok. Dodajemy posiekaną bazylię. Makaron wyciągamy z garnka (bez odcedzania) i przekładamy do sosu. Mieszamy i potrząsamy kilkukrotnie patelnią by napowietrzyć makaron. Na koniec doprawiamy pieprzem. Podajemy i przystrajamy bazylią. Smacznego :)   1 porcja - 600 kcal - białka - 24 g - tłuszcze - 22 g - węglowodany - 74 g - błonnik - 1,7 g Zapraszam na  fanpage

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania